Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
annonse
annonse

Den voldelige kriminaliteten blant ungdommer og elever i den tyske hovedstaden er økende, melder Berliner Morgenpost. I skoleåret 2016/2017 ble det begått 5341 forbrytelser i skolen. Til sammenligning ble det begått 5179 forbrytelser i skoleåret 2014/2015. Det er særlig grunnskoler som har meldt om stadig flere voldelige hendelser de siste årene. Mellom 2012 og 2016 skal antall rapporterte voldshendelser gjeldende ungdom i Berlin ha økt med 69,2 prosent, ifølge ungdomsvernsbyrået. Skolevolden økte med 25,3 prosent i samme periode.

Distriktene Mitte, Friedrichshain-Kreuzberg, Marzahn-Hellersdorf og Reinickendorf er de mest belastede områdene hva gjelder den økende skolevolden.

Nylig har voldelige angrep på jødiske elever vekket oppsikt i Tyskland. For eksempel skal en 14 år gammel gutt i Friedenau ha blitt utsatt for antisemittiske krenkelser og angrep. Ifølge en Pisa-evaluering skal hele 15,7 prosent av alle femtenåringer ha blitt utsatt for massiv mobbing.

annonse

Klaus Seifried, som representerer en tysk organisasjon for psykologer, har fulgt utviklingen i Berlin og forklarer den slik:

– På en side har det totale antallet elever økt, men i de senere år har mange enslige mindreårige flyktninger kommet til Berlin. Vi trenger derfor pedagogiske konsepter og fremfor alt må vi benytte alle muligheter til å stabilisere disse elevene.

Utdanningsmyndighetene evaluerer nå varslingsprosedyrene til for denne typen voldelige hendelser i skolen.

annonse

– De første resultatene viser at skolen ikke bare bruker varslingsprosedyrene til å rapportere om hendelser, men også intenst som et verktøy til å hanskes med vold, nødstilfeller og kriser, sier utdanningssenator Sandra Scheeres fra SPD.

Mange problemer og såkalte utfordringer er oppstått i Tyskland i kjølvannet av den store ikke-vestlige migrasjonen til landet. Tidligere i høst har Resett rapportert om stadig økende kriminalitet i enkelte deler av hovedstaden, for eksempel har seksuelle overgrep ved Alexanderplatz økt med hundre prosentbare et år. Samtidig er det fremkommet bevismateriale som kan tyde på at politiet i Berlin er infiltrert av kriminelle arabiske gjenger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon