Ingvil Smines Tybring-Gjedde er den nye samfunnsberedsskapsminister. Her i forbindelse med nøkkeloverrekkelse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Aftenposten har i dag en artikkel om Norges nye statsråd for samfunnssikkerhet. Den er verdt et studium i seg selv.

annonse

De startet med å skrive at «Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) har til nå vært mest kjent som «kona til» stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, selv om hun har vært statssekretær i Olje- og energidepartementet siden 2015.»

annonse

Dermed er hun plassert som uvesentlig, hun er bare en «kone». Aftenposten inntar en arroganse og et kvinnesyn de neppe er bevisst på selv.

Så skal hun henges ut for å være skeptisk til journalister. Ja, for er du det, kan du jo ikke være særlig smart. Journalister i de etablerte mediene forvalter jo sannheten og er objektive…

Selvopptatte og selvgode

annonse
annonse

Aftenposten refererer et intervju med rights.no i juni i fjor der Ingvild Smines Tybring-Gjedde sier at hun har «angst» for mediene, at noen norske journalister er «ondsinnede», og at de «kan tillate seg hva som helst». Det er behandlingen av sin mann etter 22. juli 2011 hun sikter til.

Hm, men er hennes beskrivelse av norske journalister egentlig feil? Nettopp denne artikkelen i Aftenposten er jo kanskje et eksempel på ondsinnetheten… 

Under nøkkeloverrekkelsen i Justisdepartementet tirsdag ble Tybring-Gjedde naturligvis spurt om akkurat dette med journalistene. De er jo opptatt av sitt gode navn og rykte. Da måtte den nye beredskapsministeren svare at uttalelsene om journalister var «uheldig», skriver Aftenposten.

– Jeg har selvfølgelig tillit til journalister og ønsker å være tilgjengelig for journalister.

– Du har sagt at du har medieangst. Hvordan har du forberedt til å møte journalister nå?

– Jeg forsøkte i tre år som statssekretær i OED å få medienes oppmerksomhet på de områdene jeg da hadde ansvaret for. Men uten særlig hell. Så jeg er ikke redd for journalister. Dere gjør en viktig og god jobb med å utfordre makten. Og det skal dere fortsette med, sa hun (pliktskyldig) om pressen.

For Aftenposten er det viktig å få med at som minister må du vise din respekt for mediene, må vite. Selv Frp’ere må det! Mediene må ha bekreftelse på at de har MAKT.

Etter å ha kuet henne i synet på sin egen journaliststand, er det deretter hennes syn på klimaendringer Aftenposten graver i. Og de sitter jo med fasiten selv (tror de). Enhver idiot må jo stole på den «klimaindustrien» som lever av å opprettholde troen på at menneskene nærmest egenhendig styrer klimaet (snarere enn f. eks. solen).

Les også: NRK tar klimaaktivismen til nye høyder

I et intervju med Aftenposten i mars 2016 avviste Tybring-Gjedde å svare på om hun er enig i at klimaendringene i stor grad er menneskeskapte, skriver Aftenposten.

– Både Siv Jensen og mannen din, Christian Tybring-Gjedde, tviler på at mesteparten av klimaendringene skyldes menneskenes klimagassutslipp. Hvor står du? spør Aftenpostens journalist.

– Jeg har alltid vært opptatt av miljø, og klimaendringer har vi hatt i mange år. Jeg er opptatt av å forholde meg til situasjonen som den er og rammene Regjeringen jobber under, svarte Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

– Nå svarte du ikke helt på spørsmålet! følger Aftenpostens journalist opp.

– Nei, jeg gjorde ikke det. Jeg tror det er klimaforandringer, men jeg tror ikke nødvendigvis de kun er menneskeskapte, sa hun.

«Ingvil Smines Tybring-Gjedde avviste i intervjuet fra mars 2016 å svare på om hun mener menneskenes utslipp er hovedårsaken til klimaendringene,» skriver Aftenposten avslutningsvis og med fet skrift om den saken.

Inkvisisjonen trenger ikke utdype noe mer. Hun vil ikke engang svare. Ja, hun fornekter Gud.

Kommentar

Aftenposten vet nøyaktig hvilke knapper de skal trykke på for å skape gjenkjennelse hos sin menighet for en «idiot». Her har man altså et (kvinne)menneske, som attpåtil er blitt minister, som tillater seg å ikke «tro» på at menneskeskapte utslipp nødvendigvis er hovedårsak til klimaendringene.

Og selv etter så mange artikler som Aftenposten har skrevet om nettopp sannheten av denne (klima)religionen, så tror hun ikke på det! Nei og nei, det er en skandale.

Men det hele blir jo forståelig siden Ingvil Smines Tybring-Gjedde i tillegg er skeptisk til journalister, slike som Robert Gjerde, journalisten bak artikkelen i Aftenposten.

Nei, verre enn det kan det ikke bli. Klima- og journalistfornekter i ett og samme legeme.

Og for de som ikke allerede vet det, så er det fullt mulig å slutte å abonnere på Aftenposten og heller begynne å lese Resett enda oftere enn før.

Det er hos oss du kan lese den virkelige SANNHETEN… (Ironi)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.