Skjermbilde NRK.
annonse
annonse

Den lisensfinansierte statskanalen NRK inviterte ikke Resett til debatt der Eivind Trædal koblet avisen til det høyreradikale miljøet i Norge. 

Kun få dager etter at islamske terrorister drepte norske Maren Ueland på bestilialsk vis under en ferietur i Marokko, valgte NRK å fokusere på det «høyreekstreme miljøet» i Norge i programmet Dagsnytt 18.

Flere samfunnsdebattanter var invitert til NRK Marienlyst og hadde mye å si om den angivelige voksende problemstillingen.

annonse

Både Didrik Søderlind fra Humanetisk Forbund og Harald Klungtveit fra nettstedet Filter Nyheter var på plass og fikk sine meninger hørt. Begge har koblet Resett til «ytre høyre» ved flere anledninger. Søderlind mener Resett er på listen over ekstreme gærninger og Klungtveit har uttalt at avisen er en «innvandringsfiendtlig kommentarblogg finansiert av milliardærer».

– Radikalt budskap

Også MDG-politiker Eivind Trædal var på plass. Han var mest sint på media for å la personer som Helge Lurås komme til orde i debatter.

– Jeg tar ikke til orde for å kneble, men jeg mener at man må unngå å la folk få opptre som ulver i fåreklær. Det har jeg et par eksempler på. Aktører som Hans Lysglimt Johansen, Hans Rustad, Helge Lurås i Resett. At de får lov til å opptre som nøkterne eksperter uten å gjøre det klart hvor radikalt deres budskap er, sa Trædal på spørsmål om hvordan media kan forhindre at «ytre høyre» vokser.

annonse

NRK-programlederen bet seg merke i Resett-kritikken og poengterte overfor MDG-politikeren at disse ikke var til stede for å forsvare seg.

Men kritikken fortsatte. Trædal hevdet videre at Resett påvirket de andre mediene og dro frem Trine Skei Grandes sexskandale som et eksempel. Trædal mente at den etablerte pressen i mange tilfeller har latt Resett sette dagsorden, og argumenterte for at dette ikke er greit.

Han kritiserte også Klassekampen for å invitere Helge Lurås i en debatt tidligere i sommer.

Også Document-redaktør Hans Rustad og Hege Storhaug i nettstedet Rights ble heftig diskutert uten at noen av de var til stede i NRKs studio for å forsvare seg. Både Resett og Document ble omtalt som «innvandringskritiske blogger» av debattpanelet som hadde representanter fra blant andre Aftenposten og Klassekampen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon