Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

«Søl bensin og tenn faklene». Denne Facebook-kommentaren om Sumaya Jirde Ali har fått hele det etablerte pressekorpset i Norge til å se rødt. Også stortingsrepresentanter på venstresiden har tatt opp kommentaren fra stortingets talerstol der de har angrepet Resett.

Men hvor var heksejakten fra politikere og norsk presse for ti år siden, da en kjent norsk gruppe ønsket å brenne FrP-politikere levende?

“Jeg har fyrstikker, bleach og en kanne bensin – La meg tenne på en FpU-kar”

annonse

Drapstrusselen er hentet fra sangen “OK” av den prisbelønte gruppen Karpe Diem. Den gang ble teksten kalt «kunstnerisk» av sentrale musikkpersonligheter i Norge. Drapstrusselen fikk ingen oppmerksomhet av verken Marie Simonsen i Dagbladet eller SV-politikere fra talerstolen på stortinget.

Det er ikke første gang Karpe Diem synger om Fremskrittspartiet. I 2012 kom de ut med singelen «Toyota’n til Magdi» der gruppa rapper om hvordan FrPs Mette Hanekamhaug skal utføre oralsex på dem.

«Det blir dagen jeg får head av Mette Hanekamhaug, og vi ruller rundt i Toyotan til Magdi med den merra, og vi mater deg jalebi og pakora i den kjerra,» synger Karpe Diem.

annonse

AUF-leder Mani Hussaini, som de siste dagene har uttalt at Listhaug et et hatesprende menneske som pisser på Arbeiderpartiet, fortalte i et intervju med Dagbladet i 2015 at han var positiv til Karpe Diems tekster.

 – Jeg innser jo at Karpe Diem kanskje når ut til litt flere enn det vi politikere gjør, så det er positivt at de bruker sin posisjon til å rette fokus mot viktige samfunnsproblemer, fortalte Mani Hussaini.

Karpe Diem har vunnet Spellemannprisen tre ganger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon