A woman takes a selfie with a statue of the mascot of the 2018 World Cup soccer tournament, the wolf named Zabivaka in Manezhnaya Square, next to the Kremlin Wall, in Moscow, Russia, Monday, June 4, 2018. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Russiske kvinner bør unngå å ligge med utenlandske fotballsupportere under VM, mener lederen av parlamentets familiekomité i Moskva.

Komitéleder Tamara Pletnjova sier hun frykter at slike kvinner kan ende opp som alenemødre.

– Det kommer til å være kvinner som møter noen og deretter får barn. Jeg håper ikke det, sier den 70 år gamle kommunisten i et intervju med radiostasjonen Gavorit Moskva dagen før VM-åpningen.

Hun sammenligner situasjonen med OL i Moskva i 1980, da noen russiske kvinner innledet forhold til utlendinger og ble gravide. På spørsmål om VM ikke kan bidra til å innfri et viktig mål for president Vladimir Putin – nemlig å få opp fødselstallene, svarer hun:

– Vi bør føde våre egne barn.

Videre hevder Pletnjova at barn med utenlandsk far sannsynligvis vil vokse opp med bare én forelder.

– Det er barna som lider. Det er heldig hvis de har samme rase, men hvis de har en annen rase, så er det verre, sier hun.

– Jeg er ikke nasjonalist, tilføyer kommunisten.

Pletnjova oppfordrer kvinner til å gifte seg med russiske borgere, uavhengig av nasjonalitet eller etnisitet. Hun sier hun frykter at eventuelle «VM-barn» blir etterlatt hos moren eller tatt med til utlandet av faren.

Uttalelsene vakte både kritikk og latterliggjøring onsdag.

– Jeg lurer på hva Pletnjova sier når hun blir minnet på «Si nei til rasisme», tvitrer den russiske radiojournalisten Tatjana Felgenhauer, som viser til FIFAs mangeårige kampanje mot rasisme.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]