Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Del saken
 • 1.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

I går skrev Resett om NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen og hans jakt på flerkulturelle journalister. I dag kan vi meddele at NRK søker etter 12 år gamle muslimske jenter, som bærer hijab, til å inneha hovedrollen i en ny ungdomsserie på NRK Super.

– NRK sin nye dramaserie skal omhandle hvordan det er å være sjuendeklassing i Oslo med tematikk som vennskap, mobbing, forelskelse, utenstenging osv. Til en av hovedrollene søker vi en jente med muslimsk bakgrunn som praktiserer dette ved bruk av hijab, står det på stillingsannonsen på en plakat.

Bildet av plakaten ble delt på Facebook-gruppen Ex-Muslims of Norway som reagerer med sinne. De ønsker nå at regjeringen griper inn og tar et oppgjør med statskanalen og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

– Gir norsk rikskringkasting blaffen i jentebarn som blir tvunget til å bære hijab for å adlyde foreldrenes overtro? Hva er det NRK virkelig ønsker?
Vi har lenge observert promotering og normalisering av hijaben hos NRK. Er det på tide å normalisere barne-hijaben på TV nå? Det er kanskje på tide at regjeringen setter vår statskanal på plass, skriver Ex-Muslims of Norway på sin Facebook-side.

Resett har også tidligere stilt spørsmål ved om NRK ønsker å normalisere bruk av hijab på barn. Hva mener du om NRKs stillingsannonser de siste dagene?

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]