Sjefsredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen får både ros og kritikk for å stenge kommentarfeltet i egen avis. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Etter at det ble kjent at Nettavisen stenger kommentarfeltet under sine artikler, har det kommet mange sterke reaksjoner i sosiale medier og kommentarfelt.

– Helt greit. For et ormebol, skriver en kvinne på Facebook da nyheten ble kjent.

Hun er glad for at Nettavisen gjør som de andre etablerte mediene og forhindrer leserne å skrive sin mening i kommentarfeltet.

annonse

I 2016 uttalte nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen at det var et tap for demokratiet at Dagbladet stengte sitt kommentarfelt. Nå sier han at kommentarene tilfører «for lite positivt» i sin begrunnelse på hvorfor leserne ikke lenger får kommentere nyhetssaker.

– Vi har lagt mye prestisje i kommentarfeltet vårt og vi har forsøkt å moderere og ta grep om å skape en mer konstruktiv debatt, men vi ser nå at det blir for vanskelig. I sin nåværende form, tilfører det for lite positivt, mener Stephansen.

I kommentarfeltene som fortsatt er åpne (altså ikke på Nettavisen) fremkommer det som forventet mange og sterke reaksjoner på avgjørelsen.

– Kommentarfeltene er viktig, like viktig som det som skrives, så får en være enten enig eller uenig i det. Ytringsfrihet er vel ikke i disse dager bare at MSM skal ha sin mulighet til å ytre seg. Syns kommentarfeltene er underholdende jeg, og ofte opplysende også, skriver en person på Facebook.

annonse

Meld deg inn i Ytringsfrihetsforbundet i dag

– Hva jeg synes om at de stenger? At da gidder jeg ikke lese heller, adios Nettavisen, skriver en annen.

Men det er også de som synes Nettavisen gjør det riktige. Flere hyller sjefsredaktør Stavrum og mener det er «i tråd med kongens nyttårstale». Noen hevder også at de mister livsgnisten av å lese kommentarer.

– Det beste jeg har hørt på lenge. Mister nesten livsgnisten av å lese kommentarfeltene, og noe saklig debatt er det i hvert fall ikke, skrives det.

annonse

 

– Har mistet bakkekontakten

Nettavisen Resett er blitt kjent for å ha et levende kommentarfelt med sterke og harde meninger. I den etablerte pressen har flere samfunnsdebattanter prøvd å stemple kommentarene i avisen som «kloakk og rasisme».

Resetts nye redaksjonssjef Lars Akerhaug skriver i en kommentar at Resett aldri vil gjøre som Nettavisen og angriper den etablerte pressen for å røkte samfunnsdebatten.

– I Resett mener vi at kommentarfeltene er viktige, ikke et ubehagelig haleheng vi skammer oss over. Politikere som ikke er i kontakt med folk flest mister bakkekontakten. Journalister og redaktører som ikke kommuniserer med leserne sine, blir sittende på pidestaller. Da er det lett at de glemmer hvem de egentlig er til for. Derfor dette løftet: Vi kommer ikke til å stenge kommentarfeltene. Aldri, forsikrer han.

Les også: Nettavisen kapitulerer i kampen mot Resett og de nye mediene

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon