Illustrasjonsbilde. Foto: Stina Stjernkvist/TT / NTB scanpix
Del saken
 • 217
 •  
 •  
 •  
 •  

I er åpent brev til Sveriges statsminister Stefan Löfven i avisen Berlingske tar en dansk sosialdemokrat sterkt avstand fra sitt svenske søsterpartis holdninger til innvandring og integrering. Han oppfordrer til og med svenske velgere om å stemme på Sverigedemokraterna.

Jarl Feyling, som er sosialdemokraten bak brevet, adressere svenskenes statsminister Löfven direkte. Feyrling anser at innvandringsspørsmålet er helt avgjørende for «utviklingen eller avviklingen» av den nordiske velferdsmodellen.

I brevet skildrer den danske sosialdemokraten et besøk ved en svensk kongress for sosialdemokratiske studenter, der han ble stilt spørsmål om hva han synes om å være medlem av et rasistisk parti og å bo i et rasistisk land. Videre noterte Feyling at den store innvandringen kun ble omtalt i positive ordelag. Dessuten konstaterer Feyling at det har innvandret en halv million mennesker til Sverige mellom tidspunktet for kongressen og 2016.

Videre kritiserer Feyling en svensk riksdagspolitiker, Ole Thorell, for å ha sammenlignet kriminaliteten i Malmö, Sveriges tredje største by, med kriminaliteten i St. Louis, en av USAs mest voldelige byer.

Han mener at innvandringen er et være eller ikke-være for den svenske velferdsstaten, og påpeker at modellen er avhengig av en solidarisk vilje til å betale skatt, og at denne eroderes med en altfor høy innvandring og dårlig intergrering.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 217
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]