Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Nettavisen stengte sitt kommentarfelt med øyeblikkelig virkning i går. Er det FNs migrasjonspakt, som Norge underskrev 19. desember, som nå trår i kraft i media? Fra pakten kan vi lese følgende:

annonse

MÅL 17: Eliminere alle former for diskriminering og fremme bevisbasert offentlig diskurs for å forme oppfatninger av migrasjon.

 c) Fremme uavhengig, objektiv og kvalitetsrapportering av medier, inkludert internettbasert informasjon, blant annet ved å sensitivere og utdanne mediefagfolk om migrasjonsrelaterte problemer og terminologi, investere i etiske rapporteringsstandarder og reklame og stoppe allokering av offentlig finansiering eller materiell støtte til medier som systematisk fremmer intoleranse, fremmedhat, rasisme og andre former for diskriminering mot innvandrere, i full respekt for friheten til media

 Kilde: FNs migrasjonspakt

 

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix/Resett

Høsten 2017  «solgte» Gunnar Stavrum arvesølvet til Amedia. Lovordene var store og feite. Det liksom glinset av smisketillegg over hele linjen. Nettavisen skulle bestå og være den samme avisen og føre de samme sakene. Det var noe av det de lirte av seg på pressekonferansen.

Kjøss meg bak, sa eg da. Og valgte å følge med på utviklingen. Og utfallet var jo garantert. Her er det den sosialistiske venstresiden som via sine markedskrefter klarer å ta over en av Norges mest spirende og aktuelle, mest kritiske media.

Og som eg sa den gang, dette går den veien høna sparker..

Og sakte men sikkert har Nettavisen endret politisk vinkling. Litt etter litt har de snudd den politiske retningen. Og det er sørgelig å se.

Les også: Massiv leserflukt fra Nettavisen siden januar

Det som før var et friskt innslag i MSM er nå blitt en del av den etablerte «eliten» som kan sidestilles med Dagbladet og VG. Det er bare to ildsjeler igjen til å opprettholde fasaden. Gunnar Stavrum og Erik Stephansen holder avisen oppe på høyresiden. Selv om den dominerende styringen fra Amedia er påtagelig i det avisen har produsert siden overtagelsen.

De sier høytidelig at de vil komme tilbake med et annet kommentarfelt enn før, men i kontrollerte former. Hva i alle dager betyr det?.

Ordet politisk styrt meningsveksling ligger tett opp til det en kan ane blir neste steg.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.