Norsk samfunsdebattant hevder Resett er et ekkokammer fordi de gjengir kritikk fra folkets røst i kommentarfeltene rettet mot eliten. Foto: NTB scanpix.
Del saken
 • 275
 •  
 •  
 •  
 •  

Nettavisen Resett får kritikk for å gjengi «folkets røst» i nyhetssaker.

I helgen skrev statsminister Erna Solberg et lengre innlegg i VG, landets største avis, der hun forsikret det norske folk at «voldelige esktremister skal bekjempes med alle midler».

– Inn i det nye året må vi ha med oss at terror og voldelig ekstremisme fortsatt må forebygges i mange år fremover. Både hjemme og i utlandet. De mest ytterliggående må bekjempes med alle midler. Samtidig må vi begrense rekrutteringen så mye som mulig, skrev Solberg.

Innlegget ble satt på trykk etter massiv kritikk fra blant annet Resett om hennes stillhet etter terrordrapene på Maren Ueland og Louisa Jespersen i Marokko 17. desember, utført av islamister som sverget trosskap til terrorgruppen IS.

I kommentarfeltet til VG haglet kritikken. Flere kalte Solberg en løgner og en person som går rundt grøten uten å nevne noen om problematikken rundt islam og religionens mørke side.

– Kan vi ikke bare si det som det er, slutte og gå rundt grøten. Det er ISLAM som er problemet, ikke vi «muslimer» eller innvandrere, skrev en muslim i en kommentar.

Klikk her hvis du vil bli medlem i Ytringsfrihetsforbundet

– Fox News-metode

Majoriteten av de etablerte norske nettavisene i Norge har fjernet sitt kommentarfelt, noe som har gjort at «mannen i gata» ikke kan få sin mening hørt i viktige nyhetssaker. VG er en av få nettaviser der man kan kommentere om man er innlogget via Facebook.

Men ikke alle liker det som kommer frem av kritikk rettet mot de som styrer landet.

En av dem er samfunssdebattant og informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband, Espen Ottosen, som går til angrep på Resett for å gjengi kommentarer skrevet av folket i nyhetssaker.

– Ganske spesielt at Resett tydeligvis har en «journalist» som leter i kommentarfelt etter useriøse og vulgære angrep på politikere/eksperter som «nettavisen» ikke liker. Det blir ikke mer #ekkokammer enn det, skriver han på Twitter og linker til Resett-saken om Erna Solberg.

En person svarer Ottosen og hevder Resett har adoptert «Fox News-metoden».

– FOX News-metode. De presenterer ikke essensen i en nyhetssak hvis den åpenbart går mot deres agenda, men fokuserer på random irrelevant kritikk som egen nyhetssak, skrives det.

Les også: Nå er til og med TV 2-Græsviks egne følgere twitter-angrepene mot president Trump

 

– Lurås burde være i fengsel

Resett har de siste dagene mottatt en rekke useriøse og vulgære angrep via sosiale medier. Truslene og hetsen har avisen valgt å publisere i diverse saker, slik at leserne blir opplyst om hva som blir skrevet om Resett i diverse fora.

Blant alle truslene har noen også tatt til orde for at Resett-redaktør Helge Lurås blir satt i fengsel for å ha startet en «rasist-blogg».

Også Resetts nye redaksjonssjef Lars Akerhaug har blitt utsatt for trusler etter at det ble kjent at han ble ansatt i avisen.

En person skrev på Twitter at han håpet Akerhaug fikk en rakett i trynet, mens en annen ville at han skulle gå i «oppløsning». Resett laget sak på disse kommentarene også.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 275
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]