Foto: Jan Haas / NTB scanpix
annonse
annonse

Et av ofrene for en voldtektsgjeng i Telford i Storbritannia har fortalt at hun ble tvunget av myndighetene til å ta med seg sitt barn til voldtektsmannen som er barnets biologiske far, slik at han kunne ha samvær. Dersom hun ikke gikk med på dette, ville hun ha blitt arrestert. Det rapporterer Daily Mirror.

Kvinnen ble utsatt for overgrep av en gjeng menn av hovedsakelig pakistansk herkomst, som har forgrepet seg på opp mot tusen jenter i West Midlands i England. Da denne aktuelle jenta ble utsatt var hun bare 14 år. Da hun var 15 fødte hun sin sønn, og hun ble tvunget til å la sin voldtektsmann ha samvær med barnet.

– Dette har pågått i flere år, og det er en stor skam. Jeg ble tvunget til å ta mitt barn til et kontaktsenter for å treffe min overgriper, der jeg måtte sitte tvers overfor ham. Han ville skade meg ved å gå etter det jeg elsker mest i verden. Det var bare en annen måte å prøve å kontrollere meg på. På tross av at jeg prøvde å fortelle politiet og sosialtjenestene om hva som foregikk, fortsatte retten å tillate ham å treffe mitt barn, sier offeret til Daily Mirror.

annonse

Kvinnen sier at hun har blitt truet med at hun ville bli arrestert dersom hun ikke lot sønnen ha samvær med voldtektsmannen.

– De fikk meg til å føle meg som om det var jeg som hadde gjort noe galt. Jeg var livredd for at jeg ville havne i fengsel. Det hele var ekstremt traumatisk. Det gav barnet mitt mareritt i årevis. Det virker som om offerets rettigheter alltid kommer i andre rekke etter rettighetene til gjerningsmennene. Systemet retraumatiserer ofre som meg. Det tillater videre emosjonell mishandling, slår kvinnen fast.

Kvinnen snakket med Daily Mirror etter at Sammy Woodhouse fra Rotherham, et offer for «grooming», stod frem og fortalte at lokale myndigheter i hennes distrikt hadde gitt hennes voldtektsmann mulighet til å kreve samvær med barnet hennes, noe Resett også rapporterte om for noen dager siden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon