Derfor er Skei Grande-saken viktig

På onsdag kveld publiserte vi en sak som omhandlet «upassende atferd» av Trine Skei Grande. Vi skrev at det har vært «kjent blant politikere og journalister over lang tid at hun under et bryllup i Trøndelag i 2008 var i en seksuell situasjon med en den gang 16-år gammel gutt. Skei Grande var da 38 år, 1. nestleder i Venstre og stortingsrepresentant. Begge de to var under påvirkning av alkohol, hendelsen skjedde utendørs og ble observert av flere.»

Vi skrev også at «Det sies at pressen i sin tid holdt munn om saken av hensyn til den svake part i relasjonen – den unge gutten. Hendelsen skal ha vært traumatiserende og offentliggjøring kunne gjort ting verre. Men identiteten til offeret trenger ikke å bli kjent dersom Skei Grande tar et proaktivt grep om dette. Saken er moralsk og politisk snarere enn av strafferettslig karakter. Ingen anmeldelse foreligger.»

Resett tok umiddelbart kontakt med Skei Grande, som fikk en mulighet til å komme med en kommentar. Hun besvarte ikke våre henvendelser. Vi har forsøkt gjentatte ganger siden onsdag kveld.

De andre medienes rolle i saken

Etter det Resett kjenner til har VG tidligere forelagt Trine Skei Grande spørsmål om hva som hendte på bryllupet i august 2008. Det skal ha skjedd i 2012, mens Venstre måtte håndtere saken som omhandlet 2. nestleder Helge Solum Larsen som hadde hatt sex med en 17-år gammel jente på et partiarrangement. Skei Grande skal ha benektet hendelsen. Siden offeret (16-åringen på bryllupet) og familien hans ikke ville stå frem med sin historie, publiserte ikke VG noe om det.

Resett har sendt epost til VG, men de ønsker ikke å kommentere om de har forelagt Skei Grande slike spørsmål.

Resten av pressen er hittil foreløpig helt tause om saken, men i Medier24 har det kommet kritikk mot Resett. Redaktør Gard L. Michalsen skriver at i «en tekst med uklar sjanger kommer redaktør Helge Lurås med en rekke grove anklager mot Venstre-leder Trine Skei Grande. Dette er rett og slett ryktespredning, uten en eneste kilde, ingen dokumentasjon og uklar vesentlighet. Formuleringene, påstandene og ikke minst den tilsynelatende mangelen på både journalistisk bearbeiding, vurderingsevne og ikke minst samtidig imøtegåelse, gjør at teksten framstår som et klart brudd på Vær varsom-plakaten. På en rekke punkter – som for eksempel 3.2, 4.1, 4.2, 4.4 og 4.14

Resett er også kontaktet av en som beskriver seg som «en veldig god venn med Trine», som spør «men hva hensikt er det å grave sånn?» og skriver at det er «synd at hu skal bli mulig ødelagt av gamle ting.» Mange andre kommenterer at dette «bare» er rykter, at 16-åringen jo er over den seksuelle lavalderen, og at dette ikke en noen sak av offentlig interesse selv om det skulle være sant.

Hvorfor er dette viktig?

Om en helt vanlig kvinne uten innflytelse i Norge hadde hatt sex i beruset tilstand med en 16-år gammel gutt, hadde det stilt seg annerledes. Men i dette tilfellet snakker vi om en av Norges mest innflytelsesrike kvinner. Hun er leder av et parti som har sikret regjeringen stortingsflertall i over fire år, og nå er det forhandlinger om at Venstre kan tre inn i regjeringen. Trine Skei Grande er i så fall en meget aktuell kandidat til å få en ministerpost. Hun vil være en del av regjeringens kollegium, attpåtil en viktig del som én av tre partiledere, og hun vil kjenne til og ha innflytelse over svært mange saker av stor betydning for rikets interesser og sikkerhet.

Nå er det riktignok slik at stortingsrepresentanter og statsråder i Norge er unntatt for det kravet som stilles til alle andre om sikkerhetsklarering for å kunne håndtere gradert informasjon. Det har blitt kritisert og advart mot av flere.

Senest i desember 2017 var det en sak om at stortingsrepresentant Karin Woldseth (Frp) hadde bidratt til at Europarådet stemte mot å frigi Aserbajdsjans politiske fanger. Det kom frem at hun jobbet som lobbyist for den tidligere sovjetrepublikken. I den forbindelse uttalte Høyres Michael Tetzschner til Aftenposten at «Representanter som velges til å representere Stortinget i internasjonale organer, bør bevisstgjøres både når det gjelder politisk påvirkning og hvordan etterretningstjenester jobber.»

På spørsmål om hvordan en slik bevisstgjøring kan skje, svarer Tetzschner: «Det kan skje ved skolering av representantene, men det kan også skje ved at man innfører sikkerhetsklarering. På den måten avdekkes det også om en representant har forhold som kan gjøre at vedkommende er utsatt for press.»

Og nettopp sårbarhet for press er en av de viktigste grunnene til at Resett kjører denne saken om Trine Skei Grandes seksuelle aktivitet med en 16-år gammel gutt på et bryllup i Trøndelag i august 2008. Hendelsen er bredt kjent blant politikere, journalister og har også blitt spredt på Facebook før Resett skrev om det. Det er mange som har hørt «ryktene». Venstres pressesjef Christian Kolstø har også bekreftet til Resett at han var kjent med det [se senere sak]. Ryktene har ikke dødd ut, snarere har de spredd seg videre i løpet av de snart ti årene som har gått. Det er liten grunn til å tvile på at de største utenlandske etterretningstjenestene også har fanget dem opp.

Resett har gjort mer enn å videreformidle enkeltstående rykter i denne saken. Vi har hørt med flere uavhengige kilder, og har fått det bekreftet fra førstehåndskilder. De som tror Resett ville kjørt en slik sak uten å ha gjort grundig forarbeid og ha god sikkerhet for påstandene, må gjerne tenke det. Men de tar feil.

16-åringen og hans familie «har lagt det dødt (…) vi ønsker å legge det dødt.» De har derfor heller ikke varslet om saken og «ønsker ingen skriverier om det». Dette er kommunisert direkte fra en nær foresatt til Resett.

Mange andre medier ville kanskje etterkommet et slikt ønske, men vi mener saken er så alvorlig og har et nasjonalt politisk anliggende og har en dimensjon knyttet til rikets sikkerhet som forsvarer, ja, gjør det påkrevd at pressen påser at Trine Skei Grande tar ansvaret og erkjenner hendelsen.

Rikets sikkerhet

Vi forstår at denne offentliggjøring som Resett nå foretar kan ha en sterk påvirkning på Trine Skei Grandes videre politiske karriere, og at det også kan sette hindre i veien for de pågående forhandlingene om Venstres inntreden i regjeringen. Men det er nettopp de alvorlige konsekvensene for Skei Grande om det kommer ut, som gjør at hun rent faktisk har gjort seg selv til en sikkerhetsrisiko gjennom denne hendelsen fra 2008. Hva om det ikke er et mediehus som forfølger og eksponerer denne saken, men en utenlands etterretningstjeneste? Hvor langt kan man tenke seg at en politiker er villig til å gå for å redde sin egen karriere og også offentlige anseelse?

Utenlandske aktører kan også gjennom denne seksuelle hendelsen ha fått opplysninger som gjør at de kan bearbeide en person senere. Var hendelsen i 2008 kun et unntakstilfelle? Eller er Skei Grande tilbøyelig til å tiltrekkes svært unge menn? Kan de derved sette opp en felle? Slikt er faktisk ikke så søkt som mange vil tro. Norsk toppolitikk har mange aspekter som er ytterst interessant å få tilgang til og innflytelse over, både økonomisk og politisk.

Som Michael Tetzschner sier, må: «stortingsfolk blant annet må være bevisste på at fremmede land og deres etterretningstjenester kan bruke opplysninger som hver for seg er uproblematiske og sette disse sammen.» Og i Skei Grandes tilfelle har vi attpåtil en hendelse som er problematisk.

Politisk dimensjon

Skei Grande har benektet eller unnlatt å bekrefte denne hendelsen i snart ti år. Det er vel flere grunner til det, ikke minst at det ville svekket hennes politiske stilling betydelig. Her har en 38-år gammel kvinne og toppolitiker vært initiativtaker til et høylytt samleie i en åker med en beruset 16-årig gutt. Flere personer er vitne til det. Hun tar ikke ansvar for hendelsen, benekter det i ettertid, og inntar senere rollen som den som andre varslere om hendelser i partiet Venstre skal forholde seg til. Når hun i sin tid (2012) snakket om å ha mistet tilliten til sin daværende nestleder Helge Solum Larsen for å ha hatt sex med en 17-åring, burde hun ha gått i seg selv også – selv om hennes egen episode skjedde i et privat lag og ikke i en partisammenheng.

Sakens offentlige interesse for dette stopper ikke der. En politiker baserer seg på egen troverdighet i meget stor grad. Hvor stor er tilbøyeligheten til å sette egne interesser over allmenhetens? Hvilken karakter har man? Hvordan reagerer man på alkohol? Hvordan står det til med dømmekraften? Dette er noe som er avgjørende når velgerne går til urnene.

Helt konkret ville det satt det hun sier om «mindreårige» mannlige asylsøkere i et nytt lys, hennes utspill i sin tid om stemmerett for 16-åringer er brått interessant på en ny måte, og det ville satt hennes uttalelser om varsling om seksuell trakassering i et noe annerledes perspektiv. Dette sa hun til Khrono så sent som i august:

— Vi har vært gode på mange likestillingsområder, men USA er kanskje foran oss i måten å behandle seksuell trakassering på. Bevisstgjøring og at noen jenter orker, er veldig viktig. Dette er troll som må fram i lyset, og når det får lys på seg er det ganske flaut å være det trollet.

— Men det er bra at noen kan røyke ut det som skjer, slik at vi kan bli kvitt problemet. Og vi kan ikke alltid løse det gjennom politiske vedtak heller – noen må brøyte veien og orke å ta kampen – slik har det vært på flere likestillingsområder, sier hun.

Veien videre

Skei Grande bør nå kommentere saken. Erkjenner hun hendelsen i 2008, eller benekter hun det fortsatt?

Dette er spørsmål som også statsminister Erna Solberg bør stille henne før hun eventuelt tilbyr Skei Grande en plass i regjeringen. Vi blir også forundret om ikke andre mediehus i Norge nå begynner å stille Skei Grande disse spørsmålene på en modigere og mer pågående måte enn de har gjort til nå. Resett har ikke ressurser til å sende reportere til alle pressekonferanser hvor Skei Grande er tilgjengelig, men det har andre, inkludert de som er fullfinansiert av staten (NRK) og de som får pressestøtte (diverse) eller andre subsidier (TV2).

 

Venstres pressesjef Jan-Christian Kolstø har fått denne artikkelen til gjennomlesning på vegne av Trine Skei Grande, men har takket nei til å kommentere den.

 


Publisert: jan 12, 2018 @ 12:34 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Brorson

  Dette er jo en sak som en utenforstående som meg selv ikke kan si noe om. Jeg mener det største problemet med henne er politikken hun står for, men er dette sant så er det en god grunn til å bli kvitt henne i alle tilfelle.

  • Ole

   Det eneste jeg reagerer på er dobbeltmoralen i pressen. Hadde Skei Grande vært mann og en FrP’er hadde Giskesaken blitt bare blitt en liten notis, mens mannshatet og hatet mot FrP hadde dominert nyhetene. Det er ingenting unormalt med å ha frivillig sex med en eldre partner. Hadde selv sex med flere godt voksne kvinner nå jeg selv var i tenårene. Med eller uten alkohol. Når det kommer til nasjonal sikkerhet er vel brodden for utpressing fra andre nasjoner nå tatt vekk nå, i og med saken nå er kjent.

   • Balalaika

    Ja mange vil journalister vil sikkert påstå at akkurat det samme hadde skjedd om ho hette Listhaug …?

    Og DET er det jo mange som tror på ?

    Norsk MSM er avkledd som en gjeng hyklere for n’te gang – helt uavhengig av Grande saken – Giske saken beviser som et nylig eksempel mer enn godt nok hva jeg sier.

   • Berit Jacobsen

    Beklager, men var det så lurt av Lurås å slå opp denne saken?
    Kanskje er det bare jeg som begynner å bli møkka lei denne farsotten med
    betegnelsen metoo, man la oss være litt edruelige og huske hva som var den opprinnelige problemstillingen:
    Unge kvinner som drømte om en rolle i en film, teaterstykke, politisk karriére
    osv. ble utnyttet av eldre menn i posisjon til å oppfylle eller gruse deres
    fremtidsdrøm. Det dreide seg om maktmennesker som kunne holde deres
    skjebne i sine hender.
    Grandehistorien er så vidt jeg forstår på et helt annet plan. Det skal ha vært
    en helt privat fest, og gutten skal ikke ha hatt noen tilknytning til Venstre.
    Altså hadde han ingenting å tape ved å avslå en evt. invitasjon fra henne.
    Det blir da en absurd sammenligning med Giskesaken, og det er ikke særlig overraskende at MSM velger å overse dette utspillet fra Lurås.
    (Bare for å ha nevnt det liker jeg verken dama eller partiet hennes)
    Så langt har kvaliteten på artikler og innlegg i Resett vært imponerende,
    og denne var forhåpentligvis bare et feilskjær..

    • Blurb1000

     «(Bare for å ha nevnt det liker jeg verken dama eller partiet hennes)»

     Det kan hende, men kanskje du hadde likt gutten?
     Trine gjorde i hvert fall det og kanskje ble det et livsvarig vennskap ut av det? Dette vet vi ingen ting om og vi bør derfor vær forsiktig med å dømme det som muligens kan bli et seriøst forhold.
     Jeg har også lest i kommentarfeltet her at Trine overfalt gutten mens broka var nede og han slo lens. Dette vet jeg er løgn. Det er ingen som bruker bukser i Trønderbryllup.

     • 1velger1234

      Tør man spørre hva trønderne har på seg når de går i bryllup siden de ikke bruker bukser?

     • Blurb1000

      Du bør nesten bli invitert i et trønderbryllup for å forstå det. Men jeg anbefaler det ikke.

    • Erik Westre

     Ja Berit, det var sånn #metoo startet, men så ble agendaen kuppet av nazi-feminister, mannshatere og feministmedia, og da sporet det helt av. Nå er det nødvendig å vise at seksuell «umoral» og maktmisbruk ikke er noe spesielt for menn. Plenty kvinner som misbruker sin makt og posisjon.Vi har mange grelle eksempler på kvinnelige ledere.

    • Reidar S

     Antar det er noen i diverse hemmelige tjenester som er rimelig forbannet på Resett for å ha tatt et lett bytte fra dem

    • Ole

     Du kan jo lese litt om hvordan partikulturen har vært i AP i alle år.
     https://www.dagbladet.no/nyheter/ma-man-vaere-full-for-a-danse-med-denne-jenta/65790494

   • Erik Westre

    Nei. Ikke så lenge hun benekter det. Da gjør hun det bare verre.

 • KriKra

  «Om en helt vanlig kvinne uten innflytelse i Norge hadde hatt sex i beruset tilstand med en 16-år gammel gutt, hadde det stilt seg annerledes. Men i dette tilfellet snakker vi om en av Norges mest innflytelsesrike kvinner.»

  Vet ikke Resett hvordan deltakere har skildret hendelsesforløpet? Det hele var jo et overfall mens han var ute og slo lens. Hun skulle i buksa på han.

  • Lise Kvalsnes

   Saft inderlig suse!!! (er det mulig?!)

   • Blurb1000

    Ja, det er det. Du kan få prøve det samme på meg og se hvor lett det er…. 🙂

  • Slakhonde

   Du slette tid. Forstår godt mediene er litt varsomme her av frykt for den traumatiserte part (liksom).. Synd han ikke var skjeggebarn; da kunne vi klistra «batikkheks» i panna på Grandis..

   • AJansen

    Spørs om det ikke vanka belønning for stuntet på Oslo øst etter Listhaugs Rinkeby tur..

   • Frankie

    Den merkelappen passer bra uansett.

   • GoldenCock

    Er en erstatning, bare de er unge og fyrrige nok.

  • Frankie

   Hehe! Dett er rett og slett priceless! Som mange har sagt før: dett forklare iveren etter enslige unge migranter.

   • GoldenCock

    De unge migrantene erstatter skjødehunder?

    • Frankie

     Ja eller potensielle sextoys for barnløse, gamle batikkhekser.

  • 1velger1234

   Så vi snakker om overfallsvoldtekt av en ung tenåring? Er ikke det ulovlig?

   • KriKra

    Ikke når offeret er en gutt, ser det ut til.

 • Jean de Valette

  Resett er helt fantastisk.
  Kjør på Lurås, riv med hele PK hykleriet.

  Grab’em by the pussy blir litt uskyldig helt plutselig, og jeg godter meg helt vilt…

  • Blurb1000

   Det er så inderlig godt at jeg kommer ikke på noe som slår dette. Jeg har trøbbel med nattesøvnen fordi jeg flirer og ler og Ole Lukkeøye ler sammen med meg.

  • Triturus cristatus

   «Grip dæm i baillan»….

  • Restiamo_Umani

   «Grab’em by the pussy»

   Hmmm…

   Noen (Nora Mørk) tafser visstnok på sin egen pussy, tar bilder, og sender bildene via internett til sin kjæreste i Russland.

   Om bildene kommer på avveie, så er det de som har sett eller lastet ned bildene som har gjort noe straffbart.

   Den digitale detektiven
   https://www.nrk.no/trondelag/xl/mia-_20_-hjelper-de-som-blir-frastjalet-nakenbilder-1.13842728

   Hvorfor blir ikke Nora Mørk straffet for å spre porno når hun sender sine private bilder til Russland?

   Om man ikke ønsker at slike bilder skal bli spredd så burde man ikke ta slike bilder !!!

   • Morild

    Nå var vel ikke intensjonen til Nora Mørk at de skulle bli spredt, tror du det?
    Hun hadde nok heller ingen ønsker i så henseende.

    • HrBrem

     Den som tror at noe er privat i den digitale verden er i beste fall naive.

   • Jon Faller

    Fordi 1: det var ikke porno. 2: det var ikke hun som spredte bildene.

   • Henning Johansson

    Med en slik kommentar forstår jeg veldig godt at du ikke tør stå fram. Lavmål uten sidestykke.

  • V.2.0

   Den beste såpeserien jeg noen sinne har sett

  • per111

   Meetoo

  • Tradisjoner

   Greit å få vite for folk så de kan låse inn sønnene sine når Grande kommer til bygda.

  • Breidablikk

   Perspektiv: Her, se under, en sak der en fransk tidl. minister og fremdeles viktig politiker blir tatt på fersk gjerning i seksuell nytelse av flere mindreårige gutter i Marokko, via en pedofilring. Saken nevens i små notiser men uten navns nevnelse. Og det blir ingen medieskandale, ingen rettssak, ingenting. Og dermed intet utpressningspotensiale.

   http://www.lefigaro.fr/lefigaromagazine/2011/05/28/01006-20110528ARTFIG00617-a-marrakech-un-ex-ministre-s-amuse.php

   Samme vanntette skille mellom privat og offentlig: her et bilde av Putins nye
   (påståtte) følgesvenn (Alina Kabaeva) – et forhold som aldri omtales i russiske medier: Selv om det er en «ikke-likestilt» komponent i foholdet, nemlig en eldre mann med makt og en ung kvinne med skjønnhet. Privatsak.

   https://www.rts.ch/info/regions/autres-cantons/6617358-la-compagne-presumee-de-vladimir-poutine-aurait-accouche-au-tessin.html

   . Selv vet jeg jo intet om sannhetsinnholdet i disse sakene – det interessante er kun strikt og reelt skille mellom privat og offentlig, særlig når det gjelder privatslivets erotiske utfoldelse, moralsk eller umoralsk likegyldig. Og dermed intet utpressingspotensiale.

  • Erik Q. J.

   «Grab’em by the pussy» blir aldri uskyldig. Uten samtykke er og blir det et seksuelt overgrep. Å skryte av det avslører i tillegg både dumskap og vulgaritet.

   Det gjør naturligvis ikke Skei Grande-saken mindre alvorlig, akkurat som Skei Grande-saken ikke gjør Trump-sak nr. 321 (røft anslag) mindre alvorlig.

 • cadenza

  Dette er nok ikke bare «lureri» fra Lurås, nei:-)

 • Avatar

  Enig. Tror pressen har holdt kjeft pga at de ser Grande som et gissel allerede. Hva er forøvrig Grandes innstilling til pressestøtte?

 • Henning Nielsen

  Når skal det gå opp for Resett at det er FORSKJELL på folk? At noen, som påberoper seg høyere moral og mer korrekt politikk, kan gjøre det andre IKKE kan, uten at det får negative konsekvenser? La oss håpe aldri.

  • 1velger1234

   Det har da gått fint hittil, ingen konsekvenser av noe slag.

 • Birgitta Sol Garvik

  Ja , en kan iallfall si at Skei Grande har karakter brist om denne historien er sann. Og det er selvfølgelig problematisk å ha en slik person i regjering!!

  • Blurb1000

   Jeg ville mene at det var en EKTE berikelse.

  • heimevernet

   «…en kan iallfall si at Skei Grande har karakter brist om denne historien er sann.»

   Hun setter seg i en posisjon der hun vanskelig kan representere nasjonale interesser. Og alt for et ligg i ny og ne.

   De som skulle ha vært samfunnets vaktbikkje har suttet og sett på i ti år at en politiker kan ha jobbet mot nasjonale interesser.

  • 1velger1234

   Når hun i tillegg er ganske så krakil, og Venstres regjeringsdeltakelse ikke medfører flertall, blir hennes inntreden i regjeringen enda mer uforståelig.

 • unni anita iversen

  Takk for en god redegjørelse fra Resett om saken.

 • Infowarrior

  Glimrende arbeid. Skei Grande er en hykler av gigantiske dimensjoner, er det tilfeldig at hun valgte å bli lærer av yrke eller er det sånn at hun tiltrekkes av unge gutter?

  • Spaceman_Spiff

   Noen av de episodene fra USA der kvinnelige lærere har hatt sex med sine elever tenker jeg at elevene bare burde være glad til, noe de sikkert også var, men med denne læreren må det være traumatisk.

   • 1velger1234

    Av en eller annen grunn springer navnet Macron meg i hu.

  • Rolf Ralfsen

   Ufint å hele tiden fokusere sånn på hennes dimensjoner.

   • Bernt Hansen

    Du mener vi heller skal fokusere på hennes – utidigheter.. av dimensjoner.. ?

   • Det er ingen fokus på hennes dimensjoner her, noe det burde være. Dimensjonene vitner om en mentalitet uten måtehold, selvkritikk og dømmekraft, som forsyner seg uhemmet av det hun måtte få lyst på. Vi finner dette igjen i hennes kynisme rundt håndteringen av Rygge flyplass.

  • Frankie

   Ja bokstavlig talt.

 • Leif

  Lurås kan glemme denne saken, først som sist. Resett blir dessverre alene om den, og da er den død, når MSM ikke bryr seg. Feigt av dem og av TSG, men her står mye på spill. Da velger alle parter tausheten som våpen. Ikke fordi MSM vil beskytte TSG – for de beskytter jo ikke Giske – men fordi det ikke er kommet noe «varsel». Det er jo blitt så moderne.
  Resett skal ha ros for å blåst denne saken, men den er tapt.

  Lurås bør heller navngi den kjente kulturtoppen som Hustad nevnte, dersom han kjenner navnet hans.

  • Birgitta Sol Garvik

   Var det noen varsler om Trond Giske da før det ble oppfordret om det og før metoo invasjonen fra USA ?

   • Leif

    Det er nettopp mitt poeng at det ikke blir noen sak før det kommer et «varsel». Heldigvis var det USA som satte i gang kampanjen, ellers hadde det vel aldri kommet noen varsler i Norge.
    Hele greia i Norge ble startet av Aftenposten, som trykket 100 trakasseringssaker fra kulturlivet. Dessverre anonymt.

  • LasseRon

   Hvorfor? Vedkommende har faktisk fått sin straff.

   • Frankie

    Pedoer kan aldri få straff nok.

  • Fossekallen

   Kanskje det ville hjulpet å dele denne artikkelen mest mulig på Facebook ? Går artikler viralt er de umulige å overse.

  • Olaus Trøgheim

   Ulogisk. Vi vet det har kommet varsler om flere AP-topper. Dette skrives ikke om av msm. Og APs Kvinnenettverk er helt tyst. Hvem skjermens? Av hvem og hvorfor?

  • Sverre

   Tja, hvem vet hvordan saken vil utvikle seg. Hvis msm ikke bryr seg akkurat nå vil den fortsatt bli liggende som en ueksplodert bombe i kjelleren til Trine og det burde Erna tenke litt på.

  • Linda Barney

   Heger

  • Feliciano

   Ekte nyheter blant andre skriver om denne saken. Har du ikke fått med deg at alternative medier snart er like stilte med MSM? MSM taper lesere og oppslutning hver eneste dag, mens de alternative øker hver eneste dag!

   • Leif

    MSM taper ikke lesere hver dag. Du har ikke fått med deg at nedgangen i papiropplaget er mer enn kompensert av lesere på nett og mobil. MSM tjener fortsatt godt.

  • Frankie

   Tenker du på Anders Heger?

 • Kjell Ivar Brynildsen

  Her er så underlig….

 • Tor Anders Engen
 • Svein Pedersen

  Mainstream media vet om og har vist om seksuelt maktmisbruk, i flere ti-år.
  Men av hensyn til sine venner, de som står bak maktmisbruket, holder de kjeft. Noe de også har gjort med Giske, helt til #metoo gjorde det umulig å beskytte han lenger.

  Jeg tviler sterkt på at TS Grande, er eneste kvinnelige politiker som har misbrukt sin makt.

  • Spaceman_Spiff

   Var nok ikke MeToo som gjorde det umulig å beskytte han, men der fikk de en sjanse til å rive han ned.

  • heimevernet

   Media har i det minste skrevet negative ting om Giske i den retning, men alltid bare bagateller – inntil nå. Jeg lurer på om det har mer med hvem journalistene liker å gjøre. De liker Grande siden hun gjør det man skal gjøre – nemlig spille godhjertet.

   • Martin

    Giske-saken ble frontet av DN. Alle andre satt musestille helt til de ikke hadde annet valg enn å hive seg på.

    • John Magne Trane

     Og nå leder Venstre-diggerens avis «from behind».

 • PolitiskUkorrekt

  Det som helt sikkert kan være gull verdt, er hvis alle her inne på siden deler disse artiklene om TSG i hytt og pine på sosiale medier. Da vil det være håp om at oppmerksomheten rundt saken bli for stor til at de andre mediene kan feie den under teppet.

  • JanRunarBrunsvik

   Bre en liten språklig korreksjon. Det heter i hytt og vær, ikke hytt og pine.

   • Blurb1000

    «Bre en liten språklig korreksjon. Det heter i hytt og vær, ikke hytt og pine.»

    Bare en liten språklig korreksjon. Det heter bare, ikke bre.

    • JanRunarBrunsvik

     Bra du følger med, fingrene løp litt for raskt over tastaturet og bokstaven -a- falt bort. Skrivefeil kan forekomme en fredags kveld!

     • Blurb1000

      Sorry. PCn er overtatt av hackere og jeg har ingen styring på dette. Jeg skal prøve å rense maskinen for dritt senere i kveld.

   • Dedjal

    Første gangen jeg «hører» «hytt og vær».
    vant med «hytt og pine».

    • Jonas

     «hytt og pine» er en blanding av «hytt og vær» og «død og pine».

     • Blurb1000

      – Et forenklet doble speak er ikke å forakte.
      (That was a good vending! Meibi ve kan jus it from nå av som ordtake?)

    • Carl Os

     Jeg sier hytt og gevær.
     Sier vi hvertfall her..

   • heimevernet

    «Bre en liten språklig korreksjon. Det heter i hytt og vær, ikke hytt og pine.»

    Bre en liten språklig presisering. Du kan si «isbre» i stedet for bare «bre». Da kan ikke-geologer holde følge.

   • Henning Nielsen

    Vel, hytt og vær er det opprinnelige uttrykket, hytt og pine er en nyere folkelig variant, men i dag så utbredt at man like gjerne kan kalle det korrekt.

 • Infowarrior

  Og med denne avsløringen kan det spekuleres i om akkurat dette forholdet var det som gjorde at russerne nektet Grande visum.
  De vet om det og russerne ser ikke nådig på misbruk av mindreårige.

 • JanRunarBrunsvik

  Det er en grunn til at dette ikke har fått mer oppmerksomhet og det er at det i motsetning til Giske-saken er en kvinne i hovedrollen. Menn er overgripere, kvinner er offer, dette pk-mantraet sitter dypt i folket nå. Det vil ikke forundre meg om det vil bli fremstilt som om hun er offeret og den unge gutten den seksuellt pågående part som «tvang seg på «. Og siden menn sjelden melder fra om slike hendelser, og det ikke er innenfor den politisk korrekte offer-tankegangen å snakke om slikt, kan man jo nå lure på om det er flere hendelser av samme type i Grandes bagasje. Det kan være mange «Giske’r» der ute som vi ikke vet om ennå blant eliten i samfunnet, blant begge kjønn. Jeg synes forøvrig de «varslinger» som har kommet frem om hva Giske skal ha gjort ikke er spesiellt graverende og definitivt ikke nok til å fjerne ham fra sin posisjon i AP. Det lukter mer av intern maktkamp enn reelle overgrep som bør medføre store personlige karrieremessige konsekvenser. Dessuten bør alle vite at for å komme seg til topps i samfunnet må man ha visse karaktertrekk som ikke nødvendigvis er så tiltrekkende generellt sett. At «Alfahanner» som Giske er pågående ovenfor kvinner bør ikke komme som noe sjokk. Ei heller at kvinner legger seg etter den typen menn. At vi lar oss forarge over den type kåtskap er patetisk mener jeg, og det å senke en kanskje godt egnet faglig sterk person som gjør en god jobb med det vedkommende er der for, pga hans/hennes seksuelle atferd, er direkte idiotisk. Vi må ha en viss takhøyde for ukurant atferd som ikke har mye med selve jobben til vedkommende å gjøre, så lenge vi ikke snakker om direkte overgrep som voldtekt.

 • Ola Nordmann

  Utrolig viktig at norske politikere ikke har for mange svin på skogen, i og med at dette kan brukes som press middel og føre til negative konsekvenser for oss Nordmenn av diverse aktører med anti-norske agendaer… Takker Resett for at dere har baller nok til å opplyse om denne saken.

 • Finn

  Er virkelig imponert over RESETT og Helge Lurås!
  Her har vi åpenbart en dame som liker fyrrige ungkalver, samtidig som hun ivrer for flere og flere importert til landet!
  Klart at hennes ‘særinteresser’ vil kunne føre til utidig og farlig press i gitte situasjoner!
  Nå er snart samtlige venstrevridde PK helgener som fordømte Donald for garderobeprat til de grader avkledde!

  • heimevernet

   «…samtidig som hun ivrer for flere og flere importert til landet!»

   Hvis jeg var en suspekt representant for tysk bilindustri ville jeg ha presset henne til å fremstå som multikulti-sugen slik at Norge i likhet med europeiske land lenger sør fikk hyppige bilbranner. Hvis hun nektet å promotere flyktninger ville jeg ha sørget for at historien hennes kom i avisene.

   Det var velkjent fra feks Frankrike at multikultur gir høyt antall bilbranner, så politikken ville raskt ha gitt positive resultater for omsetningen.

   • Blurb1000

    Hvis jeg begynner å produsere brannsikre biler, ville det vært islamofobisk eller rasistisk, på noen måte?
    Hvis ikke starter jeg på mandag.

    • Nordboer

     Da blir du anklaget for å være rasist.

    • Frankie

     Forsøker du å hindre disse små muslimske barna i å utfolde seg kulturelt?? Rasssssist! Rassssist!

  • Dico

   «Nå er snart samtlige venstrevridde PK helgener som fordømte Donald for garderobeprat til de grader avkledde!»
   Nettopp, Finn. Av dette må vi derfor lære å ikke la oss underkue av disse venstrevridde PK helgenene.

 • Richard Krogstad

  «Nå er det riktignok slik at stortingsrepresentanter og statsråder i Norge er unntatt for det kravet som stilles til alle andre om sikkerhetsklarering for å kunne håndtere gradert informasjon.»

  Dette er jo helt groteskt 🙁

  Krav til vanlige borgere bør i høyeste grad også gjelde for overfor nevnte.

  • heimevernet

   Hvis samfunnet hadde hatt en vaktbikkje, så kunne det ha fungert med den ekstra friheten for folkevalgte.

 • Einar Hammer

  Gard Michalsen i Medier 24 belærer i presseetikk, men han må vel mangle noen viktige sider i boka når han holder en aksjonær ansvarlig for redaksjonelt innhold.
  – Eller er det vanlig i hans del av bransjen at eierne dikterer det som skal publiseres?

  • Mikkel Dobloug

   Som man kjenner seg selv, kjenner man andre er ett ordtak. Kan virke som om Medier24 har et samrøre redaksjonellt i motsetning til Resett…

 • Genseric

  Forfatter/journalist Mimir Kristjansson ser også ut til å ha kunnskap om dette fenomenet:

  «[D]et er en ekstrem forskjell på det politikerne sier og det de gjør. Og alle politikerfigurene som er med, har en eller annen hemmelighet som ikke står i stil med hvordan de presenterer seg utad.»

  http://www.aftenposten.no/amagasinet/Mmir-Kristjnsson-Ekstremt-mange-politikere-mener-vanlige-folk-er-dumme-602007b.html

 • Profet1

  Venstresidens dobbeltmoral skjules alltid av A-media.
  Håper de tar opp SV-klysa i Trondheim som ble domfelt for hallikvirksomhet. Der har vi en som virkelig fortjener å kommer for forsidene.

 • Infowarrior

  Hvis ikke Grande vil svare resett så får dere kontakte både Erna og Siv, eller få Carl I Hagen til å gå ut i media. Noen må svare for dette her.

 • Ole Hansen

  «stortingsrepresentanter og statsråder i Norge er unntatt for det kravet som stilles til alle andre om sikkerhetsklarering for å kunne håndtere gradert informasjon.»
  Ikke første gang jeg hører det, men reagerer på det hver gang. Finner ikke riktig ord for det: sykt, absurd, wtf …

 • Astraios

  Selv om jeg personlig kan styre min begeistring for dette #metoo hysteriet er det direkte hyklerisk og dobbeltmoralsk av media å holde kjeft når noen av deres egne venninner blir fersket – samtidig som de skyter med kanoner for å ramme andre.

  Men #metoo kommer fra USA og skal ramme menn – ikke kvinner. Derfor tier spesielt medias kvinner når de får boomerangen i bakhodet.

  Vi trenger en objektiv og kritisk presse – ikke en manipulerene og løgnaktig presse som angriper selektivt.

 • Avatar

  På høyresiden av politikken blir det kråkefest der og da. Nyheten skal utbasuneres fra høyeste fjelltopp fortest mulig. På venstresiden derimot så skal det umiddelbart legges lokk, journalføres i svarteboka og deretter gjemme svarteboka dypt inn i hulen. Dette er nemlig pressens garanti for videre generøs pressestøtte.

  • Fjordang

   No er vel ikkje denne dama på venstresida reint politisk. Ho er vel meir på høgresida.

   • Frankie

    Say what? Grandis på høyresiden? Ja du skal høre mye.

    • Nettopp, Venstre er åpenbart et kynisk, sosialistisk parti.

   • Jens Janssen

    Venstre- og høyresiden er ikke så relevante begreper lengre. Nå er det for eller i mot multi-kultur, åpne grenser og globalisme som skiller.

   • Avatar

    Miljø (grønt skifte) innvandring og pressestøtte som særinteresser.
    Når var dette fanesaker for høyresiden?

 • invernes

  Min avsky for Grande og partiet Venstre vokser dag for dag, og om det stemmer at hun kastet seg over han i en potet åker kan man jo snakke om voldtekt i tillegg.

  • Brorson

   Overfalt av Skei Grande i en potetåker? Det kaller jeg Bar Mitzvah……

  • 1velger1234

   Var det en potetåker? Jeg har lurt på hva som vokste i åkeren, men trodd at det kanskje var noe som var høyere. Korn, kanskje?

   Uansett må dette ha vært et underholdende skue, med en full TSG i huiende seksuelt samkvem med en like full tenåring. Det er bare et mirakel at det først nå begynner å bli offentlig kjent.

  • Tradisjoner

   Håper at avlingen ble destruert som farlig avfall.

 • Pettern

  Hvis Grande har vært i høyet med en 16 åring, og ryktene har gått i årevis, hvorfor har hun ikke avkreftet dette?
  Eller var de så beruset at ikke noen av dem husker? ( ikke lett og være mann og skal få til ting hvis en har 10 i promille )
  Hvorfor tar pressen på silkehanskene når det gjelder politikere og andre kjente personer?
  Mannen i gata blir hengt ut når en har gjort en ‘bagatell’.

  En annen ting jeg ikke skjønner, nå skal alle stå frem og fortelle at de er blitt taffset på osv osv.
  Har folk blitt råtne og ikke tåler noen ting, eller er alt som kommer frem sant og er så graverende?
  Nesten skummet og gi en arbeidskollega en klem, eller slå på skuldra og si, i dag gjorde du en god jobb.

  • Slakhonde

   Har ikke du vært 16? Den står på få sekunder bare du tenker på høne; berøring gir enda bedre effekt – full eller ikke full. Vågde nesten ikke reise meg opp i løpet av 3 år på gymnaset..

 • tore

  Overdøvende taushet fra VG, NRK og resten av saueflokken. Hva annet kunne en vente? De beskytter de de vil beskytte. Giske, hvit mann på noen og femti? Perfekt overgriper. TSG er en stor kvinne på omtrentlig samme alder; uinteressant for MSM. Det er helt utrolig. Spesielt VG som dundrer på for å knuse Giske føler de har et eget ansvar i saken, ja som nærmest en part. Later som de er SÅ prinsipielle men unnlater å rapportere det du burde ha gjort. Deres prinsipper blir til mens de går. Hele saken bekrefter nødvendigheten av alternative medier som Resett. Modig og riktig gjort. Avdekker dobbeltmoralen til det fulle. Jeg skal støtte Resett i året som kommer!

 • Spaceman_Spiff

  «mangelen på både journalistisk bearbeiding»

  Journalistisk bearbeiding i dag betyr å fikse opp i feil etter Google Translate. Journalister bør ikke skryte på seg for mye.

  I det hele tatt er det interessant at mediene her er tause mens de har et «Tore Tønne-race» når det gjelder Giske. Giske vil de vel ha avsatt til fordel for Tajik, så da er alle midler tillatt.

 • tore

  Ja, det kan du si! Noen som tror VG og resten av flokken hadde vært like «varsomme» hvis det var Siv J? Veldig godt poeng Bitten!

 • Karin Elise Andersen

  Flott at Resett setter fokus på denne saken! NRK tar nok ikke tak i dette. De håper vel nå at Trine eller noen andre i Venstre skal få Kulturminister-posten. MSM ønsker seg en Flerkulturminister. I tillegg er det vel større sjanse for at Thor Hijab Eriksen får seks nye år som NRK-sjef, hvis Venstre får Kulturdepartementet. Det kommer til å bli mye humor rundt denne hendelsen fremover. Kan Trine bli Kunnskapsminister eller (U)Kulturminister etter dette?

 • Jan Arild Evensen

  Jeg sa at denne meetoo dritten vil fungere som en boomerang. Og treffer de ikke det de sikter på så kommer den rett tilbake og ødelegger venstresiden. Og det virker ikke som om de verken kan sikte eller ta i mot returen uten å skade seg selv.

  • heimevernet

   Metoo skulle avlede oppmerksomheten vekk fra ekteparet Weinstein.

 • Jarle Drevdal

  Jeg skrev «Dette kan ikke alle tre (NRK, TV2, VG) tie ihjel». Dårlig formulert. Jeg visste bedre. Klart de kan. Det er akkurat det de gjør. De har all makt. Måtte Resett vokse seg skikkelig stor og synlig.

  • Lise Kvalsnes

   Bare å donere da … (samt boikotte de andre samtidig)

 • spirild2

  Dominique Strauss Kahn var også under oppsikt. Både ettertningstjenestene fra UK, USA og Frankrike visste alt om hans «seksuelle aktiviterer».

  Kan man skille mellom «person og sak» når det høyeste embedet er i sikte…

  Min kommentar til Breidablikk her:
  https://resett.no/2018/01/03/nok-en-sak-om-upassende-atferd-rammer-norsk-politikk-denne-gang-er-det-trine-skei-grande/

  • Breidablikk

   Mener fremdeles at sexuell utfoldelse hører privatlivet til, også de mest pikante og utartede former. Den franske president Mitterand hadde en hel familie nr 2, noe alle visste, men det ble ikke omtalt en eneste gang i fransk presse. Fordi det tilhørte privatlivet. Og fordi det tilhørte privatlivet, og pressen som helhet respekterte skillet, var han heller ikke utpressbar.

   SG bedriver sex i en åker. En ikke ulovlig handling. Ingen voldtekt, eller anklager om voldtekt. Voluptuøs personlig livsstil på privaten forhindrer henne ikke i å kritisere seksuelt misbruk i rammen av partiet. Det er et annet tilfelle, en helt annen sak, og har evt med misbruk av sin autoritetsstilling i et politisk parti, i rammen av dette partiet, hvor man ikke er privatpersoner.

   Lurås bidrar, ved å hugge ned skrankene mellom det private og det offentlige, privat og offentlig moral, til å styrke det problemet han hevder å ville bekjempe: nemlig å gjøre politikere utpressbare på grunn av utlandske tjenesteres og andres kunnskap om pikante private forhold. Det er fordi enkelte medier er tilbøyelige til å publisere slike historier fra det private, at slike forhold i det private blir en potensiell trussel.

   • spirild2

    Ingen plass til moral i politikken?

    Hva med politikeres moralpekefinger om «økonomisk måtehold» ved lønnsoppgjør?
    Samtidig har de tildelt seg selv økonomiske fordeler for resten av livet?

    Og selvfølgelig plasseringer i det private næringsliv hinsides fantasievnen og samtidig uten ansvar for noenting..

    Hva tror du den offisielle» konen til Mitterande følte disse årene, kanskje det var greit, hun var jo «1stekonen» 8hva sier det om HENNES moral?)og hva med Giskes nåværende samboer, skal det være slik at hun er inneforstått med at han ikke trenger å leve opp til en moralsk standard i det private…
    Altså, deler hun gjerne Giskes intime behov med andre, gjerne jenter som kan være hans døtre.

    https://www.ouest-france.fr/politique/gouvernement/florence-parly-la-ministre-percu-plus-de-300-000-eu-de-la-sncf-en-six-mois-5301430

   • spirild2

    Hvis Giske ikke hadde hatt den posisjonen han har hatt, hvordan ville resten av omgangskretsen ha reagert? Kanskje med dette » Hallo, skjerp deg, kompis»?
    En sunn holdning, etter min mening.
    Altså, hvis han hadde hatt en vanlig jobb, normal lønn og holdt på på dette viset, ville han endt opp som enslig, ensom og muligens alkolisert mann.

    Han er IKKE hvilken som helst.

    Elitemoral?

   • Blurb1000

    Jeg har enda til gode å høre og se en fransk politiker fekte med pekefinger mens han snakker sexualmoral.
    Den dagen kommer aldri. Så ta deg en bolle.

    • Henning Nielsen

     I Frankrike er slike historier nærmest nødvendig ballast for en suksessrik politiker, og de bruker fingeren til mer behagelige saker.

   • oliver

    Da forutsetter du at utenlandske tjenester ikke kjenner til denne episoden. Forresten handler ikke dette i første rekke om privatpersonen Trine Skei Grande, men mulige og uverifiserbare konsekvenser ved å ikke bringe det frem i lyset.

   • heimevernet

    «Og fordi det tilhørte privatlivet, og pressen som helhet respekterte skillet, var han heller ikke utpressbar.»

    Det høres ganske usannsynlig ut at ingen ville klare å presse ham hvis de ville. Men det er klart at det ville ha krevd en sterk organisasjon hvis først alle de etablerte mediene konspirerte om å holde det skjult. Hva med en mafia?

    Men nå har Grande færre ressurser til rådighet i en situasjon der hun eventuelt blir presset enn det en fransk president har også. Så hun ville ha vært mer sårbar for selv mindre organisasjoner eller bedrifter.

    Det er ikke bare snakk om å offentliggjøre ting. Noen gang er det verste at visse personer får vite om forholdet. Det kan være foreldre, en onkel, en søster eller barn, venner, en fremtidig arbeidsgiver, etc. Politikere har gjerne planer for hva de skal gjøre etter et politisk verv.

 • Helge Lurås

  Styret i Resett har ingenting med redaksjonelle avgjørelser. Det er mitt ansvar.

  • Stein Vegar Leidal

   Fint, det var det jeg skrev i klagen til PFU også. Når publiserer du dokumentasjonen?

   • Mikkel Dobloug

    Venter på svar hvorfor jeg måtte trekke meg. Jeg sitter her med ett to siders brev fra TSG med varme anbefalinger om å ta meg inn på LSE sitt masterstudie i strategi, diplomati og etteretningsstudie. Jeg kom inn, flyttet til London og gjennomførte min master. Og så fikk jeg jobb i GK, og kunne ikke representere V som foljevalgt fordi jeg ikke var i NordFrons manntall men bosatt i Oslo. Kan du forklare meg hva du mener? Fikk forøverig 9.9% oppslutning inNordFron. Da jeg slutta fikk de 0.7% ved sist valg. Var vel en av kommunene inlandet med høyest oppslutning for V. Si meg, fungerte ikke VenstreMikkel bussrn😂😂

   • Infowarrior

    Kan du ikke lese? Lurås har snakket med en av foreldrene, så det er bekreftet hva som har skjedd.
    Det står også at gutten ble traumatisert av hendelsen så da kan det tyde på at det er mer i retning av et overgrep.

    • heimevernet

     «Det står også at gutten ble traumatisert av hendelsen så da kan det tyde på at det er mer i retning av et overgrep.»

     Legg vekt på «…kan det tyde på…». Man kan ikke trekke den konklusjonen at det var et overgrep. Nettopp fordi det er stigmatiserende i seg selv for ham å ha hatt sex med henne. Det kan ha vært et overgrep, men traumatiserende tror jeg det kan ha vært uavhengig av om det var frivillighet.

 • Mattmaapende

  Støre, Giske og denne her ønsker seg et varmere samfunn – og Listhaug anklages for å være det fæleste og kaldeste menneske på jord.
  Hvilken type varme er det som etterlyses?

  – Er det en årsak til at godhetsapostlene ikke bekymrer seg et døyt for eskalerende seksualovbrudd i takt med inntak av Oktoberbarn og dens like?
  – Fordi de er likedan?

  Slike bagateller tas åpenbart ikke på alvor og alle avslørende tall skal skjules for allmuen i globalismens herlige skinn.
  Synd disse sakene ikke sprakk før valget, så kunne de blå regjert med flertall alene.

  Vi behøver en kampanje som #sannhet-nå-ok?

 • Infowarrior

  Du får få Grande i tale du da, her er to alternativer.

  1. Enten så innrømmer hun det.
  2. Eller hun benekter det.

  • rogerolsen

   Indeed, one of LBJ’s favorite jokes is about a popular Texas sheriff running for re-election.

   His opponents have been trying unsuccessfully to think of a good campaign issue to use against him.

   Finally one man suggests spreading “a rumor that he fucks pigs.”

   Another protests, “You know he doesn’t do that.”

   “I know,” says the first man, “but let’s make the sonofabitch deny it»

   • Lars Eriksen

    Eller for å si det på en måte, hvordan disse særdeles uredelige, uetterettelige dedikerte fedrelandshatende, multikulti islamofile sosialistiske marxistiske aktivister som kaller seg journalister/redaktører i MSM «works».

    For å si det kort og greit: Det er veldig enkelt å få en person som utfra de fleste objektive kriterier er et godt og anstendig menneske til å fremstå som en slags ondskapens yppersteprest, UTEN at man formidler et kløyva ord som er løgn. For det er åpenbart at det som utfra de fleste objektive kriterier er et godt og anstendig menneske, likevel har formidlet uheldige bisetninger. Ergo samler man opp disse. Så er man veldig selektiv hva som vektlegges og hva som utelates av hva denne personen har formidlet. Så fyller man på med følelsesladde formuleringer, samt selektive visuelle inntrykk

    Denne Håland er inne på noe veldig vitalt som dokumenterer at MSM er uredelige lowlife, løgnen deres ligger i hva de velger å ikke ta med fordi det ikke passer med deres agenda

 • AugustPetersen

  Åpenbart at Trine utgjør en sikkerhetsrisiko for riktet. Til og med russerne har nektet henne innreise i Russland, som det var en sak om for en tid tilbake. Videre er det åpenbart (i det minste i mitt hode) at man skal stille større moralske krav til politikere enn folk flest. De skal faktisk både gå foran med et godt eksempel og de skal ikke stille seg privat eller i tjeneste (for folket) i situasjoner som kan undergrave deres egen eller Stortingets integritet og rolle i demokratiet.
  Nå har jo venstresiden etter krigen jobbet iherdig for å avskaffe alle moralske rettesnorer for både gamle og unge, kirken er så godt som nedlagt og kulturrevolusjonen er snart ferdigstillet ved at ett av de største partiene i Norge bruker tiden primært til lesbiske, transsexuelle, homofile og etniske minoriteter.

 • cadenza

  Også med en 16 år gammel gutt! Hun kan ihvertfall ikke kalles Trine Skeiv Grande:-)

  • Lise Kvalsnes

   Du vet jo egentlig ikke noe om hun muligens i det minste kan være «halv-skeiv» 🙂

 • Restiamo_Umani

  Siv Jensen som bagatelliserte Søviknes-saken burde vel få noen krasse spørsmål i denne anledning?

 • rune Jakobsen

  Det er i hvertfall ingen grunn til å tvile på at gutten ønsker å legge dette bak seg, stakkar.

  • Lars Eriksen

   Fyllesex med Grande. Tror nok det er flere som ville lagt det bak seg, som endog hadde vært langt eldre. Jeg for min del hadde hatt en alvorsprat med «generalen» og deretter umiddelbart degradert han til menig soldat. For selv om det øverste hodet hadde vært innsausa av alkohol, så skulle man tro at det andre hodet hadde minstestandarder for å gå inn i «aktiv kamp»

   Men det kan tilføyes at 16-åringer kan ha dragning også mot eldre kvinner. Etter en filmserie så ble det endog skapt et begrep: Milf

 • Mikkel Dobloug

  Hadde ikke hørt om saken før jeg ble varslet 15 min før den ble publisert onsdag, så jeg ble ganske sjokkert selv. Trodde Trine ikke var glad i gutter jeg, singel som lever alene noen katter i gamlebyen, men der tok jeg altså feil. Måtte jeg trekke meg? Hvorfor det? VenstreMikkel bilen har jeg ennå, mulig den kjøres ut en dag vettu…

  Om du leser saken så står det at Lurås selv har snakket med foreldrene til gutten. Regner med at det er ganske grei kilde, eller mener du foreldrene lyver?

  Du er veldig aggresiv, feiler det deg noe?

  • Stein Vegar Leidal

   Flere insinuasjoner og skitne hentydninger her altså, nå fra sjefen sjøl! Kom med etterprøvbar dokumentasjon på sladderet, så skal jeg gladelig dementere kritikken min av DENNE saken. Fanteriet dere ellers publiserer her kommer jeg til å fortsette med å kritisere.

   • Infowarrior

    Da synes jeg du skal la Lurås intervjue deg, gjerne et videointervju der du imøtegår artikkelen.

   • Mikkel Dobloug

    Skittne insinuasjoner? Jen insinuerer ingenting, det er det du som gjør. Du driver også å ringer meg på telefonen. Hva er det du vil fortelle meg. Du kan ta det her, for du dtiter deg ut og det skal du få liv til å gjøre i all offentlighet

    • Infowarrior

     Sett telefonen på taleopptak.

    • Henning Nielsen

     Kjør en valgkamp tale av Grande på telefonsvareren.

 • Mikkel Dobloug

  Det er ganske grove beskyldninger du kommer med som Venstrepolitiker. Skuffende, trodde folkevalgte for landets eldste parti hadde litt bedre gangsyn.

 • Tore Halvorsen

  Ja det er en merkelig sak på mange områder. Først og fremst så må det vel sies at hvis fornærmede var både ung, beruset og traumatisert i ettertid så er det vel lite som tyder på at det bare var en 38 åring som hadde frivillig sex med en 16 åring.

  Så det merkelige, mange forsvarere sier pytt pytt ingen gutter tar skade av slikt. Hva er det for en slags generalisering og horebukkstempel på menn? Hva om vi brukte samme unnskyldningen ovenfor kvinner som er misbrukt, endog om veldig unge offere? De er bare horer, de tåler det? Ja jeg kan bare se for meg hyklerene spinne helt ut av kontroll.

  Så har vi noen som sier «jammen det er ikke anmeldt», underforstått at alt er OK. Glem alle andre momenter eller detaljer, hvis det ikke er varslet eller anmeldt så har ingenting skjedd lissom. Men merkelig nok når det handler om kvinner, da er man modig for at man varsler om ting gjerne 20 år i etterkant. Ingen politianmeldelser her heller, og man har holdt det for seg selv i mange år. Da må man selvsagt forstå at det ikke er så lett å stå fram, vi hører jo ofte hvor modige de få som varsler er når de omsider tør å stå fram (om enn anonymt). Men dette gjelder altså ikke dette tilfellet fordi vi snakker om en gutt? Har man tenkt på at det kanskje er ekstra belastende og ekstra stigmatiserende nettopp fordi han er en gutt og «alle gutter er horebukker» holdningen til de prektige?

  Og så har vi alt dette med fraværende og stillheten i pressen og blandt politikere og aktivister. #MeToo seiler under radaren og håper at ingen merker deres fravær. Man kan praktisk talt skjære i hykleriet med en kniv, så konsentrert er hykleriet på alle fronter når det kommer til de selverklærte gode.

  Nei det lukter ille av denne saken på flere nivåer, og stemmer det slik det er framstillt så bør TSG pakke sammen og forlate norsk politikk for godt.

 • Hanne Jensen

  Resett skriver at Grande var initiativtaker. Men en kan også tenke seg at det var gutten som var initiativtaker og Grande som ikke klarte å si nei selv om hun visste at hun burde. På meg virker nemlig Grande generelt som en person som har problemer med å si nei. Hun klarer ikke si nei til å ta imot hele Afrika og Midtøsten, hun klarer ikke si nei til en guttunge som ønsker sex og hun klarer ikke si nei sjokkolade og kaker. Det siste kan virke som hets, men jeg mener det er relevant i denne sammenheng. Det viser nemlig ett mønster. En person som ikke kan styre seg selv, bør heller ikke være med å styre landet. Jeg sier ikke mer…..

  • Erik Westre

   Nei, man kan ikke tenke seg noe annet, fordi man vet hva som skjedde. Du skjønner, Lurås gjetter ikke.

   • Hanne Jensen

    Sånne seksuelle hendelser oppfattes gjerne forskjellig av partene med hensyn til hvem som tok initiativ. Jeg har litt problemer med å se for meg Grande som en “overgriper”. Jeg ser henne mer for meg som en som har så mye kjærlighet at hun tar i mot hvem som helst som søker beskyttelse og omsorg i hennes favn. Og for mange kvinner blandes gjerne omsorg og sex.

 • Lars Eriksen

  Jeg må ærlig innrømme at jeg har store vansker for å tro at Lurås og Resett kan kjøre til så hardt uten å ha substans. For hvis scenarioet er at Lurås og Resett farer med kun luft, så er det åpenbart ærekrenkende og injurierende. Og man kan vel ta for gitt at hvis det scenarioet stemte, så hadde ikke Grande nødvendigvis kommunisert med Lurås og Resett, men man kan være trygg på at hun innhentet juridisk ekspertise. Men som man kan registrere, dette har ikke Grande gjort.

 • JanRunarBrunsvik

  Det er riktig, og vi vet nok begge at ingen tror ordet «bare» skrives uten bokstaven a etter b. Så ser jeg litt forskjell på en ren skrivefeil og det å bruke et uttrykk på feil måte.

 • Helge Fischer

  La oss finne frem litt popcorn, sitte oss godt til rette og la oss underholde.

 • Harald

  Etter dette har Grændis kun EN ting å gjøre. Returner til Trøndelag jo før jo heller. Og om hun skulle være i tvil – det HASTER!! Vi kan ikke ha sånne folk til å styre landet. Klarer man ikke å styre sine lyster, så klarer man definitivt ikke å styre landet. Bye bye Grændis! Det var ille så lenge det varte. Men nå er det slutt. TOL (takk og lov).

 • heimevernet

  Det er svakt av Rustad og Document å ta avstand fra Lurås. Document skal være samfunnets vaktbikkje.

  Lurås forteller at det ikke er sikkerhetsklarering for politikere. Det gir mening at det er slik at de som styrer landet har stor frihet. Folk kan rimeligvis vente seg at politikerne for en slik frihet betaler velgerne ved å ha en vel så høy standard for seg selv som det ventes av folk flest.

  Hvis en vanlig borger skulle søke jobb som krever sikkerhetsklarering ville vedkommende ha måttet håndtere forholdet. Vedkommende måtte for det første ha oppgitt forholdet under søknaden om sikkerhetsklarering.

  For det andre måtte vedkommende spørre seg hvor lite ønskelig det var at spesifikke personer og/eller allmennheten fikk kjennskap om forholdet. En mulighet for vedkommende blir da å fortelle om forholdet til alle som man ønsker at skal vite.

  Før hun skulle i utenriks- og forsvarskomiteen burde Skei Grande ha holdt en pressekonferanse og fortalt hva hun hadde gjort. Resett forteller jo at en god venninne av henne har tatt kontakt med Resett og spurt hva poenget med saken er. Med andre ord synes Skei Grande at det er ubehagelig at saken blir kjent.

  Med andre ord er det for det norske folk grunn til å tvile på om Skei Grande klarer å være lojal dersom hun blir statsråd, noe hun har tydelige ambisjoner om. Det er også grunn til å frykte at det var situasjoner mens hun satt i utenriks- og forsvarskomiteen der hun ble presset.

  For min egen del er multikulti-suget hennes bevis på at hun mangler kjærlighet til landet sitt. Når man vet at hun har noe å tape, så har vi en farlig kombinasjon.

  • Jules Zimet

   Rustad har blitt myk nå som omsider avisen har fått en del flere lesere; kapital > PK.

  • heimevernet

   «En mulighet for vedkommende blir da å fortelle om forholdet til alle som man ønsker at skal vite.»

   Jeg mente selvsagt «…alle som man ønsker at IKKE skal vite.». Det ser ut til at folk er tolket meg i beste mening.

  • Når Skei Grande ikke skjønner poenget med saken er det enda et eksempel uteblitt dømmekraft.

 • Dedjal

  Så med ingen som vil stå fram og ingen andre medier som er villige til å grave, så står nå Resett bom fast.

  Eneste veien framover er hvis mannen blir forbanna på Grande’s benektelser og velger å stå fram for å vise at hun lyger.

  Og det hadde blitt en skitten oppvask med MSM som muligens vil da ødelegge mannen.

  Men hvis Resett klarer mot all formodning å lage en solid sak ut av dette, så skal man ikke se bort ifra at artikkelen vil vinne priser alla Pulizer. ingen ide hva tilsvarende pris her i Norge/EU er.

  Aunt Edit: Det med å trekke fram sikkerhetsklarering, istedenfor å la den ballen rulle fram av seg selv, vitner om griping av halmstrå i ett håp om å skape ett fundament som saken kan stå på egne bein om.
  ingen kritikk, bare synsing ifra min side.

  • Blurb1000

   Det er mulig Reset vil få utdelt en pris på Sildafestivalen i Haugesund.

   • Dedjal

    Aldri hørt om den festivalen. Google kommer også opp tom.

 • Aleksander Brestrup

  Trine Skei Grand, MSM, politiske Norge sitter HELT STILLE I BÅTEN…

  Det har fungert før – men ikke lenger.

  Katta er ute av sekken.

  Farvel AP.
  Farvel Venstre.
  Farvel KrF.

 • Feliciano

  Masse unnskyldninger og bortforklaringer fra de «liberale». Hadde det vært en fra FrP så hadde man hoppet på personen uten hemninger. Hykleriet er til å ta og føle på.

 • heimevernet

  «FSB har mistet våpenet.»

  Jo, tett opptil. For at det skal bli komplett bør MSM omtale den og Trine Skei Grande selv kommentere. Msm er muligens på lag med FSB siden de har spart på saken.

  Men for at Skei Grande skulle ha beholdt folkets tillitt måtte hun selv ha stått frem før vervet i utenriks- og forsvarskomiteen.

 • wiwaro

  Dette er en voksen måte å angripe en etablert politiker med oppblåst sjølkjensle, som Lurås har alle ære av. Lover svært godt (- men neppe for den noe for oppblåste – ).

 • Olaus Trøgheim

  Helt innafor må jeg si. Selv om jeg må innrømme å ha litt sympati for Grande. Som jeg også har for Giske. Dog ikke for mange andre i metoo hierarkiet.

 • Sigurd Sanna

  Tror og dette er viktig å få frem. Har MSM og Trine en avtale om å fortie dette? Blir Trine en agent for MSM? Gjør som vi sier i regjering, eller vi skriver om episoden?

  • Henning Nielsen

   Eller omvendt; ikke skriv om episoden, for da får dere aldri mer viktig nyhetstoff fra Venstre. Og i bakhånd kan man alltid true med å trekke pressestøtten, flere aviser hadde gått rett ned uten den.

   • 1velger1234

    Hvorom allting er, har Grande plassert seg selv og landet i en utsatt posisjon ved sin noe underlige atferd. Det påstås at mange var vitne til samleiet under åpen himmel, men samtlige har vært lojale mot Grande. Kanskje er det kjøret mot Giske som har frisket opp minnet hos enkelte av øyenvitnene?

 • AJansen

  Bra Lurås, virker som du har en god sak, og med dette avslører resten av pressekorpset.

 • Pluto

  BEVISET på PK-medias uredelige taushet…!?

  HVIS ikke noe annet presseorgan følger opp denne saken så får vi alle et ytterligere bevis på dét de fleste av oss nordmenn både aner, ser og vet; At dette politisk-korrekte medie- og partikartell i dagens Norge har monster-utviklet seg til et politisk- og moralsk-korrumpert nomenklaturiat, hvor partikularisme og kameraderi nærmest er blitt parti-institusjonalisert her til lands innenfor et global-politisk-initiert multikulturalistisk regime som vi; Det norske folk og Vårt norske fedreland på ingen måter er tjent med!

  Så; Alle «grande-kort» må på bordet i denne sak, og tiden videre vil nå vise oss om det fortsatt legges «Pravda-lokk» på denne alvorlige offentlighetssak som om Norge skulle være en liberal-marxspist banan-diktaturstat. –

  TAKK til Resett sin redaktør Helge Lurås, som både har civilkurage og den personlige integritet som i dagens normløse amoralske nedbrytningstid er en mega-mangelvare!

  Så får vi nå se da, om noen andre tør der Lurås prinsippfast, frimodig og journalistisk ansvarlig har tatt det første steg på den rettferdighetens vei der sannheten alene veier tyngre enn all verdens livsløgn, og hvor begrepet «Rikets sikkerhet» også adekvat innbefatter at vi nordmenn skal ha ledere som har en høy moralsk standard og en karakterfast, nasjonalsinnet holdning til gavn for oss alle.

  NEMESIS: Både Skei Grande-saken og Giske-saken forteller oss at dagens anti-folkelige pk-system-partivelde er modent for den historiske skraphaugen, men akkurat dét kommer vi nok mere tilbake til ettersom oppbruddet og sammenbruddet brer seg alt mer i et Norge (og Europa) som nu for alvor kjemper sin livskamp for at overleve for framtiden det våre forfedre gav oss til evig arv…

  Pluto

  • Frankie

   Glimrende innlegg!

  • Henning Nielsen

   Godt skrevet. Det mest betenkelige i Grande-saken er nok pressens taushet i forhold til et parti mange journalister har sympati for, mens det motsatte er tilfellet i forhold til høyre-fløyen i norsk politikk. Man bør regne norsk presse som aktive politiske krefter, under et hyklerisk skinn av nøytralitet.

   Dette er selvsagt ikke noe nytt, men i gamle dager var de fleste aviser åpne omkring sin partistøtte. Da dette systemet ble lagt vekk, fikk man lesene til å tro at journalistikken var partinøytral, mens den i virkeligheten bare fortsatte på samme måte, i det skjulte.

   Det meste av norsk pese er råtten, godt egnet og utstyrt til å skrive om C-kjendiser, men ikke mer enn det.

   • 1velger1234

    For meg synes MSM å konsentrere seg mest om rumper og pupper, de beste samleiestillinger, hvordan kurere mangel på sexlyst, pluss litt om de beste matoppskrifter.

    Selv evner de ikke å forstå hvorfor så å si samtlige lesere har vendt dem ryggen.

    • GoldenCock

     De sliter med opplagstall og inntjening, sexstoff selger. VG er blitt en dårlig kopi av SE Og HØR.

    • GJ

     Rumper og pupper tar oppmerksomheten bort fra ordentlige nyhetssaker. «Look there, look there, nothing to see over here!»

  • 1velger1234

   Det vi egentlig trenger, er litt Glasnost.

  • Media har lenge visst nok til å omtale der som nå er kjent som Giske-saken, men ingen journalist turte det. Først da de ble sikre på hvilken vei vinden blåste satte de i gang, da de følte seg trygge forvandlet de seg ikke til en ulveflokk men en hyeneflokk, de tar aldri første skritt slik som Resett gjør.

 • Frankie

  Sjakk matt Grandis. Resett kan forvente en månedlig donasjon fra meg heretter. Hykleriet og falskheten fra godhetsposørene skal frem i lyset.

 • Trøndelag er åpenbart episentrum for både tung festing, tung sjekking og tung seksualitet, både på bakrom, på hybler, i åkrer, osv, osv…

  Personlig mener jeg at seksualitet blir stadig viktigere i samfunnet, på bekostning av viktigere ting.

  • Henning Nielsen

   Og nå som trønderne er samlet i ett fylke, blir de enda tyngre. Kan resten av landet stå imot dem 😕

 • oliver

  Nettopp faren for press mot Skei Grande har vært tatt opp på kommentarsidene både hos Resett og Document og det er betimelig og modig av Lurås å ta belastningen med å belyse saken klart og tydelig.
  At øvrig presse gjennom 10 år ikke har oppdaget varsellampene er ikke mindre enn forunderlig.
  Den 4. statsmakt?
  Kjøss meg…

 • Lutmel

  Her står dama lagleg til for hogg? Om ho hadde vore 16 år og den mannlege partnaren 38? Ville hylekoret då vore like skingrande? Nokre formildande omstende må kunne trekkast fram her? Det er ikkje ulovleg med samkvem mellom mann og kvinne. Å drage inn i ordskiftet utanlandsk etterrettning er berre tøv. Det beklagelege er at fleire observerte tildragelsen! Eg vil berre seie at han som kjenner seg rein. må få lov til å kaste den første stein!

  • Frankie

   Gi meg den steinen🤣

  • Henning Nielsen

   «Om ho hadde vore 16 år og den mannlege partnaren 38? Ville hylekoret då vore like skingrande?»

   Jfr Søviknes.

 • Cabman

  Dette må jo være en sak for PST? Helge Lurås bør tipse dem💪

 • hanslund

  Virkelig en drøy historie dette med Venstre-leder Trine Skei Grande – etter hva jeg forstår – som den påtrengende part i seksuell utfoldelse.

  Hadde dette skjedd med en FrP-politiker, ville det blåst full storm i samtlige norske redaksjoner. Redaktører, journalister og deres utvalgte kommentatorer ville ikke gitt seg før vedkommende politiker ville vært vridd, rotert og partert, og partiet dømt nord og ned.

  Men slikt skjer ikke når elite-objektet er en av deres egne, likesinnede.

  Sjelden ser vi et tydeligere eksempel på at den politisk korrekte eliten slutter rekkene kompakt i forsvar når en av deres egne «har gått over streken».

 • Hm..om jeg var 16 og hadde den tilbøyeligheten, og var med på det, så ville jeg ikke ha klagd i ettertid. Jeg ville nok synes at det var helt greit. Absolutt ikke noe overgrep.

  Og jeg støtter min 16-årige person i det, selv om jeg i dag kanskje ville ha valgt en annen seksualpartner.

 • Tore Halsa

  Et perspektiv som ikke er nevnt er at Grande konsekvent omtaler Afganske 18 åringer som barn, da er det jo rimelig spesielt å ha sex med gutter som er ytterligere to år yngre.

  • Blurb1000

   Hun er nok veldig glad i kjekjøtt.

 • Observator

  Er noe langt utover forsvarligheten naivt, og uprofesjonelt med nordiske land. En må virkelig undre over at de styrende holder så til de grader fast på at «alle og enhver skal kunne være fremst».

  På siden av denne saken, stusset jeg voldsomt over, hvordan i sin tid en homofil psykiater virkelig kunne gjøres til politipresident i Norge (direktør i politidirektoratet).
  I tillegg til den åpenbare faren han lett ville kunne havne i som et utpressingsgissel – fullstendig uten begreper om politiarbeid, strategi, taktikk etc.
  Samme statsminister Jens, ansatte også franskafrikaneren Ramin Omunsen til direktør i UDI .., der det embetet langt på vei administrerer hvem som skal få opphold i Norge og ikke.
  Det er og blir en amatørmessighet i kulturen, som slett ikke er særlig rørende. Tvert om.

 • Larkange

  Om ikke annet skjer foreslår jeg at denne 16 åringen mentalundersøkes evt. tar et par timer med hypnoterapi.

 • Eysteinn Hjalmarsson

  For noko tull. Frivillig sex for deltakere over 16 år, er ikkje forbudt, heller ikkje i fylla. Dårleg valg av tid og stad, dumt, men heller ikkje det er forbudt. Det som derimot skulle vore forbudt, er å gå ut offentlig med slike private forhold.

  • Frankie

   Er vel ingen som påstår at det er forbudt?

 • Kristine

  La nå folk være i fred hvis det ikke er noe hold i det dere sier og folk fra det påståtte bryllupet ønsker fred, Trine benekter osv. Det finnes ingen sak uten gjerningspersoner, ofre, varslere eller vitner som står frem. Dette blir bare for dumt.

 • Arne Bang

  Snakk om å våkne med bondeanger, tipper den 16 åringen ikke har rørt en dråpe alkohol siden.

 • Magnus M. Roving

  Det er helt stille i gammelmedia, men det forhindrer ikke at denne saken når ut til det brede lag av folket. I går var første artikkel om denne saken, ifølge Storyboard, nummer 2 i Norge over mest delte saker i sosiale medier. Det er den 8. mest delte saken i 2018 med 9415 delinger.

  Sålangt er oppfølgeren fredag kveld på 15.plass med 2158 delinger.

 • Igjen – om begge var over lovens lavalder, og om det var frivillig fra begges side, så er det greit.

  Når det gjelder Giske, så er det jo snakk om langt eldre kvinner enn dette, som burde være (og viste seg å være) i stand til å avvise slike klossete forsøk på sjekking uten å utløse ALARM i hele partiet.

  Dette er maktkamp om verv og posisjoner i et parti som utelukkende handler om verv og posisjoner.

  Intet annet!

 • Eysteinn Hjalmarsson

  For noko tull ! Frivillig sex der deltakarane er over 16 år er ikkje forbudt,- ikkje eingong i fylla. Dårlig valg av tid og stad, dumt, men heller ikkje det er forbudt. Det som derimot skulle vore forbudt, er å henge ut folks privatliv på denne måten. Skjønner motivet,- stoppe TSG,- men dette kan snart skade resett meir enn TSG,- sex er lov. Fortsetter denne trenden med puritanske fy-rop over alt slikt, får vi eit enda meire hysterisk og vanvittig samfunn,-vil vi alle tape , Metoo og Youtoo….Og ei sak alle kjenner, er vel knappt noko «pressmiddel»..

  • Infowarrior

   Det er ikke en privatsak, politikere er offentlige personer både på jobb og på fritid.

 • Ingvar Nilsen

  Nå må Resett få vogna opp på veien igjen. Noe slingring og et par grøftekjøringer kan vi alltids leve med, såfremt ferden går videre på rett spor. Men denne bulken og disse ripene i lakken, etter denne grøfteturen, dem er det flaut å kjøre rundt med. Med andre ord – legg saken død, NÅ.

  • For noe sludder!

  • Mangel på bevis, men kun påstander, mener du?

   I likhet med Giske-saken?

   • Ingvar Nilsen

    Forklar meg hva Grande skal ha gjort som er galt.

 • Lise Kvalsnes

  Hørt fra GRAnde (el. Gra-Grande, hva du vil) i en ungdomsdebatt på
  Verdal Vidergående Skole i 1989: «Æ e gra …» (hun skulle muligens si
  at «æ e gla … et eller annet»), men nå i det siste så må jeg innrømme at
  jeg har begynt å bli rimelig usikker på akkurat det gitt.
  Æ e gra, næi farsken æ meine gla, æ satt forholdsvis langt baki salen ja sjø 😉

 • Jan Olsen

  Hvis Trine Skei Grande lar være å kommentere saken, så vil stormen gå av av seg selv. Hun har med dette vist at også hun, selv om hun er toppolitiker også har sterke seksuelle behov. Og under et bryllup, med litt alkohol i glasset, begynner det å krible mellom beina. Vi får vel anta at den 16 år gamle gutten bare sto «laglig til for hogg» da behovet til den store damen meldte seg. Fyren er 26 år nå og kunne utmerket godt stått fram. Men det kan være spesielle grunner for ikke å gjøre det, som for eksempel slektskap med Grande? Antar at Grande bare brukte sin kjendisstatus for å få dekket behovet.

 • Wow!

  Noen som har vært inne på Dagbladets nettside!?

  Det er ikke en eneste nyhet, kun forsøk på følelsesmessig manipulasjon, klickbait og sosialpornografi fra TV-serier og norske kjendiser.

  Endelig har de offisielt gitt opp journalistikken.

  RIP til det Dagbladet som en gang var en politisk motrøst.

 • Thor Nilsen

  Godt forsøk, men jeg tror Resett blir alene om denne saken. MSM kommer til å «frede» Trine Skei Grande. Voksen dame som har sex med ung gutt som er over seksuell lavalder er «mange» gutters våte drøm. Tipper at 16 åringen som det her er snakk om ikke sliter med traumer, men ser det som en grei måte å bli introdusert inn i voksenlivet. Ellers veldig bra skrevet av Helge Lurås.

 • Ulrik Nyborg

  Bildene jeg har på netthinnen nå,er ikke direkte bra…..

 • Henning Nielsen

  Det handler ikke om hvorvidt noe ulovlig har hendt eller ikke, det handler om upassende oppførsel. Akkurat som med Giske; ingen har påstått at ulovligheter er begått av ham (selv om Tajik meget uklokt har kommet med insinuasjoner i den retningen). Giske og Grande hadde og har ledende posisjoner i sine respektive partier. Sakene har mye til felles, og offentligheten bør få vite om begge. Takk til Reset.

  • Blurb1000

   Jeg regner med at Giske vil få og allerede har store problemer på hjemmebane. Det er vel nærmest å tro at fruen er rasende og vil pakke kofferten.
   Da seiler det opp en match som er innlysende.
   To trøndere, mann og kvinne, samme interesser, begge på venstresiden og meget profilert. Et parti i seg selv.
   Giske & Grande bør finne sammen, både privat og politisk.
   Et politisk parti som har en rekke G-punkter.

 • Henning Nielsen

  Det er greit nok at slike saker kan være noe som fremmede makter benytter for å presse politikere. Det er kjent stoff. MEN: det krever at det fortsatt er en hemmelighet som den aktuelle personen ikke ønsker skal «blåses»! Når denne saken nå er kjent for alle, er også det potensielle pressmiddelet borte.

  • Fred Willy Alterstein

   Ja, men skaden kan allerede ha skjedd. Og at Grande er nektet innreise til Russland kan utmerket godt eventuelt være en dekkmanøver.

   • Henning Nielsen

    Det høres noe søkt ut. Men man kan alltids spekulere.

 • Henning Nielsen

  Såvidt meg bekjent er ikke Lurås en aktuell kandidat til å bli statsråd i Norge.
  Så ja, det gjelder andre regler.

 • Giske fikk for mye makt som første nestleder og finansøolitisk talsmann.

  Da gikk Oslo-fraksjonen i Partiet imot ham.

  Klossete sjekking ble koordinert, fokusert, publisert og fremstilt som trakassering.

  Bye-bye Giske. La oss andre få verv og posisjoner nå!

  Refreng: La oss andre få verv og posisjoner nå!

  – Å-håhååååå-å-hååå!!

  • Blurb1000

   Jeg betrakter meg selv som musikalsk, men skjønner ikke hvilken melodi jeg skal tralle…
   Rosenborgsangen – Gluntans La oss vandre – Likar no?

 • Infowarrior

  Nå skrives det om saken på grandes facebook
  https://www.facebook.com/trinesg/

 • Henning Nielsen

  Grande saken er viktig, ingen tvil om det. Og takk til Resett for dette grave-arbeidet.

  Når det er sagt, bør man også ha forståelse for at saken må oppleves som vond for begge parter. Politikken er brutal, men man kan i det minste forsøke å unngå at den blir umenneskelig. Jeg støtter Resett, men har sympati med Grande som person.

  Hun utsettes for mer unødig skittkasting enn Giske. Er det slik vi ønsker å bruke vår ytringsfrihet?

 • Eirin Munkebye

  Mens vi venter på Godot:
  Hu og hei – nå får nok resett på pukkelen tenker jeg…
  Moralistene står nok i kø – for å ta «bakeren «, så «smeden» kan gå fri.
  Resett ligger allerede dårlig an…men TSG er vel heller ingen yndling…eller?

 • Rune Valaker

  Grande saken er viktig først og fremst fordi Resett forsøker å flyttet grensen mellom det politisk relevante og det private. Jeg ser at MSM har visst om denne historien lenge, og at VG endog har konfrontert Grande med historien.

  Norsk og europeiske presse, med unntak av GB, har hatt en rimelig grei grensegang mellom hva som er privat og hva som er offentlig. Alle gjør dumme ting en gang i blant, og dette gjelder særlig hvis en går tilbake i tid når en som i dette tilfellet omtaler en 49 år gammel person.

  Jeg ser at Resett forsøker å surre dette inn i en sikkerhetspolitisk kontekst og fremstiller Grande som en risiko. Det mer enn antydes at Grande har en trang etter yngre menn, og at dette endog er hennes motivasjon for å være opptatt av Oktoberbarna og 16 års stemmerettsalder.

  Eier Lurås ingen skamfølelse selv? Tror en virkelig at Grandes politiske engasjement i disse spørsmålene er det minste motivert av at der skal være flere lekre 16 – åringer for å dra ut på åkeren for å ha høylytte samleier med? Har Lurås fullstendig gått fra sans og samling i et forsøk på å flytte grensen mellom privat og offentlig som norske medier etter mitt skjønn har håndtert på en god måte.

  Lurås; du dyrker en stråmann hvis du innbiller deg at Erna, NSM og de øvrige som tar seg av dette ikke håndterer det på en akseptabel måte. Ved å benytte honningfelleargumentet er det fritt frem å omtale en hvilken som helst skavank og tabbe en politiker har begått i løpet av livet. Og den utviklingen ønsker i hvert fall ikke jeg.

 • Wingsoftime

  Det er liberalitsmen sin det! Hun kan takke å prise den rådende feminismen ellers hadde hun blitt kjørt ala Søviknes. Glimrende jobbet av Reset

 • Giske, Skei Grande og nå flere politikere i Høyre. Hvem blir den neste?
  Hva er egentlig fakta?

  • 1velger1234

   Forvent ekstreme mengder av dyneløfting dette året.

 • Mike the bike

  Super kred til Helge Lurås og Resett!!!

 • Anders Stang

  Det er jo artig at MSM mener denne saken ikke er viktig å trekke frem fordi den er basert på rykter, selv om 95% av #metoo-kampanjen er basert på anklagelser uten bevis.
  «Listen and believe» my ass.

 • Elisabeth Sjølie

  Nei, det stemmer ikke at gutten er psykisk utviklingshemmet.

  • Rune Valaker

   Hvorfor benyttes da begrepet «foresatt?» Er det for å tildekke at han også som 16 åring helt lovlig og frivillig kunne «ha seg» med TGS.

   Og benytter Resett begrepene «har lagt dette dødt,» og «De har derfor heller ikke varslet om saken..» slik at leserne underforstått skal forstå at de egentlig ville varsle men av hensyn til gutten lot være?

   • Henning Nielsen

    Regner du det som umulig?

    • Rune Valaker

     Jeg vet ikke svaret på det, men det virker som Resett vet svaret. Men foreligger det kilder på at denne kontakten egentlig burde ha vært varslet og at 16 – åringens foresatte ville varsle, men likevel unnlot? Det er det Resett mer enn antyder.

 • Leif Arne Stople

  Det dere skriver om Grande ligner mye på det det i sin tid ble drevet heksejakt på Søviknes for.
  Ville pressens taushet vært like stor dersom det var Listhaug det gjaldt? Prioriterer norske massemedia sannheten eller bare hva som gagner redaktørens politiske agenda?

  • Astraios

   Svaret er nei.

   Pressa er selektive når de skal personforfølge noen. Da skandalen om Karianne Solbrække i TV2 og Bhatti kom ble kommentatorer truet med utestengelse av moderator dersom de navnga henne. Hele pressa var taus – fordi det var en av deres egne. Til sist trykket Trygve Hegnar navnet.

   Søviknes var bare en guttunge men fra hatobjektet Frp – og derfor ble det hekseprosess. Listhaug er også hatobjekt hos venstresidens journalister.

   Og Giske er «middelaldrende hvit mann» som står i veien for flink jente – og derfor skal han moses i en godt organisert maktkamp. TGS er kvinne og derfor blir det et ikke-tema i pressa. Dessuten later MSM som om Resett ikke eksisterer.

   Takk til Nettavisen som ga oss innsyn i de «rystende» anklagene mot Giske. Resten av norsk presse svikter kritisk og objektiv journalistikk – de har ideologisk og politisk agenda.

  • Kjell Svensen

   Like saker bør behandles likt, og hverken «Søviknessaken» eller «Grandesaken» var straffbare saker, men det gjør ikke at sakene ikke skal få følger rent moralsk og politisk sett.
   Når det gjelder Trond Giske så er det jo ikke snakk om samleie med vitner for sakene hans kom jo aldri så langt en gang.
   Slik sett, med det vi til nå vet, er jo Grandes sak langt mer alvolig enn Trond Giskes sak!

   • Henning Nielsen

    Bortsett fra at det ikke er kommet noen klage mot Grane.

    • Kjell Svensen

     Der tar du feil!
     Vi vet at denne sex skandalen til Grande har vært et tema i partiledelsen.
     Den stakkars guten var vel i villrede om hvem som hadde skylden og taumatisert slik at han bare ville fortrenge saken, nen det er jo helt på det rene at gutten ble skjenket full og utnyttet seksuelt.
     Bare det å skjenke full en 16 åring er jo i seg selv straffbart!

  • Kristine

   Hva med Resetts agenda da? Lignende rykter går jo om Siv Jensen. At hun har hatt seg med en 17 åring. Skjønner ikke folk her inne hvor farlig rykter er? Seriøse medier er opptatt av dokumenterte fakta i saker. De kan ikke bare slå rundt seg med insinuasjoner, konspira og ryktespredning.

 • John Magne Trane

  «Svært unge menn» på 16 år.

  «Oktoberbaaaaaarna» på slutten av 30-årene.

  Om Grande og hennes like forsvinner ut av politikken på grunn av slike saker, er ikke meg i mot.

 • Ingvar Nilsen

  I min bok kalles det moralisme, dette med å fordømme anbdre fordi de gjør ting vi selv synes er ekkelt eller upassende. Å ha sex med et barn er forbudt. Det som skjedde her er ikke forbudt, og heller ikke politianmeldt, så vist jeg vet. Hadde det vært, som du sier, sex med et barn, så hadde ikke Grande vært toppolitiker i dag.

  • Blurb1000

   Hun omtaler 18 år gamle afghanere som barn. Hva er da en norsk 16-åring? Småbarn?

 • Ingvar Nilsen

  Ja, det er upassende for noen. Men for andre er det ikke det. Det er ett ord som dekker folks reaksjon her, og det er moralisme.
  Resett har gått i baret. Nå må kjerringa reises igjen. Og da tenker jeg ikke på Grande.

  • Henning Nielsen

   Hykleri så det holder 🙂

 • Hermann

  Her om dagen kunne man lese at man i Venstre så for seg at Skei-Grande kunne bli ny kunnskapsminister, men at flere i partiet håpet på at hun kom til å bli kulturminister.

  Kanskje har de sistnevnte sett at Skei-Grande kan bli kontroversiell som kunnskapsminister, og at det ville være bedre å «gjemme henne» bort i en av de mindre attraktive ministerpostene.

  • Tore Andersen

   Kulturminister må være passende. Det var jo Giske også. Kanskje de to kan ha et tverrpolitisk møte i åkeren.

 • Nordboer

  Keep up the good work Lurås! Hykleriet hos venstre-eliten er verre jeg jeg noengang har forestillt meg. Ellers viser alle disse sakene at ur-driftene fremdeles er inntakt og de er også årsaken til at menneskeheten eksisterer. Hvis ikke dette hadde vært tilfellet, ville homoaktivistene rådd grunnen fullstendig og menneskeheten hadde vært borte i løpet av sytti år.

 • Steinar Sørensen

  I dag er det vel slik at før noen utnevnes til minister gjennomføres et intervju med statsministeren. De som utnevnes til minister og blir en del av regjeringen bør sikkerhetsklareres slik Lurås og Tetzschner nevner. Denne metoden vil gi et mer helhetlig bilde og blir gjennomført av profesjonelle.

 • Kjell Svensen

  Norge kan jo ikke ha i regjering en person som er gjerningsperson i en slik sex skandale, ikke før saken har eksplodert i media og er avsluttet, og hun har fått «samfunnets straff» i alle fall.
  Kan venstre ha en slik leder, det er jo noe de selv må avgjør.
  Godt poeng her om dette er en engangshendelse eller om det kommer mer…

 • Birgitta Sol Garvik

  Det interessante med denne saken er hvordan MSM er tyst.
  Bare det gjør saken viktig.
  Hykleriet er til å ta og føle på !

  • Rune Valaker

   Så du tror at TSG blir utsatt for spesialbehandling? For hver time som går, og Resett er det eneste organet som omtaler denne saken, til større grunn til optimisme ser jeg.

   Lurås forsøker med et argument rundt rikets sikkerhet, og for å komme FSB i forkjøpet, å åpne for at enhver dumhet, sidesprang eller tabber norske politikere har begått i voksen alder skal være fair game for pressen. Ja Lurås mer enn antyder at MSM begår pliktbrudd ved ikke å blåse denne saken. Norske medier har etter mitt syn et balansert forhold til dette. De er rimelig nådeløse når det gjelder økonomiske forhold, mistanker om inhabilitet og at de tjener særinteresser. Men er tilbakeholden når det gjelder private forhold slik som seksuell legning, sidesprang etc.

   Og slik vil jeg fortsatt ha det. Jeg driter i TSG’s sexliv, med mindre hun driver med ulovligheter, og det bare andre gjøre også.

   • AJansen

    Så det er greit at voksne menn har seg med berusede 16 åringer??

 • Aleksander Brestrup

  Interessant å gå inn på FB til Skei Grande.

  Det kommer kommentarer på saken – men mye blir slettet…

 • 1velger1234

  Er det noe med politikerne som gjør dem kåtere enn andre?

  • AJansen

   Er så mye opplagret sexuell energi som skal ut, akkurat som en strikk, så den som er nærmest når det skal ut, lever farlig. Nærmest som å bli overkjørt av et tutende tog.

 • Pål Sigland

  Om det var Listhaug som hadde vært i bryllup, så kunne Resett hentet saker fra NTB. Det er akkurat det Helge Lurås peker på her.

 • Henning Nielsen

  Så lenge det ikke er snakk om lovbrudd, er det selvsagt «lov» å oppføre seg upassende. Men da er det også «lov» å omtale dette.

 • Henning Nielsen

  Hvordan vet du at dette var hans debut?

 • Tore Andersen

  Det som er avslørt tidligere og i den senere tid gjør Søviknes-saken hyklersk. Jeg forsvarer ikke Søviknes, men han var tydeligvis ikke noe særtilfelle.

 • 1velger1234

  Har man sex under åpen himmel, blir det oftest offentlig.

  • Breidablikk

   Hissig elskov i en åker med en håndfull halvfulle tilskuere i Trøndelag er ikke det samme som omtale i riksdekkende medier.

 • 1velger1234

  De ønsker å legge «det» dødt, og ønsker ingen skriverier om det. Jeg tolker dette som om noe faktisk har skjedd, ellers ville vel guttens nærmeste ha benektet alle ryktene.

  • Kristine

   Men hvordan vet vi at det er sant da? Jeg skjønner ikke hvordan folk kan tro på noenting som helst av det som står her. Det er ingen bekreftelser, ingen dokumentasjon, ingen beviser. Bare insinuasjoner. Og det er vel ikke snakk om en gutt. Men en voksen mann på 26 år. En 26 år gammel mann har ikke foresatte. De er myndige. Nei. Dette tror jeg ingenting på. Det er en grunn til at jeg ikke liker sladder eller leser Se og Hør. At noen sier, at noen har sagt ditt eller datt, så da må det være sant. Trodde voksne folk visste at ryktespredning er farlig. Det går fra en munn til en annen, og forandrer seg i takt med hvem som får vite hva. Rykter vokser mens de går. Det er jo sånn småjenter og fjortiser holder på, snakker nedsettende om en annen i gjengen, for at de andre vennene ikke skal like han eller henne.

   • olehauso

    «Dette tror jeg ingenting på»
    4 spørsmål til Kristine:
    1. Kan det finnast andre i det norske samfunn med meir informasjon enn deg (og meg)?

    2. Kvifor skulle ein seriøs kar som Lurås underminera heile plattformen til Resett med gambling i ei sak av «mindre» betydning? https://uploads.disquscdn.com/images/14fe12fa8a993435a5686039f3356994fdcf5b83a09feb5f8f740dae886be473.jpg

    3. Resett er i direkte kontakt med nærståande til karen. Dei vil forståeleg nok ikkje ha rikspressa hengjande utenfor huset sitt dag og natt. Korleis tolkar du at dei nærtståande har «gravlagt» saka? At intet har skjedd? At dei velgjer «ingen kommentar» for å gjera seg interessante utad?

    4. Trur Kristine at norsk presse hadde vore tause om det var Sylvi Listhaug som var i sentrum?
    For meg er dette ei historie om norsk presse der venstresida er sterkt overrepresentert, med FrP som hatobjekt og fritt vilt -til og med for Aftenposten. Med redaktør Trine Eilertsen som aktiv Venstrevelgjar.
    Dermed ingen nedre grense for negative FrP saker som kan nå framsida. Forholdet ho og mange andre sosialistar (ja, der er mange sosialistar i Venstre) har til FrP er intenst negativt. Eg synest ordet HAT karakteriserar forholdet ganske så presist.

 • rettnok

  Jeg går ut fra at denne saken er sann siden dere våger å offentliggjøre en så oppsiktsvekkende sak. Men – jeg klarer ikke med min beste fantasi klare å se det for meg! Likevel – når dere skriver at saken har vært kjent for mange siden 2008, er det ganske utrolig at ingen har skrevet om dette før! Selv om dette skjedde på et privat arrangement, og ikke under en politisk sammenkomst, var hun altså stortingsrepresentant da det skjedde, og det er svært oppsiktsvekkende! Tror nok det beste for både TSG selv og Venstre er at hun kommenterer dette, og ikke tier lenger.

 • GoldenCock

  Noen vet å oppføre seg.

 • Jan Olsen

  Venstre bruker konsekvent ordet oktoberbarn om asylsøkere fra Afghanistan, selv om disse er langt over 18 år. Så hvem skjenket det 16 års gamle guttebarnet i Trønderlag full? Var det samme person som utnyttet barnet seksuell? Om det er slik, er saken mer alvorlig. Det at Resett.no skriver om det som kan være et seksuelt overgrep mot et barn, kan ikke være lett for Trine Skei Grand.

 • RiksyWiksy

  «Vi blir også forundret om ikke andre mediehus i Norge nå begynner å stille Skei Grande disse spørsmålene på en modigere og mer pågående måte enn de har gjort til nå. »

  Jo da Lurås, jeg er sikker på at kollegene dine i «se og hør» planlegger å gjøre akkurat det.
  Kanskje dere kan inngå et samarbeid? «Resex og hør» feks?

  Les siste nytt om hvem som er hvem, og hva de gjør og sier.
  Lurås lar deg vite alt om dem… for under en tier.

 • Knut

  Den politisk korrekte eliten rakner for hver dag.

  • AJansen

   Er det ikke herlig

 • oliver

  Uenig i ditt første avsnitt, ganske enkelt fordi utenlandsk media ikke er kan underlegges samme tilbakeholdenhet som den norske. Og det er der det alltid begynner.
  I ditt andre avsnitt er jeg hjertens enig, men så er altså jeg pragmatiker og forholder meg til den verden jeg faktisk lever i…

  • Breidablikk

   Ikke noe fasitsvar her, men tror du overvurderer hvor viktig denne saken er for utl. tjenester og iallfall for utlandske medier. Synes resett og mange her tar tak i feil ende: hvis faren er press fra «tjenester», må vi heller styrke vår bevissthet om skille mellom privat og offentlig, og stå sammen mot evt utlandsk eller annet press.

 • spirild2

  Ok. Og oppfølgend spørsmål kan være dette: Er Frankrike et sunt samfunn? Hvordan er den mentale helsen til «republikken»?

  • Breidablikk

   Går ikke an å svare generelt. Men de er realistiske, og opplever stor frihet privat, iallfall personer i offentlige embeder. For meg er det et gode. Jeg unnlater å felle moralske dommer, men mener at hovedregelen må være at hver mann skal ha sin kone, og ha nok med det.

 • o nessemo

  Det er en gammel tradisjon i N trondelag med sex i akeren for og sikre god avling,,sa det har ingenting med me too og gjore

 • heimevernet

  «Med dette bringer Resett oss dit vi ikke vil være…»

  …nemlig at politikere blir reddere for å sette seg selv i en posisjon der de må velge mellom egeninteresse og nasjonale interesser.

  Hvis man ønsker å tjene penger på å skrive om sex-skandaler er det langt lettere bytter enn politikere. Dessuten er det ikke nødvendigvis slik at sex-skandalene i politikken er de mest interessante for vanlige folk heller. Dette er skivebom. Lurås slår et slag for nasjonale interesser – han er altså den eneste som velger å opptre som samfunnets vaktbikkje i dette tilfellet. I et land som har en befolkning på mer enn 5 millioner!

 • heimevernet

  «Tilfeldig at denne saken dukker dukker opp nå mens Skei Grande og Venstre er i regjeringsforhandlinger? Nei»

  Resett skriver selv at dette er en stor del av motivasjonen – av åpenbare grunner (som Lurås gjør grundig rede for, men som ikke er de du antyder). Så dette er ikke en analyse du foretok.

  Du har nok rett i at Resett er høyreorientert. Men når det gjelder meningsfellesskapet på Resett (inkludert de som kommenterer), så er det uavhengig av mange venstre-høyre akser. Mange her er simpelthen opptatt av det de oppfatter som nasjonens beste. Etter annen verdenskrig sees nasjonalstater på som ondskap – selv om nasjonalstaten er der vi lever våre gode og sivile liv hver dag.

 • Jens Janssen

  Behovet hadde definitivt ikke vært til stede…

 • Hanne Jensen

  Jeg har sjelden sett så mange kommentarer etter en sak. Til nå 297 stykker. Dette viser at denne saken engasjerer og at Grande må være ganske så forhatt.

 • SkremtGammelGubbe

  Blir denne saken forsøkt tiet i hjel av andre massemedia enn Resett.no tro?

 • zandman

  Takk til Resett,som tar tak i denne saken.
  Slike hendelser kan selvfølgelig brukes mot Grande av «fremmede makter»,særlig hvis hun blir med i regjeringen.
  Er ikke så overrasket over at andre medier ikke tar tak i saken.
  Det ville nok falle inn under «politisk ukorrekt».
  Det viser jo helt klart hvor mye snusk som kan skjules,uten at media tar tak i det.
  Mye viktigere å kommentere sveisen til USA’s president.

 • AJansen

  Det at du ikke er kritisk til NRK sier alt…
  Hva synes du om ROMkvinnesaken?

  • Kristine

   Jeg tilhører midten. Er i utgangspunktet kritisk til alt. Som regel har alle rett i noe, men ingen i alt. Sannheten ligger som regel et sted i midten.

   • John Magne Trane

    Det er ting som er enten 1 eller 0 her i verden. Og du trenger ikke dataspråk for å fatte det.

    • Kristine

     Jo, men sånn stort sett så ligger sannheten et sted midt i mellom vil jeg tro. I hvert fall våger ikke jeg å være for bastant i saker. Det finnes som regel tusen forskjellige nyanser. Men jeg lytter til alle.

 • #thisbird

  Kanskje MSM venter med å omtale saken til TSG sitter som kunnskapsminister i regjeringen og ved første besøk på en ungdomsskole? Blir jo morsommere da.

 • cadenza

  Nå har NRK begynt å referere noen sexrelaterte saker fra Høyre. Men ikke ett ord om TSG´s meritter———er hun fredet av MSM?

 • Henning Johansson

  Og dette skal gjøre landet til et bedre sted å leve? Slike saker burde du holde deg for god til, Helge Lurås. Dette er journalistisk lavmål. Men dessverre som ventet på en nettside som dette.

 • Harriet

  Har inntil nå syntes Resett har væry interessant og viktig. Men dette synes jeg er lavmål! Når dengang 16-åringen ikke vil ta opp denne saken, bør Resett også la den vær !! 10 år gammel dritt hører ikke hjemme her !!

 • zandman

  Skulle ikke denne saken være interessant,så vet ikke jeg.
  Man kan jo tenke seg hvis det var en mann som stod bak dette.Og kanskje en fra FRP.
  Da hadde pressen jaget i flokk.
  Det reiser seg jo en del spørsmål rundt dette.Ikke bare angående sikkerhet i forhold
  til mulighetene for utpressing av en mulig fremtidig statsråd.
  Og dessuten;
  Venstre er jo svært så påpasselig med å kalle 18 år gamle gutter for barn,når det gjelder kampen for de afghanske «flyktningene».
  Også når det er sannsynlig at disse barna sannsynligvis er både 20 og kanskje 25 år.
  Vanskelig å bevise eller motbevise.
  En annen ting er jo at denne guttungen var bare 16 år,og allikevel var påvirket av alkohol.
  Ble han skjenket av selskapet Grande var en del av.
  I så fall er dette en ulovlig handling.
  Kanskje en del av Venstres liberalisme?

 • olehauso

  Takk for svar, men du hoppa glatt over mine spørsmål. Skal ta det frå ein annen innfallsvinkel.
  Du skriv:
  «Hadde saken var reell, dokumentert, alvorlig og faktisk og de involverte stått frem og fortalt sine historier og det var i alle medier, så hadde jeg selvfølgelig stått på ofrene og varslerne sin side. Helt uavhengig av kvinne, mann, høyre -venstre side. Jeg bryr meg døyten om hvilket politisk parti folk tilhører.»

  Greit; ein viktig del av saka her er at slik ser ikkje våre media det. Inklusive ARK, som du har så stor tillit til. Kanalen som Willoch ga konkurranse i 1983, ei beslutning Ap lovde å reversera straks dei kom til makta igjen. Kvifor, trur du?

  «Skulle vi trodd på alt vi leste , så hadde Jens vært homofil..»

  Det ville i såfall ha grunnlag i hans eigne beslutningar, der han i 1979 erklærde seg homofil på IØ2/Evjemoen, for å koma seg nærmare Oslo på avtjening av førstegongstenesta.

  «Nå går folk rundt å sier at Trine har hatt sex med en med down, og Siv Jensen har rullet seg i løvet med en syttenåring.»

  Nei, kun du.

  «Hadde saken var reell, dokumentert, alvorlig og faktisk..»
  Med det engasjement denne saka har fått, med dei foreliggjande opplysningar, trur du venstremedia hadde ignorert saka om ein FrP’ar var involvert? Svar på det, eller framstå som ein smule naiv!

  Tippar du ikkje har tru på fjerning av formuesskatt heller fordi det er venstreorienterte media einige om har ingen effekt. Med henvisning til venstresida sine økonomar.

 • Knut Konsulent

  For første gang innrømmer nå Carl I. Hagen at Siv Jensen hadde kjent til detaljene i Frps sex-skandale i hele fem måneder da Søviknes-saken ble kjent i VG.

  I selvbiografien «Ærlig talt» skriver Hagen at Terje Søviknes allerede i oktober 2000 erkjente å ha hatt sex med en 16 år gammel jente.

  Men da ryktene begynte å svirre i partiet noen måneder senere, valgte Siv Jensen å ikke si sannheten.

  Utad – både på TV og i aviser – garanterte Siv Jensen gang på gang at det ikke fantes hold i noen av ryktene som gikk om Søviknes.

  Vitne til den dramatiske og dypt hemmelige «tilståelsen» var, foruten Hagen selv, dagens partiformann og statsministerkandidat Siv Jensen, den nå avdøde partiveteranen John I. Alvheim og generalsekretær Geir Mo.

  Den 24. januar 2001 – drøye tre måneder senere – sto Terje Søviknes og Siv Jensen frem i TV 2s debattprogram «Tabloid».

  Sammen fortalte de at både Søviknes og Jensen var rammet av en ondsinnet rykteflom.

  Programleder Pål T. Jørgensen spurte Siv Jensen direkte følgende:

  «Og for ordens skyld, ingen av disse ryktene er sanne?

  – Nei. Men det er klart at når mennesker er i stand til å sette ut den type rykter, ja så vil man for det første ikke personene vel, det er det ene. Men det andre er at man da heller ikke tenker over de personlige konsekvensene det kan få for personer som er rammet av saken, men også for familie og venner av både Terje og meg. Det er klart at selv om vi som politikere skal tåle mye, stå i front, ta kritikk og sloss kamper hele tiden, så er vi også mennesker med følelser», sa Jensen.

  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/fremskrittspartiet/siv-kjente-til-detaljene-om-sex-skandalen/a/177597/

 • Harriet

  Hvem er den viktig for, Helge Lurås???? Utover enda mere skitkasting av medier, er den vel kun viktig for deg ??? Kan ikke se at det er noen etterspørsel av den saken andre steder enn i Resett! Hadde håpet at Resett skulle være en seriøs motstrøms til MSM, men ser ut til at du ønsker sensasjon ALA Se og Hør. Det er skuffende.

  • Gustavsen Åge-Ragnar Kjell Pet

   Hvis Giskesaken er viktig så er vel åker-saken med Grine Trei Skande også viktig. Men når vi nå ser at media beskytter visse, så skjønner vi troverdigheten i medias virksomhet ellers også. Her dekkes det over helt tydelig.

  • olehauso

   Til slutt vart den vel viktig nok også for Aftenposten, Harriet?

 • Lars

  Tullenyheter????!!!

 • Arne Johansen

  Hvorfor er dette viktig for oss?…nei vent, det ER ikke viktig for oss….dette er kun dyneløfting av billigste sort.

 • Erik Q. J.

  Mediestormen mot Giske startet med rykter om en SMS som skulle ha vært upassende. «Offeret» uttalte at hun ikke hadde oppfattet innholdet som støtende, og at hun ville ha fred rundt saken. Det ble ikke respektert. Nå viser det seg at norske medier har sittet på denne informasjonen om Skei Grande i nærmere 10 år, uten å offentliggjøre det.

  Giske er stortingsrepresentant, og var nestleder. AP er et opposisjonsparti uten reell innflytelse for tiden. Skei Grande er partileder, i et parti med betydelig innflytelse, og skal nå også bli statsråd. Om Giske-saken har offentlig interesse, så gjelder det i betydelig større grad for Skei Grande saken. Å publisere om Giske, men ikke om Skei Grande, er rent hykleri.

  Den verste anklagen mot Giske, er at han kysset en 23-åring. Anklagen mot Skei Grande er at hun har hatt sex med en beruset 16-åring. Likevel henges Giske ut i mediene som sex-forbryter («sjokkerende for en jurist»), mens de samme journalistene beskytter Skei Grande. Nok en gang, rent hykleri.

  De som forsyner seg med både pose og sekk, bør tas for det. Man kan ikke argumentere for at Skei Grande måtte beskyttes, samtidig som man kjører en månedlang kampanje mot Giske. Det er medienes dobbelmoral som er den største skandalen, tett etterfulgt av offentlighetens mangel på interesse.