Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Del saken
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

Både Fifa og den afghanske regjeringen undersøker nå det afghanske fotballforbundet. Ifølge The New York Times, sitert av den svenske avisen Aftonbladet, har undersøkelser blitt initiert etter påstander om at kvinnelige fotballspillere har blitt seksuelt utnyttet og trakassert av trenere og ledere i fotballforbundet.

Presidenten i Afghan Football Association og noen andre trenere skal ifølge New York Times ha voldtatt og trakassert kvinnelige spillere. Påstanden kommer fra en tidligere landslagspiller, Khalida Popal.

Den afghanske presidenten Mohammad Ashraf Ghani snakket mandag med landets olympiske komite, og har bedt om en undersøkelse av fotballforbundet.

Opplysningene om voldtektene og trakasseringene er kommet “som et sjokk” i landet, skriver den amerikanske avisen. Det danske idrettsselskapet Hummel har tidligere sponset det afghanske landslaget, men valgte å hoppe av straks opplysningene ble offentliggjort.

Khalida Popal, som i dag bor i Danmark spiller ikke lenger for landslaget. Men hun arrangerte en treningsleir i februar i år. Hun ble sjokkert da det afghanske fotballforbundet sendte mannlige trenere, skriver Aftonbladet. En av trenerne var full og prøvde å tvinge noen av spillerne til sex, forteller hun.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]