Kulturminister og leder for Venstre, Trine Skei Grande. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Skandaler og dårlige meningsmålinger til tross. Kulturminister Trine Skei Grande (V) mener at dagens Venstre-topper er de rette til å snu skuta for partiet, og gjør ingen endringer i Venstres statsrådskabal.

Det har vært et år med mange vanskelige saker for Venstre. Partiet har vært preget av flere skandaler, og det er særlig partilederen som har skapt kontrovers. 

Tidlig i januar i fjor rapporterte Resett at den nåværende kulturministeren ved et bryllup i 2008 hadde sex med en 17 år gammel gutt, da hun selv var 38. Saken ble etterhvert svært omdiskutert, og ble etter mye om og men også omtalt i andre medier, i tillegg til at den angivelig ble løftet i en privat samtale mellom Grande og statsminister Erna Solberg, i forbindelse med Venstres inntreden i regjeringen tidlig i fjor.

annonse

I desember rapporterte Dagens Næringsliv at Venstres finanspolitiske talsperson Abid Raja var sykmeldt, fordi han hadde blitt baksnakket av Trine Skei Grande under budsjettforhandlingene. Partilederen trodde hun var i en privat telefonsamtale med Høyres Henrik Asheim, og uttrykket seg svært negativt om sin egen partifelle. Hun var ikke klar over at Asheims telefon var på høyttaler, og at Raja hørte alt.

Forrige helg avslørte tabloidavisen VG at Grande har kalt en av Venstres ordførere for psykopat og at hun har omtalt partiets eneste komitéleder på Stortinget som «han homoen». DN har også rapportert at Grande skal ha grått under flere møter og forhandlinger.

Ansvar

annonse

Til NRK sier Venstre-lederen at hele partiet har et ansvar for å bli bedre, og at hun ellers ikke ser noen grunn til å kommentere disse sakene. 

– Vi må jobbe med partikulturen vår, det må alle sammen gjøre, men ellers har ikke jeg noen grunn til å kommentere dette, som du tar ganske ut av en sammenheng, sier partilederen, og legger til at hun vil vri fokuset over på de politiske sakene Venstre jobber for.

I tillegg til at KrF har kommet inn i regjeringen med tre nye statsråder, har både statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen (Frp) byttet ut noen av sine statsråder. Venstre kjører derimot videre med samme lag.

Ikke kommet skikkelige i gang

Til NRKs journalist sier partilederen at dette er fordi man ikke har kommet skikkelig i gang med det politiske arbeidet ennå.

– Fordi vi akkurat har kommet i gang, he-he, med å virkelig få dette til å fungere. Vi ser nå at vi får til et skikkelig løft i klima- og miljøpolitikken, og vi har lyst til at det er Ola (Elvestuen red.anm) som skal fullføre og få i mål det. Vi ser at Iselin (Nybø red.anm) har fått lagt frem en langtidsplan for forskning akkurat nå, som må implementeres og kjøres gjennom. Så synes vi det å jobbe med kultur og likestilling er viktige saker for Venstre, som vi har lyst å vise frem mer av politikken vår innen. Så jeg synes det var unaturlig å skulle foreta endringer når vi bare har sittet i ett år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon