Illustrasjonsbilde. Foto: Stina Stjernkvist/TT / NTB scanpix
annonse

I er åpent brev til Sveriges statsminister Stefan Löfven i avisen Berlingske tar en dansk sosialdemokrat sterkt avstand fra sitt svenske søsterpartis holdninger til innvandring og integrering. Han oppfordrer til og med svenske velgere om å stemme på Sverigedemokraterna.

annonse

Jarl Feyling, som er sosialdemokraten bak brevet, adressere svenskenes statsminister Löfven direkte. Feyrling anser at innvandringsspørsmålet er helt avgjørende for «utviklingen eller avviklingen» av den nordiske velferdsmodellen.

annonse
Reklame fra Resett butikken

I brevet skildrer den danske sosialdemokraten et besøk ved en svensk kongress for sosialdemokratiske studenter, der han ble stilt spørsmål om hva han synes om å være medlem av et rasistisk parti og å bo i et rasistisk land. Videre noterte Feyling at den store innvandringen kun ble omtalt i positive ordelag. Dessuten konstaterer Feyling at det har innvandret en halv million mennesker til Sverige mellom tidspunktet for kongressen og 2016.

Videre kritiserer Feyling en svensk riksdagspolitiker, Ole Thorell, for å ha sammenlignet kriminaliteten i Malmö, Sveriges tredje største by, med kriminaliteten i St. Louis, en av USAs mest voldelige byer.

annonse
Reklame

Han mener at innvandringen er et være eller ikke-være for den svenske velferdsstaten, og påpeker at modellen er avhengig av en solidarisk vilje til å betale skatt, og at denne eroderes med en altfor høy innvandring og dårlig intergrering.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.