Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Forleden kunne Resett rapportere at Lars Thorsen i SIAN ble angrepet av en militant venstreekstremist under en markering mot rasisme på Tøyen, kun fordi han var til stede. Han ble slått gjentatte ganger i ansikt og bryst, og angrepet ble avbrutt av politiet.

NRK Østlandssendingen sendte fredag kveld en reportasje fra markeringen, der de påstod at politiet måtte «gripe inn da et fremtredende medlem av den islamfiendtlige gruppen SIAN dukket opp». Altså indikerte statskanalen at Lars Thorsens tilstedeværelse utløste behov for politi, og at SIAN-medlemmet var ansvarlig for bråket.

Distriktsredaktør Anne Karin Pessl-Kleiven sa lørdag til Resett at hun støttet sine kollegaer valg av fokus i reportasjen.

annonse

– De valgte å holde fokus på hovedpersonen og bakgrunnen for markeringen, og det støtter jeg dem i, sa Pessl-Kleiven.

Nå har NRK Østlandssendingen imidlertid gått ut og beklaget det de kaller en «upresis fremstillingen» av hendelsen i sin reportasje.

«Østlandssendingen har fått reaksjoner på et TV-innslag fredag 28. september og ønsker å gjøre en presisering,» heter det på nrk.no.

annonse

De skriver videre:

«I vår dekning av støttemarkeringen for en muslimsk kvinne på Tøyen sist fredag, sa vår reporter «Midt under markeringen måtte politiet gripe inn da et fremtredende medlem av den islamfiendtlige gruppen SIAN dukket opp», mens vi viste bilder av en person som blir slått og sparket.

Det er SIAN-medlemmet som uten foranledning blir angrepet av en av de fremmøtte, og det var voldsutøverens skyld alene at markeringen ble stanset.

Østlandssendingen beklager at vårt innslag var upresist på dette,» heter det avslutningsvis i notisen.

Foto: Skjermdump fra NRK.no

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon