Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

Både Fifa og den afghanske regjeringen undersøker nå det afghanske fotballforbundet. Ifølge The New York Times, sitert av den svenske avisen Aftonbladet, har undersøkelser blitt initiert etter påstander om at kvinnelige fotballspillere har blitt seksuelt utnyttet og trakassert av trenere og ledere i fotballforbundet.

Presidenten i Afghan Football Association og noen andre trenere skal ifølge New York Times ha voldtatt og trakassert kvinnelige spillere. Påstanden kommer fra en tidligere landslagspiller, Khalida Popal.

Den afghanske presidenten Mohammad Ashraf Ghani snakket mandag med landets olympiske komite, og har bedt om en undersøkelse av fotballforbundet.

annonse

Opplysningene om voldtektene og trakasseringene er kommet “som et sjokk” i landet, skriver den amerikanske avisen. Det danske idrettsselskapet Hummel har tidligere sponset det afghanske landslaget, men valgte å hoppe av straks opplysningene ble offentliggjort.

Khalida Popal, som i dag bor i Danmark spiller ikke lenger for landslaget. Men hun arrangerte en treningsleir i februar i år. Hun ble sjokkert da det afghanske fotballforbundet sendte mannlige trenere, skriver Aftonbladet. En av trenerne var full og prøvde å tvinge noen av spillerne til sex, forteller hun.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon