Foto: REUTERS/Yves Herman
annonse
annonse

Sverigedemokraternas gruppeleder i Karlskronas kommunestyre, Christopher Larsson, tiltales nå for såkalt «hets mot folkgrupp», etter at han kritiserte islamske bønnerop i byen. Det rapporterer Blekinge Läns Tidning. 

I november 2017 begynte Islamiska Kulturforeningen i Karlskrona for første gang med bønnerop fra sin 17,5 meter høye minaret på Kungsmarken.

– Jeg kjenner meg full av glede over at vi skal kunne ha bønnerop utendørs. Jeg har nesten samme følelse som jeg har i hjemlandet, sa Mulo Djopa, nestleder i Islamiska Kulturforeningen til BLT.

annonse

Sverigedemokraternas gruppeleder i kommunestyret i byen skrev imidlertid et kritisk innlegg på partiets Facebook-side. I innlegget stod det blant annet følgende:

– En sorgens dag skjer på fredag, da kommer minareten for første gang utbasunere ut over Karlskrona at «Allah er stor», samme frase, «Allahu akkar», som islamister skriker når de sprenger seg i luften. Vi hadde et islamistisk terrorangrep i New York i går, vi har hatt selvmordsbombere ved to tilfeller i Stockholm. Säpo sier at vi har mer enn 200 islamske terrorister klare for å dø for islam.

Videre skrev politikeren at minareten er «et symbol på kvinneundertrykkelse», og påpekte at moskeen har ulike innganger for menn og kvinner, fordi «kvinner ifølge islams lære ikke har samme verdi», i tillegg til at homofile og transpersoner ikke er velkomne. Videre kaller han islams lære «middelaldersk».

For dette innlegget ble Larsson politianmeldt av den sosialdemokratiske riksdagspolitikeren Magnus Manhammar, og nå er det tatt ut tiltale mot Larsson.

annonse

Svenske påtalemyndigheter mener at innlegget peker ut muslimer som terrorister og kvinneundertrykkere.

– Det er veldig trist at de velger å legge ressurser på en sånn sak. Jeg anser ikke at det her er hets mot folkgrupp, og det var virkelig ikke formålet heller. Nå får det prøves i en domstol hvorvidt det er hets mot folkgrupp eller ikke, sier Christopher Larsson.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon