SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Det var en rasende sosialist som i går sto på Stortingets talerstol. SV-leder Audun Lysbakken likte dårlig at den folkevalgte forsamlingen måtte debattere FNs migrasjonspakt. Helst skulle avtalen bare blitt underskrevet uten debatt, uten mediedekning, og uten folkets viten. Så sent som i slutten av november hadde kun 15% av befolkningen hørt om avtalen.

annonse

Lysbakken sa at «Regjeringen har latt seg presse av Resett, Hege Storhaug og assorterte konspirasjonsteoretikere på ytre høyre fløy.» Og at blant annet Resett har tvunget dette på agendaen i Norge er nok riktig. Men det er vi godt fornøyd med, og vi har gjort FrP en tjeneste i så måte.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Om Lysbakken hever blikket, vil han se at USA, Australia, Slovakia, Sveits, Østerrike, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Estland, Polen, Israel, Ungarn og Latvia alle har sagt nei til pakten. Motstanden finnes ikke bare på «ytre høyre» i Norge. En slik avtale var ment å legge føringer på FN-lands måte å håndtere migranter på, inkludert hvordan mediene skal omtale det.

Med så mange land som nekter å underskrive, er dens legitimitet og betydning internasjonalt allerede redusert. Jeg har hørt den omtalt som en «flopp» allerede. Kampen vi og andre har ført for å få den på dagsorden i Norge vil også få konsekvenser. Regjeringen har måttet gjenta mange ganger at pakten ikke er forpliktende og ikke skal få betydning. Og det skal vi minne dem på i fremtiden dersom den tvert i mot skulle bli brukt for å legge føringer på norsk politikk.

Lysbakken var forbannet i går. Han erkjenner at hans eget innvandringsliberale prosjekt har blitt satt tilbake. Forbannelsen hans går også på at demokratiet faktisk til dels har fungert. Den lovgivende forsamling måtte ta stilling til en sak han helst ville ha tredd nedover ørene på folk gjennom en FN-prosess ingen skulle ha hørt om.

annonse
annonse

Tillat meg derfor å gratulere oss selv, og FrP, med godt utført arbeid. Ja, Norge signerer pakten. Men langt mindre enn helhjertet, og takk for det.

Les også: Lysbakken: – Regjeringen lar seg presse av Resett

 

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.