Kulturminister Trine Skei Grande (V) og tidligere kulturminister Trond Giske (Ap) er blant dem som møtes når Grande onsdag ettermiddag møter partiene på Stortinget for å sondere mulighetene for et bredt mediepolitisk forlik. Giske stiller i egenskap av å ha blitt mediepolitisk talsperson for Ap. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 910
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er nesten så man skulle tro stortingspartiene har tenkt til å gi befolkningen en god latter. Norske politikere ser det som sin oppgave å hente inn skattekroner som de deretter avgjør hvordan skal fordeles på de mediene som de – politikerne – bestemmer at skal få del i dem. Det hele kles i det fine begrepet «mediemangfold».

Dette er i seg selv temmelig latterlig. Hvorfor ikke slippe mediene helt fri i dagens digitale og derfor «rimelige» tekniske rammebetingelser, eventuelt sørge for at de store plattformene som Google og Facebook ikke får lov til å manipulere og skyve innholdet i visse retninger?

Men det latterlige blir direkte komisk når vi ser at regjeringspartiene har Trine Skei Grande som representant og ansvarlig for mediepolitikken, og at Arbeiderpartiet har utpekt Trond Giske.

Begge disse har nylig vært gjenstand for medienes gravejournalistikk og er åpenbart ikke særlig interessert i en uavhengig, fri presse. Kulturminister Trine Skei Grande er i tillegg en utilslørt manipulator og har løyet til pressen mens hun har sittet som statsråd. Hun er rett og slett helt inhabil i mediepolitikken i Norge i og med at hun sitter på en løgn som når som helst kan velte henne, hvis bare de andre mediene hadde gjort jobben sin og fulgt opp skandalen med diskrediteringen av den gutten hun hadde sex med i en alder av 38 år.

«Giske møter Grande som ønsker stort medieforlik,» het det i NTB-meldingen som kom i dag. Vi la den umiddelbart ut på Resett. Norsk politikk er nå farlig nær å konkurrere med komiske-Ali i Bagdad og den britiske 1980-talls serien Ja vel, herr statsråd.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 910
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]