Mannen som kom med grove drapstrusler mot Listhaug er etter det Resett kjenner til fremdeles ikke dømt. Foto: NTB scanpix
Del

En mann er dømt til 18 dager i fengsel for hatkommentarer mot APs nestleder Hadia Tajik. Samtidig er en annen mann som ba fremmedkrigere gjengvoldta og drepe Sylvi Listhaug, ikke dømt.

annonse

«Før driten i giljotinen, æ drar gledelig i snoren så øksen faller» skrev mannen om Hadia Tajik på Facebook. Nå er mannen dømt til 18 dagers betinget fengsel og må betale 5000 kroner i saksomsetninger.

Den 62 år gamle mannen skal også ha skrevet «Måtte du råtne i helvete din drittkjerring», ifølge tiltalen.

Politiadvokat Kjersti Brandtsegg Moe fortalte i et intervju med NRK at hun er fornøyd med dommen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Dette er uttalelser som påvirker debattklimaet negativt. Slike ytringer kan medføre at folk ikke tørr eller ønsker å uttale seg, og det påvirker ytringsfriheten til øvrige borgere som ønsker å delta i debatt. Det er viktig å signalere for domfelte og samfunnet at man vil reagere på slike uttalelser og at det vil bli tatt på alvor, sa politiadvokaten.

– Kristen fitte

I fjor var Resett den eneste norske avisen som viet særlig spalteplass til drapstruslene rettet mot Frps Sylvi Listhuag. En mann skrev at fremmedkrigere måtte voldta og drepe den tidligere justisministeren.

– På tide at en fremmedkriger setter en kule i panna på den onde, kristne f***a der. Håper hun blir gjengvoldtatt så inn i helvete, kommenterte han under et innlegg av Frp-politikeren.

Mannen skal ha blitt anmeldt til politiet for sin kommentar, men det er ikke kjent hva politiets hatkrimgruppe har gjort i sakens anledning.

annonse

En annen person, som tidligere skal ha jobbet som journalist, håpet at Listhaug begikk selvmord.

– Hva med å stramme inn en løkke rundt halsen din i stedet Listhaug, skrev han.

Heller ikke om den saken er det kommet noen meldinger om siktelser eller domfellelser.

annonse
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører