Protestene mot frikjennelsen av den kristne kvinnen Asia Bibi, som opprinnelig ble dømt til døden for blasfemi, Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Under karikaturstriden og mange år etterpå, har muslimer i mange land demonstrert mot krenkelse av Profeten. Bare i Norge samlet det seg over 3000 mennesker for å demonstrere mot karikaturtegninger av profeten Mohammed, og de ville ikke nølt med å demonstrere igjen.

Mobilisering av muslimer for å opprettholde krenkelseshysteriet, er ikke vanskelig. Å se tegninger av profeten er og har alltid vært et sårt punkt for de mest radikale i islam, men også de såkalte moderate. Mange av de som demonstrerte i Oslo var unge muslimske menn og kvinner. Mange av de som står i barrikadene for å tie islamkritikere, er også unge utdannede muslimer som tar det som største selvfølge at vesten skal rette seg etter deres behov for å ikke bli utsatt for latterliggjøring.

Disse patriarkalske miljøene samler seg gjerne for å stagnere ytringsfriheten så lenge den krenker den sensitive profeten deres. Den samme ytringsfriheten de benytter seg av for å demonstrere mot noe de ikke liker, er nøyaktige den samme rettigheten de vil frata andre.  Usiviliserte og ulovlige demonstrasjoner, er med på å forsterke det bilde vesten allerede har av islam. Ikke nok med at det ønskes slike udemokratiske handlinger, men det har også kostet samfunnet store summer for å verne om de som ytrer seg og de som vil forsvare blasfemi og ytringsfriheten.

annonse

Massive ødeleggelser, ambassader som ble satt i brann og tap av menneskeliv er resultatet vi har etter å ha tegnet profeten.

Islam tåler ikke krenkelse. Og det har vi fått bekreftet gang etter gang, år etter år. Nå står vi overfor vår mest kritiske tidsalder når det gjelder ytringsfriheten. Asia Bibi ble tidligere denne uken frikjent fra dødsstraff fordi hun argumenterte mot muslimer. At en kristen kvinne henter vann i samme brønn som muslimer er synonymt med at vannet blir urent. Dette er dessuten et ganske stygt menneskesyn som kommer til uttrykk. Kristne er mindreverd i deres øyner. Asia ble derfor fengslet og har måtte vente på den skjebnesvangre straffen i 9 hele år.

I Pakistan har de ingen sympati med henne, og det er derimot voldsomme reaksjoner og protester som resulterer i at skoler og veier ble stengt. Disse voldsomme protestene skyldes ikke behovet for å frigjøre denne kvinnen, men for å demonstrere trusler og oppfordre til drap på dommere som har frikjent henne.

annonse

Hennes modige advokat Saif-Ul-Mulook sier selv at han er i livsfare etter å forsvare henne. Han har verken beskyttelse eller støtte, og er fritt fram for den massive mobben som vil drepe han og alle involverte. Vi vet at det er krefter i Pakistan som når som helst kan ty til barbarisk blasfemi-lov for å verne om deres tro. Mashal Khan ble lynsjet og drept for å angivelig spredt blasfemi på sosiale medier. Dette viste seg senere å bare være rykter. At studenter på universitetet kan utføre slike barbariske handlinger for å verne om fredens religion, er god indikasjon på faren ytringsfriheten står overfor er reell.

Det er urovekkende å se hvor sterkt motstanden mot blasfemi står, og enda mer urovekkende er det at alle verdens ledere tier akkurat her. Erna kunne kalt dette religiøs rasisme. Støre kan hevde at de norske muslimske ungdommene har det verst, men vi vet alle hvem som er de ekte ofrene. Det er de som nå lever på lånt tid, og som trolig blir henrettet i Pakistan i løpet av kort tid.  

Nå lurer jeg på hvor mange som demonstrerer mot denne krenkelsen mot menneskerettigheter, ytringsfriheten og de kristnes rettigheter? Hvor foregår de mange demonstrasjonene for denne kvinnen, hennes advokat og de som nå står i fare for å bli drept for å forsvare henne? 

41% av norsk muslimer vil straffe blasfemi. 7% er helt enig i at blasfemi må straffes med døden. 7% av 200.000 mennesker er en god del mennesker, og disse holdningene opprettholdes så lenge moskeen blir belønnet med store summer. Muslimer i Norge har nå en fantastisk mulighet til å gå foran som gode eksempler. Det er mange moderate muslimer som gjerne skulle ha beskyttet denne kvinnen og hennes advokat. Kan de komme frem nå og vise solidaritet med Asia Bibi?

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon