Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse

Den 3. januar 2018 skrev Resett at Trine Skei Grande hadde hatt sex med en ung gutt under et bryllup i 2008. Vi skrev også at saken var vel kjent blant politikere og journalister. Senere begrunnet vi hvorfor vi offentliggjorde det, og skrev også at statsminister Erna Solberg ikke kunne utnevne Skei Grande til minister uten at hun la kortene på bordet.

Vi konstaterer nå at Skei Grande gjennom en sammenstilling av indirekte ord som «dumme ting», at hun har «drukket på fester», «vokst opp i Trøndelag» osv. vel anser at hun i tilstrekkelig grad har lagt kortene på bordet og bekreftet hendelsen Resett har påpekt.

Både Aftenposten, VG og NRK skriver at de har snakket med vedkommende som «omfattes av ryktene,» som NRK beskriver det. På den måten har både Skei Grande og de store norske mediene anerkjent at det var en hendelse, men tviholder fortsatt på å kalle det «rykter».

annonse

Er det pressens mening at leserne deres fortsatt skal være i tvil? Har det eller har det ikke skjedd noe seksuelt mellom Skei Grande og en umyndig og beruset gutt? Var det Resett skrev om saken riktig eller var det feil?

Det henger fortsatt en del tvil i luften, og det er kanskje også meningen?

Pressen som maktens mikrofonsstativ

annonse

Gutten var under 18 år da det skjedde. Aftenposten kaller det en «privat fest», men det var under bryllupet til en profilert politiker.

«Du går nå inn i Regjeringen. Kan det være noen form for oppførsel fra din fortid, som kan true din posisjon som statsråd?» spør Aftenposten.

Til det svarer Skei Grande:

– Jeg har virkelig prøvd å tenke og kan ikke skjønne at det er det. Men jeg har levd et helt vanlig liv. Jeg har vanlige venner. Jeg har vokst opp i Trøndelag, jeg har drukket på fester. Jeg havnet i toppolitikken for noen år siden, og det var ikke noe jeg hadde planlagt, sier hun.

– Jeg kan sikkert ha gjort noen dumme ting, men jeg er ingen overgriper.

Hun har «virkelig prøvd å tenke,» sier hun altså.  Det er alt hun vil si offentlig om den konkrete saken, skriver Aftenposten. Og de lar henne slippe å si mer. Skei Grande tilbakeviser ingenting av det Resett har skrevet om saken. Men hun bagatelliserer og alminneliggjør det mest mulig.

Et par timer etter at Aftenposten publiserte sin sak, var VG også ute som mikrofonstativ for den kommende Kulturministeren.

«Hun vil ikke si ett ord om hendelsen som er opphavet til alle ryktene om henne,» skriver VG.

annonse

– Jeg tvinger meg ikke på folk, sier Venstre-lederen.

Det er altså dette som er Trine Skei Grandes posisjon til saken. Hun erkjenner at hun har hatt sex med en umyndig, beruset person under 18 år, men bedyrer at det var frivillig for begge parter. Til Aftenposten er utsagnet at «jeg er ingen overgriper», og til VG sier hun at «jeg tvinger meg ikke på folk.»

Resett konstaterer også at statsminister Erna Solberg finner det akseptabelt for en kommende kulturminister å fremstille sex under sterkt alkoholpåvirkede situasjoner med mennesker under 18 år som uproblematisk. Da hendelsen i bryllupet skjedde, var Trine Skei Grande 38 år og nestleder i Venstre. Og den vurderingen gjør statsministeren samtidig som den avgåtte lederen i Unge Høyre konfronteres hardt og kontant med sin egen upassende oppførsel, hvor nettopp aldersforskjell er ett av hovedtemaene.

Med sine uttalelser til Aftenposten og VG har Skei Grande en gang for alle bekreftet at hendelsen i 2008 var reell og ikke bare rykter. En kvinnelig toppolitiker og snart nyutnevnt minister hadde sex med en beruset ung gutt under et festlig lag. Og det er det Resett har skrevet, verken mer eller mindre.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse