Mannen som kom med grove drapstrusler mot Listhaug er etter det Resett kjenner til fremdeles ikke dømt. Foto: NTB scanpix
Del saken
 • 3.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

En mann er dømt til 18 dager i fengsel for hatkommentarer mot APs nestleder Hadia Tajik. Samtidig er en annen mann som ba fremmedkrigere gjengvoldta og drepe Sylvi Listhaug, ikke dømt.

«Før driten i giljotinen, æ drar gledelig i snoren så øksen faller» skrev mannen om Hadia Tajik på Facebook. Nå er mannen dømt til 18 dagers betinget fengsel og må betale 5000 kroner i saksomsetninger.

Den 62 år gamle mannen skal også ha skrevet «Måtte du råtne i helvete din drittkjerring», ifølge tiltalen.

Politiadvokat Kjersti Brandtsegg Moe fortalte i et intervju med NRK at hun er fornøyd med dommen.

– Dette er uttalelser som påvirker debattklimaet negativt. Slike ytringer kan medføre at folk ikke tørr eller ønsker å uttale seg, og det påvirker ytringsfriheten til øvrige borgere som ønsker å delta i debatt. Det er viktig å signalere for domfelte og samfunnet at man vil reagere på slike uttalelser og at det vil bli tatt på alvor, sa politiadvokaten.

– Kristen fitte

I fjor var Resett den eneste norske avisen som viet særlig spalteplass til drapstruslene rettet mot Frps Sylvi Listhuag. En mann skrev at fremmedkrigere måtte voldta og drepe den tidligere justisministeren.

– På tide at en fremmedkriger setter en kule i panna på den onde, kristne f***a der. Håper hun blir gjengvoldtatt så inn i helvete, kommenterte han under et innlegg av Frp-politikeren.

Mannen skal ha blitt anmeldt til politiet for sin kommentar, men det er ikke kjent hva politiets hatkrimgruppe har gjort i sakens anledning.

En annen person, som tidligere skal ha jobbet som journalist, håpet at Listhaug begikk selvmord.

– Hva med å stramme inn en løkke rundt halsen din i stedet Listhaug, skrev han.

Heller ikke om den saken er det kommet noen meldinger om siktelser eller domfellelser.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]