Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

USA-kjenneren mener rapporten fra FBI-etterforsker Robert Mueller vil kreve så mye tid og krefter av Donald Trump, at den omstridte presidenten ikke vil få tid til stort annet når den foreligger, skriver Dagsavisen.

Les også: Tidligere NRK-journalist sprer falske nyheter i Dagsavisen

Hvor starter man, når man skal foredra om Donald Trump, spør Dagsavisen.

annonse

– Jeg begynner med den unike historien, splittelsen han har forårsaket i det amerikanske folket og ikke minst rasismen. I tilfellet Trump er dette noe han har spilt på hele veien. Han har for eksempel erklært medlemmer av nynazistiske grupperinger og Ku Klux Klan for «veldig fine folk», svarer Hansen og fortsetter.

– Dette samtidig med at klassisk, hvite amerikanere, om bare en generasjon, vil være i mindretall. De første synlige sprekkene i det hvite maktmonopolet oppsto da Obama ble valgt til president. Trump er ikke bare rasist, han er også full av kvinneforakt og demokratiforakt og på det personlige plan er han sykelig selvopptatt; en ekte narsissist.

Les også: Venstresiden i villrede om Trump sin handelspolitikk

– Han har et grunnfjell av velgere, på rundt 30 til 35 prosent, som aldri ser annet enn Fox News. De får rett og slett ikke vite om Trumps løgner, som Washington Post har regnet ut at det kommer omtrent seks av om dagen. Under det hele ligger frykten for at de hvite skal miste makten.

annonse

– Nå skal du huske at mannen knapt gjør noe rent praktisk. Han leser ikke dokumenter eller prøver å sette seg inn i noe. Han bare mener masse, tar ting på sparket og sender tweets. Han har rett og slett ikke den intellektuelle kapasiteten som skal til, sier den pensjonerte NRK-journalisten til Dagsavisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon