Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
annonse
annonse

Flyktninger i Kvinesdal får gratis medlemskap i den lokale pistolklubben om de ønsker det. Det skaper reaksjoner hos Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

– Jeg kan ikke uttale meg konkret om denne saken, men helt generelt så kan jeg si at flyktninger er en sårbar gruppe for radikalisering, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Avisen Agder.

I Kvinesdal, med sine drøyt 6.000 innbyggere, er pistolklubben et populært fritidstilbud. Av til sammen 150 medlemmer er fem flyktninger. Én av dem har fått støtte fra Nav til sitt medlemskap.

annonse

Se også: Pistolklubbsaken: NAV Agder sier kontingenten for flyktninger er et «folkehelse- og integreringstiltak i regi av Kvinesdal kommune»

PST reagerer på at flyktningene får opplæring i bruk av skytevåpen.

– Å gi folk fra Syria, som flykter fra et krigsherjet område, opplæring og trening i pistolskyting, høres underlig ut, sier Bernsen til lokalavisen.

annonse

Flyktningenes medlemskap og støtten fra Nav har skapt reaksjoner i bygda, noe nestleder Kjell Eivind Lund i pistolklubben stiller seg uforstående til.

– De følger sikkerhetsreglene våre. Vi ser på dette som integrering, sier Lund til NRK.

PST sier til NRK at uttalelsene er generelle, og at de ikke har mottatt noen bekymringsmeldinger knyttet til saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon