Abid Raja og Trine Skei Grande. Foto: Erik Johansen / Scanpix
annonse
annonse

Trine Skei Grande har den siste tiden kommet under kraftig kritikk på sosiale medier etter at Resett publiserte flere artikler om at Grande under et bryllup i 2008 presset seg på en 16-år gammel gutt og hadde sex med ham i en åker i vitners påsyn. Foreløpig har ingen andre større medier nevnt saken med et pip, og de sletter alle kommentarer og tråder på sosiale medier som linker til Resett sin sak. Trine Skei Grande er helt stum, det samme er Venstre. Heller ikke Lars Sponheim eller statsministerens kontor besvarer Resetts spørsmål om saken.

Men denne totale stillheten har skapt kraftig engasjement i befolkningen. Noen beskriver det som en «dragkamp» og lurer på om Resett vil være i stand til å presse frem en respons fra andre. Er det bare «rykter» som Resett sprer? Kan Trine Skei Grande vinne frem med å late som ingenting? Kan statsminister Erna Solberg unnlate å spørre Grande om «ryktene» fra 2008 stemmer eller ikke før hun gir henne en ministerpost, for eksempel som kunnskapsminister eller kulturminister?

Bettingselskapet coolbet.no har nå satt odds på hvem som kommer til å bli valgt til ny leder i Venstre på partiets landsmøte senere i år.

annonse

Mikael Mellqvist, pressetalsmann for coolbet.no, sier til Resett at de satte oddsene etter å ha mottatt flere henvendelser fra folk som etterspurte dette.

– Vi fikk en del henvendelser fra kunder som ønsket odds på hvem som blir Venstreleder etter landsmøtet. Spill på politikk og så kalte valgodds er veldig vanlig. Bettingen foregår på samme måte som du skulle tippe hvem som vinner Eliteserien i fotball, men i stedet for å spille på at Rosenborg eller Vålerenga tar seriegull – så kan man her satse på at Abid Q. Raja, Trine Skei Grande, Sveinung Rotevatn eller Carl-Erik Grimstad blir Venstre-leder, sier Mellqvist.

Han forteller at spillerne vinner det man satser ganget med oddsen, dersom kandidaten man satte penger på vinner.

annonse

Foreløpig er det Abid Raja som anses ha de beste sjansene ifølge coolbet.no, med 2 i odds. Partileder Trine Skei Grande selv anses likevel å ha en god sjanse, med 2,5 i odds. Også Sveinung Rotevatn, Carl-Erik Grimstad, Ola Elvestuen, Alfred Bjørlo og Terje Breivik anses kunne ha gode sjanser, alle har odds under 10.

Ifølge oddsene er det svært lite sannsynlig at den neste partilederen i Venstre heter Odd Einar Dørum eller Lars Sponheim, med henholdsvis 350 og 300 i odds.

– Oddsen betyr at man får tilbake det ganger innsatsen om man vinner. For eksempel, setter du 100 kroner på Abid Q. Raja og han vinner, får du 100 x 2 = 200 kroner tilbake på 100 satset. Altså 100 kroner i gevinst. Setter du 200 kroner på Carl-Erik Grimstad og han vinner får du 200 x 5 = 1000 kroner tilbake på 200 kroner satset. Altså 800 kroner i gevinst.

– Hvem er det som bestemmer oddsene?

– Det er våre oddssettere på kontoret i Tallinn som har satt disse oddsene, sier Mellqvist.

Redaktør Helge Lurås sier han ikke er overrasket over at bettingselskapene kaster seg på. «Dette er et politisk drama, og vi er i en helt unik situasjon. Det er veldig mange variabler annet enn Skei Grande i denne saken, og selv om hun nå skulle gå ut å innrømme hendelsen, er det ikke sikkert hun må gå som partileder,» sier Lurås.

– Folk reagerer ulikt på de opplysningene Resett har kommet med. Noen tror det fortsatt ikke, og heller mot at Resett har kokt det ihop. For en slik utagerende seksualitet er så langt fra hva de har assosiert med Trine Skei Grande tidligere. Andre bagatelliserer det og peker på at 16-åringen jo var over den seksuelle lavalder og at han ikke formelt har «varslet» om saken selv. Men for en tredje gruppe er dette noe de ikke kan begripe at Grande kan gjøre uten at det får konsekvenser, sier Lurås.

Han vurderer selv oddsene på Grande til 2,5 som lave.

annonse

– Snart har hele Norges befolkning lest om denne Grande-saken på Resett. Lesertallene våre har skutt i været som en rakett. Og de legger merke til at det ikke kommer noe dementi, eller klage til PFU eller noe søksmål mot nettavisen vår. Dermed innrømmer Grande indirekte at hendelsen vi refererer stemmer. Det vil neppe øke hennes evne til å tiltrekke velgere til Venstre i tiden som kommer, sier Lurås.

–Det er jo også fortsatt et åpent spørsmål om hun har løyet til sitt eget parti tidligere, og hvorfor hun i så fall har gjort det, legger han til.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon