Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Del saken
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

SV-politikeren Eirik Nilsen fra Sør-Varanger sendte en Facebook-melding til Jon Helgheim, der han ble kalt «svin» og «jævla rasist». Nilsen er også aktiv i organisasjonen Refugees Welcome. I den rollen ble han arrestert for å hjelpe utviste flyktninger med å rømme inn i kirkeasyl. Men ikke nok med det. Han kom i PSTs søkelys da han sendte en Facebook-melding til Sylvi Listhaugs statssekretær Vidar Brein-Karlsen.

– Forbanna jævla kødd. Måtte den møkkaungen dokkers blitt fengsla på lik linje med flyktningebarna. Dokker lage virkelig nye konsentrasjonsleira, som på 40-tallet. Måtte han satan ta dæ.

Til VG kunne han ikke huske å ha sendt Facebook-meldingen, men han fant den igjen i utboksen. Han innrømmer at han blir sint på regjeringens innvandringspolitikk, og at han også tidligere har latt sinnet gå for langt.

– Jeg blir varm om ørene av å høre dette. Jeg synes det er horribelt, og helt sykt, at jeg henvender meg til datteren hans. Det ber jeg om personlig unnskyldning for, sa Eirik Nilsen til VG dengang.

Eirik Nilsen ble blant annet det året nominert til «Årets godhetstyrann» av Norsk Folkehjelp.

– Det har hendt at jeg har lagt ut statuser og svart på kommentarer i affekt, og det har jeg også vært nødt til å beklage. Men jeg er mildt sagt forbannet over regjeringens politikk. Det de driver med er så umenneskelig, og det gjør meg sint, sier han.

Seniorrådgiver i Politiets sikkerhetstjeneste, Martin Bernsen, ville ikke kommentere den saken spesielt, men sier at de ser alvorlig på slike meldinger som blir sent til myndighetspersoner. Han presiserte den gang at folk må tenke seg om før de ytrer seg på sosiale medier.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]