Yama Wolasmal til høyre. Skjermbilde NRK TV.
Del saken
 • 409
 •  
 •  
 •  
 •  

Facebook-gruppen «Fedrelandet viktigst» ble truet av NRKs advokater ettersom de mente gruppen spredte falske nyheter om nyhetsanker Yama Wolasmal (36).

Wolasmal kom fra TV 2 tidligere i år og har vært et fast ansikt under NRKs nyhetssendinger dette året. Han påstår han at han har blitt utsatt for mye rasisme etter overgangen og benekter at seksuell trakassering var årsaken til at han fikk sparken i TV 2.

– Det groveste angrepet kom da jeg byttet jobb fra TV 2 til NRK i fjor. Da skrev en enkeltperson et fake news-innlegg om meg i en innvandringsfiendtlig gruppe. Der ble det hevdet at jeg fikk sparken i TV 2, angivelig for seksuell trakassering. NRK, som jo er «Allahs rikskringkasting», hadde ansatt meg på tross av dette fortalte han i et intervjuet med Dagbladet.

Facebook-gruppen, som går ved navnet Fedrelandet viktigst, har over 15 000 medlemmer og ble truet av NRKs advokater til å fjerne den falske nyheten. Wolasmal mener enkelte driver en kamp på sosiale medier for å sverte minoriteter i Norge.

– Dette viser hvor langt enkelte er villige til å gå for å sverte minoriteter. De prøver å trekke min troverdighet ned i søla. For oss journalister er troverdighet det viktigste vi har, sier han videre i intervjuet.

NRK søker flerkulturelle

Wolasmal flyktet til Norge som barn. Han har ledet Dagsrevyens sendinger med Rima Iraki, som også er muslim. Dette skal mange ha reagert på, ifølge 36-åringen.

NRK har tidligere blitt sterkt kritisert av Ex-Muslims of Norway etter at de søkte etter barneskuespillere med hijab. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har også utlyst jobbstillinger der kun de med flerkulturell bakgrunn har mulighet for å få jobb i NRK.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 409
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]