Foto: Jon Eeg/NTB Pluss
annonse
annonse

I løpet av de siste månedene har det blitt alt tydeligere at innvandringskritiske samfunnsdebattanter fra ulike hold har hatt mye rett hva gjelder innvandret kriminalitet. Mange på andre kanter av det politiske spekteret har måttet bite i det sure eplet og blitt nødt til å konfrontere den ubehagelige sannheten om at visse former for kriminalitet og vold faktisk ikke er skamfullt og tabubelagt i alle kulturer.

I Resett har vi vært på disse sakene i forkant og har ved flere anledninger beskrevet den virkeligheten de gamle mediene nå forholder seg til stadig oftere. Virkeligheten som politiet fra offisielt hold har ønsket å feie under teppet.

Men det skorter fortsatt på de gamle medienes måte å håndtere nyheter på, man klarer ennå ikke å sette nyheter i sin riktige sammenheng. Deres dekning av ulike saker er mangelfull, da de ofte unnviker å gjøre nødvendige, åpenbare paralleller.

annonse

For litt over en uke siden rapporterte NRK at norske tollere aldri før har beslaglagt så mange kniver som nå. De aller fleste av forsendelsene tollerne har beslaglagt skulle til Oslo. I løpet av årets første halvår, frem til 30. juni, beslagla tollerne på Gardermoen over 600 kniver. Dette tilsvarer en økning på flere hundre prosent sammenlignet med første halvår i fjor, kunne Tolletaten meddele. Det er flest unge gutter og menn i alderen 13 til 28 år som bestiller knivene.

Så hva er sammenhengen?

Om det er noe som har vært symptomatisk for den svært urovekkende utviklingen i europeiske storbyer, så er det blant annet at knivvold og annen vold involverende våpen av ulike slag, har økt dramatisk. I London økte knivvolden med drøye 20 prosent på ett eneste år, en mildt sagt drastisk utvikling.

NRK rapporterer altså om en mangedobling av beslaglagte kniver helt uten å nevne den eskalerende gjengkriminaliteten i hovedstadens fremvoksende utenforskapsområder. Tolleren som intervjues i saken sier heller ingenting om det, og statskanalen later ikke til å ha stilt spørsmål knyttet til dette. Det er slående hvordan NRK glatt ignorerer dette momentet, etter sommerens oppsiktsvekkende avsløringer om en utbredt gjengkultur i enkelte bydeler.

annonse

Det finnes en merkelig forestilling blant en del i gammelmediene, samt i ekstremt innvandringsliberale kretser, om at det er viktigere å beskytte visse innvandrergruppers renommé, enn å faktisk informere folket om hva som skjer og sette saker i sin passende sammenheng.

Mangedoblingen av antall beslaglagte kniver oppstår ikke av seg selv. Den har en historie. En historie som mange i gammelmediene helst ikke vil forholde seg til. Historien om segregering og ekstreme kulturelle forskjeller. Og selvfølgelig, en innvandringspolitikk basert på et utopisk luftslott, et uoppnåelig fargerikt fellesskap, som ikke er forenelig med en opprettholdelsen av en nasjonalstat.

Det er dette narrativet som krakelerer nå. Noen vil komme til å benekte at det stemmer og stå på sitt, hvilket i grunnen er forståelig i en del tilfeller. Noen har basert sine karrierer på å henge ut folk som har stilt spørsmål ved den ekstreme innvandringspolitikken, og har bygget sine profesjonelle liv på å peke ut mennesker som rasister.

Erkjenner disse at de har tatt feil, så har de ingenting igjen. Derfor vil vi fortsatt være vitne til gammelmedienes unnvikende dekning av symptomene på nasjonalstatens fall, antagelig i en god stund til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon