Kulturminister Trine Skei Grande. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
  • 468
  •  
  •  

Kulturministeren i Norge, Trine Skei Grande, fikk en forespørsel fra nyhetsformidleren Resett om hva hun syntes om at NRK søkte etter 12 åringer med hijab. 

Svaret var som følger:

“Jeg kommenterer aldri noe fra Resett. Det er ikke et seriøst medium. Beste hilsen Trine Skei Grande”

Ikke seriøst? Hva mener du med det Grande?

Etter å ha blitt avslørt som løgner av Resett, så er det altså mediet som er den useriøse her? Hm.

Kjære kulturminister:

Det at du selv begår handlinger som i beste tilfelle kan betraktes som et tillitsbrudd er ille nok. Men det hele blir enda verre, når man vet at du i 2006  i Stortinget reiste en debatt om seksuelle overgrep mot menn. Du ba daværende likestillingsminister Karita Bekkemellem være med på å motarbeide tabuene som preger slike problemstilinger.

– Jeg er glad for statsrådens reaksjon. Hun var positiv til en handlingsplan og ville også bidra til å skape offentlig debatt for å avmystifisere at også menn blir utsatt for overgrep.

Dette sa du altså to år før du selv var vel aktiv i å beføle kjønnsorganene til Ola Borten Moes mannlige bryllupsgjester.

Er ikke det både dobbeltmoral og sågar hyklersk?

Men det er jo ikke bare i denne saken at du viser hvor useriøs du er. Det gjelder massevis av andre saker også.

Den verste er kanskje saken mot din tidligere nestleder, nå avdøde Helge Solum-Larsen.

Da straffesaken mot Solum-Larsen ble henlagt, sa du følgende til Aftenposten i 2012:

– Jeg mener tillit er noe det er lett å miste og mye jobb å få. Å vinne tilbake tillit er en stor jobb.

– Straffesaken mot Solum-Larsen er nå henlagt.Tar du selvkritikk på at du så tydelig valgte jentas parti da saken sprakk i vinter?

– Nei, det jeg var klar på var at det som skjedde den natta var et tillitsbrudd mellom ham og en ung deltager. Jeg har aldri tatt stilling til selve anmeldelsen. Det var selve tillitsbruddet jeg forholdt meg til, og jeg skilte tydelig mellom disse tingene.

Du mente altså at din forhenværende nestleder ikke lenger hadde tillit for noe som du selv hadde gjort noen år tidligere – nemlig å utnytte en beruset tenåring.

I 2015 på Venstres landsmøte, så tok du til orde for gratis barnehager, gratis SFO og til en heldagsskole som du  tidligere hadde vært imot.

Tre dager før stortingsvalget sa du:

– At vi vil i regjering med Frp, er feil, vi er veldig klare på at vi virkelig ikke ønsker en regjering med Frp.

Dette til tross, i dag sitter du som kulturminister i regjering med FrP.

Listen er lang over snuopperasjoner, løftebrudd og usannheter (om ikke regelrette løgner) som du og partiet ditt har kommet med opp igjennom årene.

Sylvi Listhaug måtte gå av som justisminister fordi hun kom med kritikk av Arbeiderpartiet som et stortingsflertall mente var usann og at hun dermed var uverdig som statsråd.

Mener det samme stortingsflertallet at det er en kulturminister verdig å betrakte en nettavis som useriøs fordi den fikk frem sannheten om ministerens eget virke?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 468
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]