Ytringsfrihetsforbundet YFO
Styreleder i Ytringsfrihetsforbundet (YFO) Shurika Hansen. Foto: NTB Scanpix
annonse

Det har skjedd før at Resett-kommentator Shurika Hansen har blitt utestengt fra Facebook. Den skjebnen har hun lidd med mange andre. Og nå har hun på ny fått beskjed om at hun ikke kan «publiserer noe, kommentere noe eller bruke Messenger i 7 dager.»

annonse

Og hva er så årsaken til straffen denne gang? Jo, det er følgende innlegg som Shurika postet 3. januar kl. 18:47.

annonse

– Å se «sekulære» muslimer beskylde kritikere for islamofobi er som å gå tre steg tilbake og ett frem. En fobi sier noe om irrasjonell og vedvarende frykt for situasjoner, steder og mennesker.

– Frykten for islam er reell. Halshugging, æresdrap, seksualisering av småjenter, terror etter terror der ofrene blir slaktet er ikke irrasjonelt eller en fobi. Det er nødvendig. Det er fakta. Det skjer daglig.

– Slutt å kall islamkritikk for islamofobi.

annonse
annonse

Dette innlegget kom etter drapene på Maren Ueland og Louise Vesterager Kaspersen i Marokko.

Les også: Maren Ueland ble brutalt drept av islamister, norske partiledere er stille på Facebook

 

annonse
Reklame

Facebook beklager

Shurika Hansen klagde umiddelbart på vedtaket fra Facebook og fikk etter en stund melding om at hennes brukerrettigheter var gjenopprettet.

Som vanlig er det umulig å få Facebook i tale for er tilsvar til denne artikkelen. Det lar seg derfor ikke gjøre å få en forklaring på hva som var Facebooks opprinnelige vurdering som lå til grunn for beskjeden de ga til Shurika Hansen om at dette «innlegget er i strid med standardene våre om grove hatefulle ytringer».

 

Ytringsfrihetsforbundet (YFO)

Shurika Hansen er også styreleder i Ytringsfrihetsforbundet (YFO). Dersom dere ønsker å vise støtte til Shurikas og andres kamp for å kunne ytre seg fritt i Norge uten fare for sanksjoner, kan dere melde dere inn i Ytringsfrihetsforbundet her.

Man kan enten bli støttemedlem eller ordinært medlem i det som også er en livssynsorganisasjon. Ordinært medlemskap er gratis. Deres medlemskap vil alene sørge for at mer enn 1000 kroner av offentlige midler blir tilgjengelig for å jobbe for ytringsfrihet i Norge.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.