Helge Lurås
Redaktør
SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Det var en rasende sosialist som i går sto på Stortingets talerstol. SV-leder Audun Lysbakken likte dårlig at den folkevalgte forsamlingen måtte debattere FNs migrasjonspakt. Helst skulle avtalen bare blitt underskrevet uten debatt, uten mediedekning, og uten folkets viten. Så sent som i slutten av november hadde kun 15% av befolkningen hørt om avtalen.

Lysbakken sa at «Regjeringen har latt seg presse av Resett, Hege Storhaug og assorterte konspirasjonsteoretikere på ytre høyre fløy.» Og at blant annet Resett har tvunget dette på agendaen i Norge er nok riktig. Men det er vi godt fornøyd med, og vi har gjort FrP en tjeneste i så måte.

Om Lysbakken hever blikket, vil han se at USA, Australia, Slovakia, Sveits, Østerrike, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Estland, Polen, Israel, Ungarn og Latvia alle har sagt nei til pakten. Motstanden finnes ikke bare på «ytre høyre» i Norge. En slik avtale var ment å legge føringer på FN-lands måte å håndtere migranter på, inkludert hvordan mediene skal omtale det.

Med så mange land som nekter å underskrive, er dens legitimitet og betydning internasjonalt allerede redusert. Jeg har hørt den omtalt som en «flopp» allerede. Kampen vi og andre har ført for å få den på dagsorden i Norge vil også få konsekvenser. Regjeringen har måttet gjenta mange ganger at pakten ikke er forpliktende og ikke skal få betydning. Og det skal vi minne dem på i fremtiden dersom den tvert i mot skulle bli brukt for å legge føringer på norsk politikk.

Lysbakken var forbannet i går. Han erkjenner at hans eget innvandringsliberale prosjekt har blitt satt tilbake. Forbannelsen hans går også på at demokratiet faktisk til dels har fungert. Den lovgivende forsamling måtte ta stilling til en sak han helst ville ha tredd nedover ørene på folk gjennom en FN-prosess ingen skulle ha hørt om.

Tillat meg derfor å gratulere oss selv, og FrP, med godt utført arbeid. Ja, Norge signerer pakten. Men langt mindre enn helhjertet, og takk for det.

Les også: Lysbakken: – Regjeringen lar seg presse av Resett

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]