Filter-redaktør tar bilder av folk som møtte til Støttemarkering for Sylvi Listhaug i 2018. Foto: Kjell Erik Eilertsen
annonse
annonse

Filter Nyheters redaktør, Harald Klungtveit, la ut elleve oppdateringer på Twitter mandag 3. september. Alle om Resett. Klungtveit skriver: «Nå har Helge Lurås akkurat publisert enda en tekst om Jirde Ali, signert den feige rasisten «Mumler Gåsegg», som tidligere har kalt Sumaya «spissen på det somaliske og særdeles aktivt fødende, tunge spydet som er kastet inn i Norge».»

Så følger redaktøren opp med: «Det er for øvrig en formulering Lurås synes er tipp topp – den ligger ennå ute etter Resetts utilgivelige sjikanekampanje mot Jirde Ali i februar.» Klungtveit skriver òg: «For alt vi vet er det jo Lurås selv som skriver under alle pseudonymene han publiserer, forsåvidt.»

Nei, Klungtveit, jeg er ikke rasist

annonse

Klungtveits bevis for at jeg er rasist synes å være spyd-kommentaren over. Når han da legger til at Lurås synes den er tipp topp (ifølge Klungtveit), så må han med det mene at Lurås legger til rette for at en rasist skriver; ergo er også Lurås rasist. Har jeg forstått deg rett, Klungtveit? Og bare så det er sagt: Jeg er ikke Helge Lurås.

Det er (eller burde være) ulovlig å kalle noen for rasist uten at man har bevis for at vedkommende er rasist. Fordi jeg er anonym, og Klungtveit redaktør for en lite lest nettside, er det fristende å la det ligge. Det er redelige mennesker som blir kalt rasister tusenvis av ganger hver dag. Men prinsippet er likevel det samme. Man skal ikke kunne kalle noen rasist uten bevis.

Er Jirde Ali en spydspiss?

annonse

Jirde Ali fikk møte justisministeren i beste sendetid og kom med sjikanøse utbrudd mot henne under en prisutdeling. I ettertid har hun fått enetaletid på NRK i beste sendetid og en slags «Jeg er Sumaya»-kampanje for seg i forbindelse med 8. mars, der tusenvis av Sumaya-masker ble distribuert. Siden er hun utgitt på Aschehoug forlag, og har vunnet priser. Som forfatter av tre utgivelser blir hun stadig invitert på tilstelninger, senest Herbjørnsruddagene. Forfatterforeningen har tidligere samstemt stilt seg bak henne med støtte. Så, ja, at hun er spydspissen av norsksomaliere er det ingen tvil om. En som kjemper med sterke meninger. Ikke bare Listhaug, men også statsministeren er blitt sendt bryske og formanende twittermeldinger. Siden har Solberg støttet Jirde Ali.

At somaliere er særdeles aktivt fødende er et faktum. Selv om fødselsraten er gått noe ned de siste årene fødes det fremdeles over seks barn per somaliske kvinne. I Norge er gjennomsnittet 3,8 barn blant norsksomaliske kvinner. At de, billedlig sett «er kastet inn i Norge» er en metafor for å beskrive prosessen med innføringen av et storstilt multikulturelt prosjekt i Norge. Folket ble ikke spurt. Meningsmålinger sier at flertallet ønsker mindre innvandring. Særlig fra ikke-vestlige land.

Fakta om fødsler, samt tanker om demografi og Stortingsmelding 74 kunne selvsagt ha vært presentert nøkternt. Slik det er gjort så mange ganger før. Men man kan bli frustrert. Selv visste jeg alt for lite om det da jeg var ung. Det ble sjelden skrevet om, aldri understreket, i de mediene som lå på stuebordet (MSM). De samme som jeg fortsatte å lese i tjueårene. Da Jirde Ali beklaget sin språkbruk, i intervjuet med Torp på NRK, skrev jeg at debatten var best tjent uten ordmalerier. Med språket kan du trenge gjennom forsvarsverket. Ved å gå litt for langt. Noen ganger skjer det. Men rasistisk? Hvor? Jeg var vel like dårlig som Jirde Ali. Er hun rasist?

Også Listhaug er et menneske. Tenk det! Ifølge dem som har snakket med henne et varmt menneske. Hvorfor skal hun «fuckes»? Listhaug er i høyeste grad et hedersmenneske som uriktig blir kalt rasist hver eneste dag.

Men debatt må man ha.

Når jeg ser somaliske familier der barn ned i seksårsalderen går med hijab blir jeg oppriktig lei meg. Det er en frihetsberøvelse uten sidestykke. Det blir så synlig midt i en demokratisk og sekulær kultur der kvinner og menn er likestilte. Jirde Ali fronter det somaliske (som hun også fremsnakker på bekostning av det norske) ved å selv bære en strengt bundet hijab. Det må være lov å spørre hvilken kamp hun vil kjempe med hijaben. Hun har også støttet at man ikke skal måtte ta hverandre i hendene (om man er muslim) og skrevet at det ikke er noe å ta på vei for at klasser er overfylt av minoriteter (som behersker språket dårlig). Hun må tåle en debatt når hun selv fronter eller støtter slike sterke utsagn.

Klungtveit linker for øvrig ikke til teksten han er oppgitt over at er blitt publisert. I den står det (selvsagt) ikke noe rasistisk. Hadde det stått det hadde han smurt det utover enda flere twitter-meldinger. Bare kritikk og spørsmål, som jeg må formidle anonymt fordi det finnes en innflytelsesrik venstreside i Norge som vil strupe debatten, nå med en seriøs diskusjon om no platforming. Av gjett hvem.

Om det er slik at man faktisk elsker et yrke hvor en overveiende overvekt av de ansatte er folk fra venstresiden, da må man ta vare på seg og sine. For de «solidariske» sosialistene gjør det ikke. Så inkluderende er de ikke med meningsmotstandere.

annonse

Så Klungtveit; du påstår at jeg er en rasist. Og du påstår at Lurås synes det er tipp topp ved å a) publisere meg b) ved ikke å ta ned meningsinnlegg du ikke liker. Ikke et ord har jeg noensinne skrevet om hudfarge som noe negativt. Snarere tvert imot har jeg skrevet en del om at hudfarge er irrelevant og at alle hudfarger er vakre. Belønningen for åpenhet, også om en romanse med en kvinne (som var muslim – uten hårtildekning) var å bli kalt rasist og «en som har hatt meg med en muslim», av en Mohammed.

Jeg utfordrer deg, Klungtveit, for vi vet du leser Resett, til å saumfare mine tekster i det «håp» å finne rasisme i dem.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon