Hilde Frafjord Johnson, Photo: Sandro Campardom, AP
annonse
KrFs «hjemvendte datter» og nåværende generalsekretær i partiet, Hilde Frafjord Johnson, har markert seg som forkjemper for valg av den «sosialistiske sti» i kampen om partiets skjebne den 2. november.
annonse

Da hun som påtroppende generalsekretær holdt festtalen for KrFs landskonferanse i 2016, markerte hun tydelig sin ringeakt for FrP. I talen, som av tilstedeværende ble betraktet som overraskende politisk til å være en «festtale», kom hun med klare spark til sitt eget parti for å ha «innsatt FrP i regjeringskontorene».  Allerede den gangen ble hun sett på som Knut Arild Hareides kommende høyre hånd.

Johnson, som er en av Kjell Magne Bondeviks tidligere disipler, vet å markere seg. I tillegg til jobben som generalsekretær i KrF markedsfører hun seg hos selskapet Athenas, et selskap som markedsfører foredragsholdere,  blant annet som;

«Hilde Frafjord Johnson er opptatt av ledelse, ikke minst i en internasjonal og multikulturell sammenheng»

annonse

Det er tydelig at Frafjord Johnson er opptatt av det som foregår utenfor rikets grenser og det hun kaller «multikulturelle sammenhenger» da hun selv, i likhet med mentoren Kjell Magne Bondevik og hans Oslosenteret, har nytt godt av at norske skattebetalers penger har strømmet til prosjekter som hun har kunnet jobbe med i utlendighet.

Hennes stilling som ansvarlig for alle FN-prosjektene i Sør-Sudan kom ikke seilende gratis.  Norge bidrar årlig med ca. 600 millioner kroner til dette korrupte landet, noe Resett har skrevet om tidligere.

Det er få om noen som betrakter arbeidet KrFs generalsekretær utførte som FNs spesialutsending til Sør-Sudan som noen suksess. Landet er fortsatt i store vansker og preger det afrikanske nyhetsbildet daglig. Hun ble presset ut på grunn av lokal misnøye med jobben hun gjorde. Det er heller ikke noen tilfeldighet at i samme tidsrom som Frafjord Johnson styrte FNs arbeid i landet gjorde hennes tidligere sjef sitt inntog i Sør-Sudan med Oslosenteret, et annet kostnadssluk for norske skattebetalere.

annonse

Frafjord Johnsons friske betraktninger om FrP, som ønsker et helt annet bistandsregime, føyer seg inn under de negative følelser som Bondevik dårlig skjult har følt siden Carl I. Hagens dager. Hennes nåværende iver for å innsette AP i regjeringskontorene er blant annet avslørt i VG  hvor hun framviser utidig innblanding i valgprosessen av delegater i Buskerud KrFs nylig avholdte fylkesmøte.

Det lukter dårlig av hele prosessen KrF gjennomgår. Folk flest skjønner at bak Hareide sitter det folk og trekker i trådene. Det er vanskelig å ikke mistenke at den politiske pokerspilleren Bondevik har stokket kortene klare for å legge noen jokere på regjeringsbordet til Støre & Co.  Vi kan bare ane hva som først vil bli trumfet igjennom.

Resett skrev om de finansielle probleme som Oslosenteret har i en artikkel tidligere i høst. Da henvendte vi oss til Einar Steensnæs i Oslosenteret;

– Forventer Oslosenteret at en ny regjering vil behandle nye søknader fra Oslosenteret på en annen måte enn denne regjeringen har gjort?

– Dette er jo et spekulativt og insinuerende spørsmål. En slik kobling har aldri vært i våre tanker. Prosjektsøknader blir for øvrig behandlet på embetsnivå i UD, svarte Steensnæs til Resett den gang.

Kjell Magne Bondevik, Hilde Frafjord Johnson og Einar Steensnæs opptrer stadig tydeligere som drivkreftene bak Knut Arild Hareide i dette kuppet av KrF. De påstår det handler om verdier, men i minst like stor grad er dette pompøse, selvgode mennesker som synes de er berettiget til å bruke milliarder av norske skattepenger til sine egne «gode» formål, og på seg selv i form av høye lønninger, dyre reiser og ikke minst den makt de får av å kontrollere store bistandssummer. Den hvite mann kommer på rød løper til Afrika og er raus.

annonse

Det er på tide fjerne glorien fra disse elite-KrFernes hoder. I beste fall er de pompøse, i verste fall korrupt. Og nå har de ingen skrupler med å ødelegge KrF i prosessen med å videreføre sin egen makt og sine egne prosjekter. De regner med Støres støtte.

Grasrota i KrF er nødt til å kjenne sin besøkelsestid nå. Hareide er blitt en marionett. De trenger å velge seg en ny leder, og Kjell Ingolf Ropstad er mannen de bør satse på.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon