Yama Wolasmal til høyre. Skjermbilde NRK TV.
Del saken
 • 406
 •  
 •  

Facebook-gruppen «Fedrelandet viktigst» ble truet av NRKs advokater ettersom de mente gruppen spredte falske nyheter om nyhetsanker Yama Wolasmal (36).

annonse

Annonse

Wolasmal kom fra TV 2 tidligere i år og har vært et fast ansikt under NRKs nyhetssendinger dette året. Han påstår han at han har blitt utsatt for mye rasisme etter overgangen og benekter at seksuell trakassering var årsaken til at han fikk sparken i TV 2.

– Det groveste angrepet kom da jeg byttet jobb fra TV 2 til NRK i fjor. Da skrev en enkeltperson et fake news-innlegg om meg i en innvandringsfiendtlig gruppe. Der ble det hevdet at jeg fikk sparken i TV 2, angivelig for seksuell trakassering. NRK, som jo er «Allahs rikskringkasting», hadde ansatt meg på tross av dette fortalte han i et intervjuet med Dagbladet.

annonse

Annonse

Facebook-gruppen, som går ved navnet Fedrelandet viktigst, har over 15 000 medlemmer og ble truet av NRKs advokater til å fjerne den falske nyheten. Wolasmal mener enkelte driver en kamp på sosiale medier for å sverte minoriteter i Norge.

annonse

Annonse

– Dette viser hvor langt enkelte er villige til å gå for å sverte minoriteter. De prøver å trekke min troverdighet ned i søla. For oss journalister er troverdighet det viktigste vi har, sier han videre i intervjuet.

NRK søker flerkulturelle

Wolasmal flyktet til Norge som barn. Han har ledet Dagsrevyens sendinger med Rima Iraki, som også er muslim. Dette skal mange ha reagert på, ifølge 36-åringen.

NRK har tidligere blitt sterkt kritisert av Ex-Muslims of Norway etter at de søkte etter barneskuespillere med hijab. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har også utlyst jobbstillinger der kun de med flerkulturell bakgrunn har mulighet for å få jobb i NRK.

annonse

Annonse

 


Del saken
 • 406
 •  
 •  
 •  
  406
  Shares
 • 406
 •  
 •  
annonse

Les også: