Foto: REUTERS/Yves Herman
Del saken
  • 859
  •  
  •  

Sverigedemokraternas gruppeleder i Karlskronas kommunestyre, Christopher Larsson, tiltales nå for såkalt «hets mot folkgrupp», etter at han kritiserte islamske bønnerop i byen. Det rapporterer Blekinge Läns Tidning. 

I november 2017 begynte Islamiska Kulturforeningen i Karlskrona for første gang med bønnerop fra sin 17,5 meter høye minaret på Kungsmarken.

– Jeg kjenner meg full av glede over at vi skal kunne ha bønnerop utendørs. Jeg har nesten samme følelse som jeg har i hjemlandet, sa Mulo Djopa, nestleder i Islamiska Kulturforeningen til BLT.

Sverigedemokraternas gruppeleder i kommunestyret i byen skrev imidlertid et kritisk innlegg på partiets Facebook-side. I innlegget stod det blant annet følgende:

– En sorgens dag skjer på fredag, da kommer minareten for første gang utbasunere ut over Karlskrona at «Allah er stor», samme frase, «Allahu akkar», som islamister skriker når de sprenger seg i luften. Vi hadde et islamistisk terrorangrep i New York i går, vi har hatt selvmordsbombere ved to tilfeller i Stockholm. Säpo sier at vi har mer enn 200 islamske terrorister klare for å dø for islam.

Videre skrev politikeren at minareten er «et symbol på kvinneundertrykkelse», og påpekte at moskeen har ulike innganger for menn og kvinner, fordi «kvinner ifølge islams lære ikke har samme verdi», i tillegg til at homofile og transpersoner ikke er velkomne. Videre kaller han islams lære «middelaldersk».

For dette innlegget ble Larsson politianmeldt av den sosialdemokratiske riksdagspolitikeren Magnus Manhammar, og nå er det tatt ut tiltale mot Larsson.

Svenske påtalemyndigheter mener at innlegget peker ut muslimer som terrorister og kvinneundertrykkere.

– Det er veldig trist at de velger å legge ressurser på en sånn sak. Jeg anser ikke at det her er hets mot folkgrupp, og det var virkelig ikke formålet heller. Nå får det prøves i en domstol hvorvidt det er hets mot folkgrupp eller ikke, sier Christopher Larsson.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=SD-politiker+omtalte+islam+som+kvinneundertrykkende+-+tiltales+for+hets+mot+muslimer&url=https%3A%2F%2Fresett.no%2F2018%2F11%2F08%2Fsd-politiker-omtalte-islam-som-kvinneundertrykkende-tiltales-for-hets-mot-muslimer%2F&via=">">Tweet
859 Shares
  • 859
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]