Forslaget har de siste dagene fått kraftig kritikk for å bryte med prinsippet om at alle er like for loven, men tirsdag tok statsminister Lars Løkke Rasmussen til motmæle under spørretimen i Folketinget.
– Vi har ikke noen tanker om å innføre regler om at man blir straffet avhengig av hvor man bor. Vi har et forslag om å lage det vi kaller skjerpede straffesoner, sa Løkke Rasmussen, som også kritiserte Socialdemokratiets nye forslag på asylområdet.
– Det hjelper ikke på dagens parallellsamfunn å opprette fiktive teltleirer i Nord-Afrika, det er liksom en postgang for sent, sa Løkke.
Det sosialdemokratiske opposisjonspartiet tok nylig til orde for å opprette asylmottak i utlandet og gjøre det umulig å søke asyl mens man befinner seg i Danmark.
De siste dagene har både statsministeren og justisminister Søren Pape Poulsen redegjort for forslaget om dobbeltstraff i pressen.
Den vil kunne gjelde for lovbrudd som hærverk, innbrudd, hasjsalg og trusler, sa Pape Poulsen mandag.
– I disse områdene er det klart at lovens hammer vil falle tyngre enn andre steder, framholdt ministeren i et intervju med avisen Berlingske.
Forslaget er en del av mindretallsregjeringens handlingsplan for å bekjempe såkalte parallellsamfunn, og den skal etter planen legges fram av Løkke Rasmussen torsdag.
Det var i 2010 at danske myndigheter laget den første listen over såkalte gettoområder. En oppdatert liste med 22 «gettoer» ble lansert i desember. Nå er regjeringens mål at alle skal være borte innen 2030.
I avisintervjuer har Løkke Rasmussen forsvart handlingsplanen med at det bor for mange innvandrere i de aktuelle boligområdene, og at disse har en atferd som skiller seg fra en gjennomsnittlig danske både når det gjelder «hvordan de dekker sine egne behov, utdanningsnivå, språkbeherskelse og verdier».
Blant dem som reagerer på forslaget, er Jesper Christensen fra Socialdemokratiet, som er byråd for barn og ungdom i København.
Han er oppvokst og bor fortsatt i Tingbjerg nordvest for København sentrum, ett av områdene som danske myndigheter har definert som «getto». Hvis regjeringens forslag blir vedtatt, frykter han at det vil føre til en stempling av mennesker i visse boligområder.
Forslaget får også kritikk av lokale boligforeninger, som mener at det ikke vil hjelpe ungdommene som bor i de aktuelle boligområdene.
– Jeg tror ikke at det de trenger er å bli enda mer kriminalisert. De skal få hjelp til å komme ut, sier Keld Albrechtsen, leder for Brabrand Boligforening, til Berlingske.
Den borgerlige regjeringen, som består av Venstre, De konservative og Liberal Alliance, trenger støtte fra Socialdemokratiet for å få vedtatt forslagene.
Dansk Folkeparti har så langt stilt seg positiv til forslagene.
Socialdemokratiets leder Mette Frederiksen kommenterte ikke Løkkes kritikk mot partiets asylpolitiske forslag under tirsdagens spørretime. I stedet brukte hun taletiden til å oppfordre alle partiene til å ta ansvar når forhandlingene starter.
I helgen tok Dansk Folkeparti til orde for å inngå en avtale om en ny innvandringspolitikk med Socialdemokratiet, men ifølge Frederiksen er det uaktuelt å inngå en avtale uten at mindretallsregjeringen er med.
NTB-Ritzau-AFP