NRKs partilederdebatt i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Det har skjedd igjen. En norsk mann er drept, og gjerningsmannen er en 17-åring av utenlandsk, afghansk opprinnelse. Politiet fikk melding om knivstikking sent lørdag kveld. Den knivstukkede norske mannen på 18 år ble konstatert død kort tid etter.

– Det er ingen kjent relasjon mellom den avdøde og siktede, og politiet har foreløpig ikke dannet seg noe bilde om hva som var foranledningen eller motiv for hendelsen. Det vil etterforskningen søke å avdekke, sier leder for Varanger politistasjonsdistrikt, Unni P. Stock, i en pressemelding søndag morgen.

Ifølge politiet er den antatte gjerningsmannen ikke tidligere straffedømt, men han har vært i politiets søkelys to ganger den siste måneden i forbindelse med «plagsom oppførsel».

annonse

Kommentar

Forvirrede og ustabile personer kan finnes i alle befolkninger og kulturer. Men opplevelser man har hatt, traumer, følelse av fremmedhet og mangel på tilhørighet vil øke frekvensen og sannsynligheten for at det utøves vold. I den grad man ikke identifiserer seg med andre, men dehumaniserer dem, senkes terskelen for vold. I «desperasjon», kanskje.

En flyktning som har kommet til Norge kan i verste fall ha blitt oppdratt i en islamsk kultur hvor markeringen av distanse til ikke-muslimer er intens. Selv blant de som oppdras i Norge er det dessverre utbredt at barn innprentes forakt mot norsk kultur og verdier. Det være seg vår relativt frie seksualitet, kvinners likestilling eller matvaner og husdyrhold (hund).

annonse

I godhetens navn har vi tatt inn flyktninger og migranter for å gi dem et bedre liv. I årevis ble det fremstilt som en berikelse for landet og for nordmenn. Vi trengte arbeidskraft, de tok jobber nordmenn ikke ville ha osv. Det var den offisielle tilnærmingen. Men så kom det litt reell journalistikk på plass og noen iherdige journalister i Finansavisen stakk hull på illusjonene i 2013, godt hjulpet av forsker Erling Holmøy i SSB. Kostnadene var astronomiske. Ca. 4, 1 millioner i gjennomsnitt per flyktning over livsløpet.

Men penger er ikke alle kostnadene. Med innvandring har også kommet terrortrussel, folk er redde for å sende barna i 17. mai tog. Det påvirker skolehverdagen, kvaliteten på helsetjenester, reglene for etniske nordmenn om familiegjenforening må også strammes inn, NAV-budsjettene overbelastes, og på grunn av frykt for å bli stemplet som ond, smålig og rasist har også folks opplevde ytringsfrihet blitt svekket. Godhetstyrannene peker alltid ut de som våger å si at keiseren ikke har klær.

Og på toppen av dette må vi også i økende grad frykte for våre liv og helse. En ung mann som vokste opp på Stovner som Resett nylig skrev om hadde utviklet PTSD. Han hadde blitt banket opp av innvandrergjenger. Noen av de som har kommet hater oss, andre er bare ustabile mentalt. Man ser kanskje små tegn på plagsom oppførsel, som i Vadsø. Politiet blir kontaktet, men de kan, eller vil ikke, gjøre noen ting. Potensielt farlige menneskers rettigheter prioriteres over lovlydige borgeres trygghet og sikkerhet.

Og så skjer det. Et menneske blir drept. Og han blir drept på grunn av «godhet» og naivitet. De demografiske endringene i Norge har store konsekvenser, og det er en villet politikk. Noen har åpnet opp for dette, og andre kjemper fortsatt med nebb og klør for at migrasjonen inn i Norge skal fortsette.

Skal man være helt ærlig, kan det ikke sies på en annen måte enn dette: Noen nordmenn blir og kommer til å bli drept eller voldtatt som en konsekvens av denne innvandringspolitikken. Svært mange andre blir dømt til et liv i frykt og usikkerhet.

Denne realiteten må de innvandringsliberale politikerne og mediene snart begynne å ta innover seg.

annonse

 

* I denne artikkelen sto det opprinnelig at gjerningsmannen hadde somalisk opprinnelse. Dette er nå rettet opp til afghansk opprinnelse. Vi beklager den feilaktige informasjonen. Vedkommende kom til Norge i 2015 og hadde midlertidig oppholdstillatelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon