Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix.
annonse
annonse

I en artikkel tidligere i dag skrev Resett at asylsøkere får opplæring i en pistolklubb i Kvinesdal, og at NAV har betalt for treningen.

I en epost i ettermiddag blir Resett kontaktet av seniorrådgiver kommunikasjon Nina Zachariassen ved NAV Agder. Resett har i hele dag forsøkt å få tak i NAV-leder i Kvinesdal, Bente Haugland, som til slutt henviste oss til ordfører Per Sverre Kvinlaug. Men han har heller ikke svart på henvendelsene fra oss.

Zachariassen ved NAV Agder skriver nå at det er «ett medlem i Kvinesdal pistolklubb som har fått kontingenten betalt av NAV.»

annonse

Hun skriver videre at «alle bosatte flyktninger får det første året dekket kontingent til et medlemsskap i en idrettsklubb, lag eller forening. Dette er et folkehelse- og integreringstiltak i regi av Kvinesdal kommune.»

Som Resett skrev tidligere i dag og som også er referert i en artikkel i Agder Avis, har deltakelsen av flyktningene skapt oppsikt hos medlemmer i pistolklubben og ellers lokalt. Det fremkommer altså nå at tiltaket er forankret i Kvinesdal kommune.

Se også: NTB: PST reagerer på at flyktning fikk skytetrening

Zachariassen skriver sent fredag kveld til Resett at sitatene hun oversendte stammer fra Bente Haugland, leder ved NAV i Kvinesdal.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon