Mannen som kom med grove drapstrusler mot Listhaug er etter det Resett kjenner til fremdeles ikke dømt. Foto: NTB scanpix

En mann er dømt til 18 dager i fengsel for hatkommentarer mot APs nestleder Hadia Tajik. Samtidig er en annen mann som ba fremmedkrigere gjengvoldta og drepe Sylvi Listhaug, ikke dømt.

annonse

«Før driten i giljotinen, æ drar gledelig i snoren så øksen faller» skrev mannen om Hadia Tajik på Facebook. Nå er mannen dømt til 18 dagers betinget fengsel og må betale 5000 kroner i saksomsetninger.

annonse

Den 62 år gamle mannen skal også ha skrevet «Måtte du råtne i helvete din drittkjerring», ifølge tiltalen.

Politiadvokat Kjersti Brandtsegg Moe fortalte i et intervju med NRK at hun er fornøyd med dommen.

– Dette er uttalelser som påvirker debattklimaet negativt. Slike ytringer kan medføre at folk ikke tørr eller ønsker å uttale seg, og det påvirker ytringsfriheten til øvrige borgere som ønsker å delta i debatt. Det er viktig å signalere for domfelte og samfunnet at man vil reagere på slike uttalelser og at det vil bli tatt på alvor, sa politiadvokaten.

annonse
annonse

– Kristen fitte

I fjor var Resett den eneste norske avisen som viet særlig spalteplass til drapstruslene rettet mot Frps Sylvi Listhuag. En mann skrev at fremmedkrigere måtte voldta og drepe den tidligere justisministeren.

– På tide at en fremmedkriger setter en kule i panna på den onde, kristne f***a der. Håper hun blir gjengvoldtatt så inn i helvete, kommenterte han under et innlegg av Frp-politikeren.

Mannen skal ha blitt anmeldt til politiet for sin kommentar, men det er ikke kjent hva politiets hatkrimgruppe har gjort i sakens anledning.

En annen person, som tidligere skal ha jobbet som journalist, håpet at Listhaug begikk selvmord.

– Hva med å stramme inn en løkke rundt halsen din i stedet Listhaug, skrev han.

Heller ikke om den saken er det kommet noen meldinger om siktelser eller domfellelser.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.