Sylvi Listhaug. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

At det er betalt av Nav gjør ikke saken bedre, mener Frp-nestlederen.

I en artikkel tidligere i dag skrev Resett at asylsøkere får opplæring i en pistolklubb i Kvinesdal, og at NAV har betalt for treningen.

Flere i Fremskrittspartiet reagerer på saken. Blant annet nestleder Sylvi Listhaug.

annonse

Spesielt

Også leder av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Erlend Wiborg (FrP), reagerer med vantro på nyheten om at krigsflykninger fra Syria får våpentrening fra NAV.

annonse

– Jeg synes det er svært spesielt at NAV skal sponse våpentrening for folk som nylig har flyktet fra krig, sier han i en uttalelse sendt Resett.

 NAV Agder opplyser at det er «ett medlem i Kvinesdal pistolklubb som har fått kontingenten betalt av NAV.»

Pistolklubbsaken: NAV Agder sier kontingenten for flyktninger er et «folkehelse- og integreringstiltak i regi av Kvinesdal kommune»

Flyktet fra krig og elendighet

Frp reagerer sterkt på opplysningene.

–Vi vet at mange som har flyktet fra krig og elendighet har med seg traumer og problemer, da er ikke våpentrening det rette, sier Wiborg.

annonse

– Jeg forventer NAV rydder opp umiddelbart i denne praksisen, hvis ikke tar jeg saken videre.

Som Resett skrev tidligere i dag og som også er referert i en artikkel i Agder Avis, har deltakelsen av flyktningene skapt oppsikt hos medlemmer i pistolklubben og ellers lokalt. Det fremkommer altså nå at tiltaket er forankret i Kvinesdal komm

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon