annonse
annonse

Derfor må kvinner føle seg trygge, komfortable og avslappet for å nyte.

Har du noen gang forsøkt å gi en orgasme til en kvinne som fryser på beina? Det er mulig du er villig til å gjøre en prisverdig innsats, men sjansene er store for at prosjektet aldri blir noen særlig suksess, uansett hvilke triks du måtte varte opp med. Om hun i tillegg er stresset, bekymret og kanskje ikke helt stoler på deg, er hennes klimaks omtrent like sannsynlig som regn i Sahara. Blir hun anspent, blir hun nemlig avtent.

Mange menn har fortvilet over kvinner som synes umulige å tilfredsstille. En klønete kommentar, et rom som er for kaldt eller varmt, en belysning som er for lys eller ikke lys nok, en bakgrunnsmusikk som er for høy eller lav, en berøring som er for lett eller for hard, et kyss som er for tørt eller vått, en stilling som føles unaturlig, eller egentlig hva som helst som for henne blir «feil», kan få henne til å miste tenningen i løpet av et brøkdels sekund. Mange menn føler at de har sex på minelagte madrasser, og mistenker gjerne kvinnen for å ha diva-tendenser.

annonse

Saken er at hun på ingen måte prøver å være vanskelig. Hun vil; men hun får det bare ikke til.

Det er nemlig et faktum at kvinnelig lyst kan slå seg på, først når hennes lyst-hemmere har slått seg av.

Når du kjærtegner henne går impulser til lystsenteret i hjernen og vil kunne utløse orgasme dersom stimuleringen er tilstrekkelig både hva teknikk og varighet angår. Det er imidlertid en potensiell hindring på veien, og det er hennes amygdala, nærmere bestemt frykt- og angstsenteret i hjernen hennes. Når dette senteret er aktivert, blokkerer dette for all moro. Amygdala er den største lystbremsen av dem alle, og fungerer nærmest som en vokter av porten til hennes nytelse. Du blir simpelthen nødt til å overbevise denne strenge vakten om at det er på tide å ta en hvil før du kommer forbi.

annonse

Rent nevrologisk fungerer vi som kjønn nemlig forskjellig når det gjelder orgasme. Det kvinnelige lystsystemet er nokså fintfølende, og det er ikke for ingenting at kvinnekroppen av og til sammenliknes med de reneste formel-1 motorer. Nerveendene på klitoris er direkte koplet til lystsenteret i hjernen. Når de stimuleres setter de i gang elektrokjemisk aktivitet som utløser oxytocin, dopamin og endorfiner. Dette er nevrokjemiske stoffer som skaper lyst, velvære og bånd til den vi elsker med. Om stimuleringen ikke er riktig, om den stopper for tidlig, om hun føler stress, skam eller skyld, kollapser hele systemet. Akk ja.

De fleste menn har en erfaringsbasert og intuitiv kunnskap om at kjæresten trenger å føle seg komfortabel på alle vis før hun kommer i rett stemning. Her kan alt fra varme bad, et glass vin og pene komplimenter gjøre stor nytte. Om dere er i et etablert samliv, og du i tillegg legger inn en ekstra innsats på helgevasken og lek med ungene, har du muligens fordoblet dine sjanser for litt erotikk. Selvfølgelig ligger ikke alt ansvar på mannen, også hun må vise at hun setter like mye pris på sin partner. Ofte er det dog ikke så mye som skal til, og noen enkle huskeregler kan få et samliv til å fungere bedre.

Det er en kjensgjerning at mange menn trenger sex for å slappe av, mens kvinner må kunne slappe av for å ha sex. Om man innstiller seg på dette, er man langt på vei.

Forskning viser at når det gjelder seksuell lyst er kvinner mer sårbare for frykt- og stressaktivering enn menn. Blant annet hevdes det at menn som befinner seg i en krigssituasjon er mer tilbøyelige til å ville ha sex. Fra et evolusjons-perspektiv kan man se det som et uttrykk for at en mann som har store sjanser for å dø, helst bør forsøke å videreføre sine egne gener så raskt som mulig, mens han enda har sjansen. Det tar han da også bare noen minutter å få til en utløsning slik at han kan gjøre en kvinne gravid. For en kvinne i samme situasjon, er det neppe en god ide å starte et langvarig svangerskap som vil koste henne alle de krefter hun trenger for å overleve under farlige omstendigheter. Ergo mister hun lysten dersom hun er redd og føler seg utrygg. Stressede kvinner har da også reduserte sjanser for å bli gravide, det kan enhver gynekolog bekrefte.

Flere kvinner enn menn sier at de trenger å ha sex innenfor rammen av et stabilt kjærlighetsforhold, og jeg har i en tidligere sak skrevet om hvordan mange kvinner ikke får full pott ut av sexen de har ved et tilfeldig møte. Sett fra naturens side er dette kanskje ikke så rart. Psykologien virker direkte inn på hennes biologi, og biologien spiller igjen tilbake på psykologien. Det er på sett og vis to sider av samme sak. Vi alle er en god blanding av både kropp og psyke når det gjelder seksualitet. Jo mer kunnskap vi har om dette, jo lettere kan vi unngå misforståelser. Om du som mann nylig har møtt en kvinne du er svært forelsket i, og opplever at hun ikke responderer seksuelt slik du ønsker, husk da at stress og frykt for henne like gjerne kan handle om den skrekkblandede fryd hun føler sammen med en ny partner hun er svært begeistret for. Gi både deg selv og henne litt tid, det ordner seg.

Hva som gjør en kvinne trygg og komfortabel er selvfølgelig svært individuelt. Noen er mer sensitive enn andre, og ulike kvinner trenger ulik forpleining. Så er det vel unødvendig å si at også hun selv må ta grep og ha en bevissthet rundt hva som fremmer og hemmer akkurat hennes lyst. Nå som de fleste har fine feriedager, burde imidlertid mye ligge til rette.

annonse

God helg!

  1. Om du har lyst til å lese og diskutere flere av mine tekster, finner du dem her på Resett under «Meninger» og «Underholdning».

 

 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon