Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

I går skrev Resett om NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen og hans jakt på flerkulturelle journalister. I dag kan vi meddele at NRK søker etter 12 år gamle muslimske jenter, som bærer hijab, til å inneha hovedrollen i en ny ungdomsserie på NRK Super.

– NRK sin nye dramaserie skal omhandle hvordan det er å være sjuendeklassing i Oslo med tematikk som vennskap, mobbing, forelskelse, utenstenging osv. Til en av hovedrollene søker vi en jente med muslimsk bakgrunn som praktiserer dette ved bruk av hijab, står det på stillingsannonsen på en plakat.

Bildet av plakaten ble delt på Facebook-gruppen Ex-Muslims of Norway som reagerer med sinne. De ønsker nå at regjeringen griper inn og tar et oppgjør med statskanalen og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

annonse

– Gir norsk rikskringkasting blaffen i jentebarn som blir tvunget til å bære hijab for å adlyde foreldrenes overtro? Hva er det NRK virkelig ønsker?
Vi har lenge observert promotering og normalisering av hijaben hos NRK. Er det på tide å normalisere barne-hijaben på TV nå? Det er kanskje på tide at regjeringen setter vår statskanal på plass, skriver Ex-Muslims of Norway på sin Facebook-side.

Resett har også tidligere stilt spørsmål ved om NRK ønsker å normalisere bruk av hijab på barn. Hva mener du om NRKs stillingsannonser de siste dagene?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon