Foto: AFP PHOTO / LOIC VENANCE
annonse
annonse

Resett-kommentator og samfunnsdebattant Shurika Hansen er ikke uvant med utestengelse fra Facebook. I midten av november kunne Resett først opplyse om at Hansen ble utestengt for sin kritikk av en vanlig forekommende holdning i islam, der kvinner anses som verdifulle gjenstander som bør gjemmes bort med slør, for sitt eget beste. Dette resulterte i en midlertidig karantene.

Bildet som skal ha vært den utløsende faktoren for utestengelsen i november, ble delt av flere andre brukere, men ingen av disse skal ha blitt stengt ute.

Rundt nyttår ble Hansen igjen midlertidig kastet ut fra Facebook. Da ble hun stengt ute for å ha publisert skjermdumper som viser en annen Facebookbrukers verbale trakassering av henne, der det tydelig fremkommer at motivet for trakasseringen er at han ikke liker hennes meninger. Offentliggjøringen av trakasseringen resulterte i en ny utestengelse for Hansen.

annonse

– Jeg har to «feil» igjen, så mister jeg kontoen min. Da jeg logget meg inn, fikk jeg beskjed om å bekrefte identiteten min og måtte gå gjennom bildene som ble presentert som problematiske. Det var skjermdumper der man kunne se hvordan en navngitt person har trakassert meg, sa Hansen til Resett den gangen.

Nå er Shurika Hansen igjen stengt ute fra den sosiale plattformen, denne gangen i syv dager. Dersom hun igjen trer over grensene for hva Facebook måtte mene er akseptabelt, vil hun bli stengt ute fra Facebook i 30 dager.

annonse

 

– Dette begynner å bli en månedlig nyhet. Denne gangen er jeg blokkert i syv dager. Jeg kommenterte Mina Bais ytringer mot Farjam Movafagh, da hun kalte ham “husneger”, sier Hansen, tydelig oppgitt, til Resett tirsdag kveld.

I kommentaren Facebook oppgir som grunnen for utestengelsen kritiserer Hansen Mina Bai for å benytte seg av et rasistisk utrykk for å karakterisere en meningsmotstander, all den tid Bai selv har kritisert rasistiske holdninger.

– Det er veldig frustrerende, Facebook er en veldig viktig arena for meg, der jeg henter mye inspirasjon og motivasjon, sier Shurika Hansen.

Ordet “husneger” brukes som en referanse til afrikanske slaver i hvite hjem, for å karakterisere innvandrere eller andre ikke-hvite minoritetspersoner som er kritiske til høy innvandring eller islam, eller som på andre måter oppfattes som for godt integrert eller assimilert.  “Husnegeren” var i sin tid den slaven som av og til fikk spise ved bordet sammen med sine eiere.

– Det er en rasisme jeg aldri har møtt blant nordmenn, den kommer snarere fra andre minoritetspersoner.  Man mener at vi som mener som vi gjør har solgt våre rettigheter og “smisker” med hvite mennesker, vi er derfor “husnegere”, sier Hansen.

Shurika Hansen er født i Somalia, men har bodd i Norge siden 1996. Hun er fast spaltist og kommentator i Resett.

Se intervju med Shurika Hansen her.

annonse

Mina Bai skal etter det Resett erfarer også være utestengt fra Facebook. Hun skal ha fått en karantene på 24 timer. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon