annonse
annonse

På grunn av travle dager er det en stund siden psykologen Kristin Spitznogle har skrevet for Resett. Men i dag får hun også en velfortjent pris for sitt bidrag i offentligheten. Hennes faglig begrunnede skriverier blant annet her i Resett har blitt lagt merke til av Mannsforum som har tildelt henne sin Kvinnepris for 2018. I tildelingen heter det:

«MANNSFORUMS KVINNEPRIS 2018 TILDELES:Kristin Spitznogle for sitt viktige bidrag til å humanisere menn i offentlig ordskifte, med sine bøker, kronikker og innlegg om seksualitet, mannsrolle, vold mot menn, og menn som omsorgspersoner.

Med sin faglige bakgrunn som psykolog, sexolog og samlivsrådgiver har hun publisert bøker, kronikker og tekster som fremmer empati for menn, på lik linje med kvinner, og står i skarp kontrast til den økende kjønnsideologiske umenneskeliggjøring av menn generelt i samfunnsdiskursen. Hennes stemme er klar, tydelig, og universell: «La oss huske at vi alle er likeverdige mennesker».

annonse

MannsForum opplever at hennes motstemme og budskap er viktig i vår tid, og anerkjenner de karrieremessige risiki hun har tatt med sine siste publikasjoner. Hennes samlende offentlige fremtreden har bidratt til å styrke budskapet om at respekt og likeverd skal gjelde begge kjønn. Spitznogle har i den forbindelse uttalt:
«Det rører meg å se hvor mange menn som virkelig kjemper for å være fedre for barna sine, og det provoserer meg å se hvordan systemet av og til motarbeider fedres mulighet til å fungere som nettopp det».

Kristin Spitznogle er med sin mangeårige innsats for empati og likeverd for menn en verdig vinner av MannsForums Kvinnepris for 2018.»

Kristin sier til Resett at hun er svært glad, beæret og dypt rørt over å få motta Kvinneprisen 2018.

annonse

– Det er for meg en utrolig fin anerkjennelse av mitt arbeid, og det inspirerer til videre innsats. Jeg vil dernest benytte anledningen til å hedre MannsForum for deres utrettelige kamp for at likeverd og likestilling også skal gjelde menn.

– Sist men ikke minst vil jeg uttrykke min takknemlighet for å ha fått mulighet til å publisere mine tekster fritt i Resett. Det har for meg vært en viktig og spennende talerstol og stå på.

Her følger et utvalg av de tekstene Kristin Spitznogle har skrevet på Resett.

Erotisk kapital og #Metoo

Menn i ufrivillig sølibati

Kvinner som elsker menn

Sex er makt

Kvinners vold mot menn

annonse

Når du møter din ex i retten

Menn som snakker klokt til andre menn

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon