MALMÖ, SVERIGE 20120201. Ei metallplate er satt opp der bomben gikk av natt til onsdag utenfor Fosie politistasjon i Malmö. På åtte måndeder er åtte personer skutt og drept i byen, men ingen har noen forklaring på drapsbølgen. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
annonse

Politimesteren i Malmø vurderer å følge Københavnspolitets eksempel og sette inn militæret som ekstra ressurs for å avhjelpe den anstrengte situasjonen for politiet i Malmø, skriver SVT Nyheter.

– Det ska bli intressant å følge København, sier Stefan Sintéus.  

Politiet i Malmø har advart om overbelastning flere ganger. Tidligere i september meldte Rikspolitisjef Dan Eliasson om at politiet måtte prioritere etterforskning av mord på bekostning av gruppevoldtekter på grunn av ressursmangel, men også pågående grensekontroller har gjort situasjonen anstrengt.

annonse

Alt som kan trygge samfunnet er bra, sier Sintéus, og legger til at soldater kan hjelpe til som faste vakter på åsteder, eller på grensekontrollen over Östersundsbroen.

I 2006 ble det tillat å sette inn militæret i terrorsituasjoner. Soldatene skal i slike omstendigheter være under politimyndighet. I 2015 ble loven åpnet for å be militæret om hjelp med bombebeskyttelse og sikring av bygninger.

 

 

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]