annonse
annonse

Norges største avis VG har i dag valgt å lage en ukritisk reportasje av sharia-tilhengere som skal passe på ungdom i Oslo øst. Det vekker kraftige reaksjoner på sosiale medier.

Denne helga gjorde “Nattevaktene” sin første patruljering i Oslo. Patruljeringen skjedde i bydeler hvor natteravner har blitt bedt om å holde seg unna av politiet etter å ha blitt angrepet av gjenger med tilhørighet i Oslo-moskeene.

Vanlige natteravner og norsk politi har blitt fysisk angrepet. Flere er blitt sendt til sykehus med hodeskader etter å ha blitt truffet av stein.

annonse

“Nattevaktene” som ledes av Mohsan Raja har tidligere ytret at han er stor tilhenger av Sharia-lover, og han har ellers et svært middelaldersk kvinnesyn og rasistiske holdninger, ifølge navnebror Abid Raja (V).

– Ingen hvit rasist bør få noen pris om man samtidig erklærer død over et muslimsk land. Ingen farget person bør få pris heller når en erklærer død over en nasjon. Og denne personen demonstrert verdier som er helt uforenlige med å bli æret med slik pris, hans uttalelser til Shabana, jøder, om homofile og terror er uforenlige med å bli æret, skrev Venstrepolitikeren etter at Raja fikk prisen “Årets Osloborger” av Aftenposten.

 

Vanskeligstilt ungdom

annonse

I VGs reportasje i dag kan vi lese følgende i første avsnitt:

– Det er litt vanskelig for Ola på 60 å forstå Ali på 16, sier Mohsan Raja (33). Derfor startet han Nattevaktene. Fredag gikk de sin første runde på Stovner for å møte vanskeligstilt ungdom.

Videre skriver avisen om hvordan “Nattevaktene” kan by på te, kaffe og litt å spise på til den “vanskeligstilte ungdommen”, som kaster stein på hunder og natteravner fordi de kjeder seg.

VG opplyser ikke om at Mohsan Raja i 2014 oppfordret til drap på jøder og at han var tilhenger av sharia.

Raja viser seg å være en tilhenger Sharia-lover.

På sosiale medier er sinnene i kok etter VGs oppslag, og mye av det som skrives egnes ikke på trykk.

Mange ønsker å vite hvorfor VG ikke skriver at Raja er tidligere straffedømt når samme avis hengte ut medlemmer av Odins soldater for to år siden. Odin soldater var et tidligere borgervern som patruljerte gater i Norge på kveldstid for å forhindre voldtekter av norske kvinner.

“Denne mannen patruljerte med Odins soldater” skrev VG i 2016. Bilde og navn ble satt på trykk og ingressen lød som følger:

“Her poserer den norsk-russiske 29-åringen før han skal ha deltatt i krigen i Ukraina. For to uker siden patruljerte han med «Odins soldater» i Tønsberg.”.

Skjermdump VG.

I dagens VG-sak får ikke Mohsan Raja samme behandling. Hans sharia-kommentarer og kritikken som har kommet fra etablerte norske politikere får ingen fokus.

annonse

Bildetekst er også verdt å få med seg på de to VG-sakene.

Også NRK hengte ut medlemmer av Odins soldater som tidligere straffedømte. I en sak fra 2016 ble Odins soldater arresterte av politiet i Trondheim for å gjøre det samme som “Nattevaktene”.

Politiet i Trondheim fortalte NRK at “Dette er en slags borgervernaktivitet som politiet i Trøndelag ikke ønsker i sentrumsbildet.”

“Soldiers of Odin er opprinnelig fra Finland og ble startet i fjor av nynazisten Mika Ranta. Gruppens selverklærte formål er å patruljere gatene for å holde innbyggerne trygge. Etter nyttår etablerte de seg også i Norge. Medieoppmerksomheten har vært stor, men patruljeringen har vært liten”, skrev journalisten.

 

I motsetning til Soldiers of Odin får “Nattevaktene” patruljere uavhengig om sentrale medlemmer har vist sin tilknytning til radikal islam. Heller ikke politiet ser ut til å bry seg om borgervernaktiviteten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon