(Skjermdump)
Del saken
 • 2.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Det har vært mye bråk etter tidligere justisminister Per-Willy Amundsen forslag om å reduserer barnetrygden etter barn nummer tre. Han ble også forstått dit hen at han ønsket å bevare et flertall av etniske nordmenn og at forslaget var ment å begrense fødslene hos innvandrergrupper med høy fødselsrate.

Jonas Gahr Støre og andre har oppfordret statsminister Erna Solberg om å ta avstand fra Per-Willy Amundsen. Han har av Støre og flere blitt omtalt som en «rasist».

Les også: Solid nedtur for Frp på ny måling 

Nå sist er det Amundsens egen partileder som er ute med fordømmelsen. På Facebook skriver hun i dag følgende:

– Det har vært mye diskusjon om Per Willy Amundsens uttalelse forrige uke. FrP har aldri vurdert å differensiere barnetrygd på grunnlag av etnisitet. Det er ikke aktuelt. Dette kom helt feil ut og er ikke akseptabelt, men jeg har snakket med Per Willy og han har sagt at han ikke har ment det slik, og det synes jeg er bra.

– Men jeg deler bekymringen over at for mange innvandrere ikke kommer i jobb. Det handler om at man skal klare forsørge seg selv og sin familie. Vi må sørge for å ha ordninger som stimulerer til å komme seg i jobb og få færre som lever på stønader, avslutter hun.

Les også: Vestkant-beboer Jonas Gahr Støre beskylder Per-Willy Amundsen for rasisme

Siv Jensens utspill kommer i det regjeringsforhandlingene er over. Trolig har Per-Willy Amundsen blitt diskutert der.

I Jensens kommentarfelt er ikke alle like positive.

– Demografi er ikke rasisme el spekulasjoner. Det er fakta. Han har rett, skriver en.

– Du sier man bør forsørge sin familie og det er jeg helt enig i, men disse legger jo lista selv..de har en kleskode som gjør at de er uaktuelle i 99% av alle jobber i Norge og samtidig får de et barn hvert år? Det er jo sannheten og det må man ikke snakke om for da er man jo rasist, skriver en kvinne.

– Amundsen har helt rett i sitt utsagn. Han kastet stafettpinnen, ta den opp, sett tema på dagsorden og debatter. Alt for mange innvandrere med store barneflokker går på trygd. Dette er ikke bærekraftig for Norge og vår velferdsmodell, skriver en annen kvinne.

– Sorry Siv, du svikter! Per Willy påpekte en mulighet for å unngå at muslimene overtar Norge. Vi må få stoppet formeringen, enten det er ved barnefødsler, innvandring, familiegjenforening eller på annen måte – som f.eks at de mistrives slik i Norge at de reiser frivillig dit de hører hjemme! (PS Jeg går ut fra som en selvfølge at du i regjeringsforhandlingene har fått inn en avtale om at Norge skal tre ut av Migrasjonsavtalen), skriver en mann.

– Har du egentlig registrert hvor mange etniske nordmenn som er enig med P.W. Amundsen? spør en annen mann.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]