MALMÖ, SVERIGE 20120201. Ei metallplate er satt opp der bomben gikk av natt til onsdag utenfor Fosie politistasjon i Malmö. På åtte måndeder er åtte personer skutt og drept i byen, men ingen har noen forklaring på drapsbølgen. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
annonse
annonse

Politimesteren i Malmø vurderer å følge Københavnspolitets eksempel og sette inn militæret som ekstra ressurs for å avhjelpe den anstrengte situasjonen for politiet i Malmø, skriver SVT Nyheter.

– Det ska bli intressant å følge København, sier Stefan Sintéus.  

Politiet i Malmø har advart om overbelastning flere ganger. Tidligere i september meldte Rikspolitisjef Dan Eliasson om at politiet måtte prioritere etterforskning av mord på bekostning av gruppevoldtekter på grunn av ressursmangel, men også pågående grensekontroller har gjort situasjonen anstrengt.

annonse

Alt som kan trygge samfunnet er bra, sier Sintéus, og legger til at soldater kan hjelpe til som faste vakter på åsteder, eller på grensekontrollen over Östersundsbroen.

I 2006 ble det tillat å sette inn militæret i terrorsituasjoner. Soldatene skal i slike omstendigheter være under politimyndighet. I 2015 ble loven åpnet for å be militæret om hjelp med bombebeskyttelse og sikring av bygninger.

 

annonse

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon