Martin Kolberg blir sterkt kritisert etter FrP-uttalelse. Foto: NTB scanpix.
annonse

Martin Kolberg blir kritisert av sinte nordmenn etter at han omtalte FrPs motstand til FNs migrasjonsavtale som «reaksjonær nasjonalisme».

annonse

Det eneste partiet som stemte i mot FNs migrasjonsavtale på Stortinget torsdag var Fremskrittspartiet. Flere av partiets medlemmer har brukt sterke ord for å beskrive avtalen som er blitt et hett tema i hele Europa de siste ukene.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener angrepet på pressefriheten er det verste med avtalen.

– Verst av alt, staten skal lære opp pressen i migrasjon, og forme positive holdninger til migrasjon hos innbyggere. Stort mer orwellsk kan det knapt uttrykkes, sa Amundsen i Stortinget torsdag, med henvisning til George Orwellsk dystopiske framtidsroman.

– Demp FrP!

annonse
annonse

Den voldsomme motstanden fra FrP har ikke falt i god smak hos Martin Kolberg (AP) som går til frontalangrep på de som er i mot avtalen.

– Hva er det vi hører fra Fremskrittspartiets representanter? Hva er det uttrykk for egentlig? Jeg har sittet på plassen min og smattet på uttrykket, og veid det frem og tilbake, men jeg kaller det «reaksjonær nasjonalisme». Dette bør det settes en demper for, sa Kolberg fra Stortingets talerstol.

Les også: Martin Kolberg mistet lappen etter å ha sovnet bak rattet

annonse
Reklame

Sitatet ble gjengitt i en sak hos TV 2, som publiserte uttalelsene til Kolberg på Facebook. I kommentarfeltet er folk nådeløse i sin kritikk av AP-veteranen.

– Martin Kolberg har alltid vært patetisk, nå har han nådd nye høyder…gratulerer, skriver en person.

– Å bevare Norge som et fredelig land i Europas utkant er ikke ekstremt eller reaksjonært, det er konservativt. Å befolke Norge med fremmedkulturelle folk fra dysfunksjonelle land er radikalt. Og ekstremt, skriver en annen.

Men kritikken og motstanden blant folket betyr lite for Kolberg som hevder FrP prøver å skremme befolkningen.

– Det viser en dyp splittelse i regjeringen. Frp forsøker å skremme befolkningen med at det kommer strømmer vi mister kontrollen over hvis vi skriver under denne avtalen. Sannheten er det motsatte. Uten internasjonal rettsorden blir det vanskelig å håndtere dette, sier Ap-veteranen i et intervju med TV 2.

Under følger noen andre kommentarer på Kolbergs utspill om «reaksjonær nasjonalisme»:

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.