Sumaya Jirde Ali i aksjon Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

De siste dagene har Resett publisert nyheter og meninger om Sumaya Jirde Ali. Undertegnede skrev en sak der jeg opplyste det norske folk hva Sumaya Jirde Ali lirer av seg på sosiale medier.

Tittelen var “Fuck Listhaug og Fuck politiet”. Begge sitatene er fra samfunnsdebattant (som den etablerte pressen omtaler henne) Sumaya Jirde Ali.

Og samfunnsdebattant har hun på en måte blitt etter at NRK ga henne sin egen (lisensbetalernes) plattform til å gå i duell med innvandringsminister Sylvi Listhaug. En duell jeg personlig mener Listhaug burde takket nei til. Innvandringsministeren skal ikke stå til rette i såkalte “dueller” i beste sendetid mot alle som kritiserer henne. Spesielt ikke mot personer som ikke har en saklig fremtoning og som ønsker at det norske politiet “kan dra til helvete”.

annonse

Duellen ble fremmet av i beste sendetid på NRK i programmet Debatten, noe som var bevisst for å gi Sumaya Jirde Ali enda mer oppmerksomhet. Og det fikk hun. Til gangs.

Siden NRK-stuntet har hun blitt premiert som Årets Bodøværing og Årets stemme. Pressen har skrevet om hetsen nordmenn gir henne og portrettert henne som et offer, men har unngått å skrive om alle de ufyselige meldingene hun selv serverer daglig på Twitter.

Nå som Resett fokuserte på noen få av hennes mange kontroversielle tweets har hun valgt å sende inn en klage til PFU. Det gis ingen informasjon på hvem klagen er rettet mot, men det er nærliggende å tro at det er Resett.

annonse

Mener hun blir hetset pga hudfarge

I et Facebook-innlegg bekrefter Ali at hun blant annet har deaktivert sin konto på sosiale medier fordi hun ikke takler hetsen. Sumaya mener hun “blir dratt ned i gjørma på grunn av sin hudfarge” og at det ikke er hennes feil at rasistiske nordmenn peprer henne med hets, hver dag.

Resett har poengtert og lagt frem bevis for hva hun har skrevet på sosiale medier, samt ropt ut i full offentlighet når hun har mottatt priser.

Som samfunnsdebattant må hun stå til rette for det hun skriver og pressen har lov til å stille seg kritisk til personer som ber offentlig politi og ministere “dra til helvete”. Det har en nyhetsverdi og Ali må selv forklare hvorfor hun skriver kontroversielle meldinger, spesielt ettersom hun vinner priser for sine ytringer.

annonse

Meldingen fra Sumaya der hun føler seg deprimert over Resett-saken har blitt delt mange ganger.

Redaktør Harald Klungtveit i Filter Nyheter, som Sumaya Jirde Ali har sagt hun ønsker å støtte med pressestøtte hvis hun blir statsminister, har brukt tid på å ta screenshots fra Facebook om meldinger som er rettet mot prisvinneren.

Klungtveit er alltid tidlig ute med å forsvare Sumaya Jirde Ali når hun får kritikk, og det er ikke første gang han saumfarer kommentarfelt i håp om å finne kommentarer som er upassende. De verste blir limt sammen under ett bilde og Filter nyheter-redaktøren viser Norge hvor flink han har vært når han poster i vei på Twitter. Dessverre er han ikke like flink å leke Facebook-politi når det gjelder upassende kommentarer mot Sylvi Listhaug. Hetsen mot henne går stille forbi.

En annen person som Sumaya deler innlegg fra går så langt som å kalle Resett for “ultrahøyreekstreme” og påstår at Resett har startet en “kampanje” for å få fjernet Sumaya Ali fra offentligheten. Noe som selvfølgelig er helt feil.

Om Sumaya blir utsatt for hat-meldinger/trusler står hun fritt til å anmelde disse. Det er politiets jobb å ta trusler mot enkeltpersoner på alvor, og vi får håpe de også gjør det i disse sakene selv om Sumaya har bedt politiet dra til helvete på Twitter.

Vi får også håpe at politiet er like flinke til å etterforske den dokumenterte hetsen som er kommet fra innvandrere mot nordmenn i Facebook-gruppen Av utlendinger for utlendinger.

Det er uansett ingenting som beviser at Resett er en “rasistisk” avis. Når den etablerte pressen kun fokuserer på hetsen mot Sumaya Jirde Ali samtidig som de vender det andre kinnet til når hun kommer med grov språkbruk mot offentlige myndigheter og personer, er det viktig at alternative nyhetsplattformer opplyser det norske folk hva de såkalte samfunnsdebattantene faktisk ytrer.

Nordmenn er lei av å bli fortalt at de er rasister av personer som gjemmer seg bak offerrollen. Norge er et av de mest tolerante landene i hele verden og har gitt innvandrere som Jirde Ali alt de kan drømme om. Norge fortjener mer respekt og ydmykhet. Om Ali fremdeles ønsker å være like brutal i sine meldinger på Twitter så værsågod, men forvent ikke at nordmenn sover som resten av den etablerte pressen og lar hets passere. Den tid er forbi.

Respektfull språkbruk burde alle etterstrebe. Men det må gjelde samtlige parter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon