Kulturminister Trine Skei Grande. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

VG forteller i dag om voksne kvinner som oppsøker asylmottak, oppretter støtteforhold til unge, mannlige beboere og forventer sex tilbake. Tilsvarende historier er kjent fra Sverige.

Artikkelen blir nå spredt rundt på sosiale medier. Dette er «hett stoff». For det første snur det opp ned på stereotypien om eldre menn som fanger opp yngre jenter, og for det andre stiller det motivene til en del godhetsapostler i tvil.

At det finnes noen enkelttilfeller blant de tusenvis av unge mennene og alle de frivillige, er vel ingen bombe. VGs artikkel besvarer likevel ikke hvor utbredt det er.

annonse

I dette tilfellet innhenter VG en rekke uttalelser fra folk som mener vi her snakker om en overgrepsliknende situasjon hvor disse mennene føler seg presset og derfor blir med på sexen.

At de har følt et press er nok rimelig, men dette er også voksne menn. De har blitt med fordi disse kvinnene ga dem fordeler. Om noe, er det et brudd på sexkjøpsloven.

Kanskje man i introduksjonsprogrammer for flyktninger bør gi et kurs i hvilke standarder som gjelder i fremgangsmåter (noen) kvinner i Norge bruker mot yngre menn. Kunnskapsdepartementet er ansvarlige for disse kursene, men de kan sikkert få innspill til kursbolken av Kulturdepartementet v/ Trine Skei Grande.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon