Politimesteren i Malmø vurderer å sette inn soldater for å avlaste politiet

En bombe gikk av på Fosie politistasjon i Malmø, februar 2012. På åtte måneder ble åtte personer skutt og drept i byen. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Politimesteren i Malmø vurderer å følge Københavnspolitets eksempel og sette inn militæret som ekstra ressurs for å avhjelpe den anstrengte situasjonen for politiet i Malmø, skriver SVT Nyheter.

– Det ska bli intressant å følge København, sier Stefan Sintéus.  

Politiet i Malmø har advart om overbelastning flere ganger. Tidligere i september meldte Rikspolitisjef Dan Eliasson om at politiet måtte prioritere etterforskning av mord på bekostning av gruppevoldtekter på grunn av ressursmangel, men også pågående grensekontroller har gjort situasjonen anstrengt.

Alt som kan trygge samfunnet er bra, sier Sintéus, og legger til at soldater kan hjelpe til som faste vakter på åsteder, eller på grensekontrollen over Östersundsbroen.

I 2006 ble det tillat å sette inn militæret i terrorsituasjoner. Soldatene skal i slike omstendigheter være under politimyndighet. I 2015 ble loven åpnet for å be militæret om hjelp med bombebeskyttelse og sikring av bygninger.

 

 

 

ANNONSE:


Publisert: sep 30, 2017 @ 12:20 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.