NB: Dette bildet er kun ment som en Illustrasjon, og har ingenting med den aktuelle barnehagen å gjøre. Foto: AFP PHOTO / NOORULLAH SHIRZADA
annonse
annonse

En av Fremskrittspartiets bystyrekandidater i Oslo sier til Resett at han forstår at foreldrene ved en Oslo-barnehage reagerer, etter at det fremkom opplysninger om at deres barn under en aktivitetsdag ble ikledd hijab og lekte med bønneartefakter, mens det ble resitert vers fra Koranen.

Fredag kunne Resett rapportere at en barnehage på Oslo øst arrangerte en såkalt «magisk samlingsstund», der barna fikk prøve hijab og lære seg hvordan man ber på islams vis, med bønnetepper og annet tilbehør. Dette fremgår av et referat Resett har offentliggjort.

Ifølge denne oppsummeringen hørte man på bønnerop i, og hadde dette på i bakgrunnen under hele seansen. Videre ble det også resitert vers fra Koranen. 

annonse

Saken har vekket harme og engasjement hos mange, også i det politiske etablissementet. Likevel har Oslo kommune, ved kommunikasjonsrådgiver Karin Steenstrup, avvist at det skulle dreie seg om en overtredelse av de retningslinjene som er stipulert i Rammeplan for barnehagen, en forskrift om barnehagens innhold og oppgaver. 

Lars Petter Solås er kandidat til Oslo bystyre for Fremskrittspartiet. Han forteller Resett at han har forståelse for at foreldre til barn i den aktuelle barnehagen reagerer på den religionsformidlingen deres barn er blitt utsatt for.

– I likhet med de aller fleste vil jeg uttrykke stor forståelse for at foreldrene har reagert på dette. Informasjon og opplysning er positivt, men utøvende religion hører ikke hjemme i barnehagen, sier Solås.

Frp-politikeren er bekymret for at religion kan være skadelig for samholdet blant elevene i Osloskolen.

annonse

– Barn skal få være barn, og kunne leke sammen fritt uansett bakgrunn. Derfor mener jeg religiøse begrensninger som skaper kunstige skillelinjer mellom barna må motarbeides, sier han.

Solås viser til at Oslo FrP har fremmet forslag om å forby religiøse plagg i skole og barnehage, deriblant barnehijab. Et slikt forbud er også foreslått i programmet for neste bystyreperiode, som skal behandles på Oslo FrPs årsmøte 8. februar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon