Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Del saken
 • 2.8K
 •  
 •  
 •  
 •  

Det har skjedd før at Resett-kommentator Shurika Hansen har blitt utestengt fra Facebook. Den skjebnen har hun lidd med mange andre. Og nå har hun på ny fått beskjed om at hun ikke kan «publiserer noe, kommentere noe eller bruke Messenger i 7 dager.»

Og hva er så årsaken til straffen denne gang? Jo, det er følgende innlegg som Shurika postet 3. januar kl. 18:47.

– Å se «sekulære» muslimer beskylde kritikere for islamofobi er som å gå tre steg tilbake og ett frem. En fobi sier noe om irrasjonell og vedvarende frykt for situasjoner, steder og mennesker.

– Frykten for islam er reell. Halshugging, æresdrap, seksualisering av småjenter, terror etter terror der ofrene blir slaktet er ikke irrasjonelt eller en fobi. Det er nødvendig. Det er fakta. Det skjer daglig.

– Slutt å kall islamkritikk for islamofobi.

Dette innlegget kom etter drapene på Maren Ueland og Louise Vesterager Kaspersen i Marokko.

Les også: Maren Ueland ble brutalt drept av islamister, norske partiledere er stille på Facebook

 

Facebook beklager

Shurika Hansen klagde umiddelbart på vedtaket fra Facebook og fikk etter en stund melding om at hennes brukerrettigheter var gjenopprettet.

Som vanlig er det umulig å få Facebook i tale for er tilsvar til denne artikkelen. Det lar seg derfor ikke gjøre å få en forklaring på hva som var Facebooks opprinnelige vurdering som lå til grunn for beskjeden de ga til Shurika Hansen om at dette «innlegget er i strid med standardene våre om grove hatefulle ytringer».

 

Ytringsfrihetsforbundet (YFO)

Shurika Hansen er også styreleder i Ytringsfrihetsforbundet (YFO). Dersom dere ønsker å vise støtte til Shurikas og andres kamp for å kunne ytre seg fritt i Norge uten fare for sanksjoner, kan dere melde dere inn i Ytringsfrihetsforbundet her.

Man kan enten bli støttemedlem eller ordinært medlem i det som også er en livssynsorganisasjon. Ordinært medlemskap er gratis. Deres medlemskap vil alene sørge for at mer enn 1000 kroner av offentlige midler blir tilgjengelig for å jobbe for ytringsfrihet i Norge.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.8K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]