Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse

SV-politikeren Eirik Nilsen fra Sør-Varanger sendte en Facebook-melding til Jon Helgheim, der han ble kalt «svin» og «jævla rasist». Nilsen er også aktiv i organisasjonen Refugees Welcome. I den rollen ble han arrestert for å hjelpe utviste flyktninger med å rømme inn i kirkeasyl. Men ikke nok med det. Han kom i PSTs søkelys da han sendte en Facebook-melding til Sylvi Listhaugs statssekretær Vidar Brein-Karlsen.

annonse

– Forbanna jævla kødd. Måtte den møkkaungen dokkers blitt fengsla på lik linje med flyktningebarna. Dokker lage virkelig nye konsentrasjonsleira, som på 40-tallet. Måtte han satan ta dæ.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Til VG kunne han ikke huske å ha sendt Facebook-meldingen, men han fant den igjen i utboksen. Han innrømmer at han blir sint på regjeringens innvandringspolitikk, og at han også tidligere har latt sinnet gå for langt.

– Jeg blir varm om ørene av å høre dette. Jeg synes det er horribelt, og helt sykt, at jeg henvender meg til datteren hans. Det ber jeg om personlig unnskyldning for, sa Eirik Nilsen til VG dengang.

Eirik Nilsen ble blant annet det året nominert til «Årets godhetstyrann» av Norsk Folkehjelp.

annonse
annonse

– Det har hendt at jeg har lagt ut statuser og svart på kommentarer i affekt, og det har jeg også vært nødt til å beklage. Men jeg er mildt sagt forbannet over regjeringens politikk. Det de driver med er så umenneskelig, og det gjør meg sint, sier han.

Seniorrådgiver i Politiets sikkerhetstjeneste, Martin Bernsen, ville ikke kommentere den saken spesielt, men sier at de ser alvorlig på slike meldinger som blir sent til myndighetspersoner. Han presiserte den gang at folk må tenke seg om før de ytrer seg på sosiale medier.

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.