Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix
annonse
annonse

En norskpakistansk lege ved navn Attiq Ahmad Sohail var nylig ute i Aftenposten og sablet ned Azra Gilanis bok En muslimsk mors kamp. «Faktum er at norskpakistanere er en godt integrert, hardtarbeidende gruppe som ikke trenger belæring i integrering fra Azra Gilani,» skrev Sohail.

I etterkant har Sohail fått kritikk fra mange hold for sin kronikk. Dette har avstedkommet nokså outrerte reaksjoner fra legen. Til Nina Hjerpset-Østlie i Rights.no skriver han at hun «er en skam for den norske debatten». Og til Shurika Hansen i Resett som tilsvar på hennes innlegg skriver han:

– Det er under min verdighet å svare på det makkverket ditt. Ikke har jeg tid til å lese slike søppelartikler. Barn på 10 år skriver bedre enn dette. Hvorfor blander du deg inn i denne debatten? Du har ikke noe med norskpakistanere å gjøre. Du tror at de FrP-tilhengerne som har kommentert artikkelen din har respekt for deg. Innerst inne hater de deg, og syns du er en stygg utlending, skriver legen i en melding.

annonse

– Du har alltid vært bakgrunnsstøy i den norske debatten som alle egentlig driter i. Du har null respekt. Gå og slikk rumpa til HRS.

Men det stopper ikke der. Til vedkommende journalist som skrev artikkelen på Resett kommer han også med underlige påstander om hva politiet skal ha sagt til ham om at denne artikkelen bør fjernes. Trolig har han diktet det opp. Han truer med anmeldelse på mandag.

Til en annen person kommer følgende melding fra Sohail:

annonse

– Hold kjeft din horesønn. Morapuler. Dra til helvete med det råttne (sic) livet ditt. Jeg blokkerer deg heretter. Jævla stygge taper. Du er drit stygg.

Kommentar

En viss temperatur i debatten må man tåle, og muligens er bare språket til Sohail veldig vulgært. Aftenposten må selv vurdere om de synes Attiq Ahmad Sohail er en skribent de ønsker å promotere blant de mange hundre innleggene de hevder de får innsendt hver dag og som de må refusere.

Vi minnes også Aftenposten-kommentator Frank Rossaviks påstand om at det som fremkommer på Resetts kommentarfelt var «kloakk». Vi synes vel at uttrykket «hettemåke» faktisk står seg nokså godt sammenliknet med Sohails språkbruk. Men nå har kanskje Aftenposten litt andre standarder for folk med innvandrerbakgrunn enn de har for etnisk norske, noe som vel er ulike målestokker og derfor en skjult rasisme.

I den offentlige debatten skal man tåle mye, og vi er jo vant med folk som Lars Gule og Eivind Trædal. NRK kunne kanskje invitere de tre til en særlig programpost kalt «Tverrkulturell sjikanøs og vulgær aften med Gule, Trædal og Sohail». Det hadde sikkert fått mange seere. Opptakene kunne jo blitt lagt til rett etter Dagsnytt 18, hvor de nevnte herrer jo ofte får debattere seriøse spørsmål. Dermed trenger de ikke reise opp og ned til Marienlyst altfor mange ganger.

Men spøk til side. Det mest bekymringsfulle her er at Attiq Ahmad Sohail er lege med autorisasjon fra Statens Helsetilsyn. Som lege har man vide fullmakter til å skrive ut reseptbelagte medisiner samt å påføre det offentlige store utgifter i form av sykemeldinger, innstillinger om trygdeytelser samt refusjoner av ulike slag. Å være lege er et tillitsverv på vegne av hele samfunnet.

annonse

Derfor finnes det også en bestemmelse i Lov om helsepersonell hvor autorisasjonen kan tilbakekalles blant annet på grunn av «atferd som anses uforenlig med yrkesutøvelsen» (§ 57). Vi mener Sohail har eksponert sider ved seg selv som tyder på at han som et minimum bør tilbys sinnemestring. Muligens bør også Statens Helsetilsyn vurdere om han har holdninger som er forenlig med måten en norsk lege bør te seg.

Vi ønsker ikke (norsk)pakistanske tilstander i vårt helsevesen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon