Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 2.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

«Søl bensin og tenn faklene». Denne Facebook-kommentaren om Sumaya Jirde Ali har fått hele det etablerte pressekorpset i Norge til å se rødt. Også stortingsrepresentanter på venstresiden har tatt opp kommentaren fra stortingets talerstol der de har angrepet Resett.

Men hvor var heksejakten fra politikere og norsk presse for ti år siden, da en kjent norsk gruppe ønsket å brenne FrP-politikere levende?

“Jeg har fyrstikker, bleach og en kanne bensin – La meg tenne på en FpU-kar”

Drapstrusselen er hentet fra sangen “OK” av den prisbelønte gruppen Karpe Diem. Den gang ble teksten kalt «kunstnerisk» av sentrale musikkpersonligheter i Norge. Drapstrusselen fikk ingen oppmerksomhet av verken Marie Simonsen i Dagbladet eller SV-politikere fra talerstolen på stortinget.

Det er ikke første gang Karpe Diem synger om Fremskrittspartiet. I 2012 kom de ut med singelen «Toyota’n til Magdi» der gruppa rapper om hvordan de skal utføre oralsex på FrPs Mette Hanekamhaug.

«Det blir dagen jeg får head av Mette Hanekamhaug, og vi ruller rundt i Toyotan til Magdi med den merra, og vi mater deg jalebi og pakora i den kjerra,» synger Karpe Diem.

AUF-leder Mani Hussaini, som de siste dagene har uttalt at Listhaug et et hatesprende menneske som pisser på Arbeiderpartiet, fortalte i et intervju med Dagbladet i 2015 at han var positiv til Karpe Diems tekster.

 – Jeg innser jo at Karpe Diem kanskje når ut til litt flere enn det vi politikere gjør, så det er positivt at de bruker sin posisjon til å rette fokus mot viktige samfunnsproblemer, fortalte Mani Hussaini.

Karpe Diem har vunnet Spellemannprisen tre ganger.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]