Bildemontasje. REUTERS/Edgar Su/ NTB Scanpix.
annonse
annonse

Egentlig er jeg misunnelig på syrere som får gratis pistoltrening. Det kunne jeg tenkt meg også, men har ikke råd – såfremt jeg ikke vinner i Lotto.

Samtidig tenkte jeg på at det er utrolig mange nyttige kurs som NAV kan finansiere.

Kurs i svartarbeid må jo være et funn for de som vasker biler 12-18 timer pr dag og sover i lagerrommet over vaskehallen. Her kan det legges inn et par timer om hvordan man svarer når Skatteetaten, Arbeidstilsynet og Politi dukker opp.

annonse

Eller hva med kurs i hvordan fremstå som yngre enn virkelig når det står om status som mindreårig asylsøker. Kurset må jo være et must for de som er sendt i forveien av familien og for en fremtidig familiegjenforening.

Les også: De mente nok godt i Kvinesdal

Hva med et 3 dagers kurs i «Hvordan rane ungdom for mobiler og verdisaker?». Her holder det ikke bare med teori. Praksis kan legges til flere bydeler i Oslo med hovedvekt på Ammerud, Grønland eller Holmlia.

Praksisdelen av kurset meldes i forkant til bydelpolitiet som uansett ikke har tenkt å blande seg inn og heller ikke vet hva de skal gjøre med barneranerne. En tanke er at politiet kan bivåne praksisen for å være oppdatert på dagens metoder.

annonse

Et noe mer avansert kurs bør allerede nå planlegges med tanke på fremtiden. «Hvordan lage enkle bomber»-kurset: Masse ekspertise kan hentes fra utlandet, så kursholdere er ikke mangelvare. Kanskje vi allerede har flere eksperter i Norge som til om med er i NAV registeret. Fordelen er da reduserte kostnader ved bruk av egne ressurser. Forsvaret kan stille med øvingsområde i en av de mange nedlagte militærleire.

Blir det vellykket, bør det føre frem til en mastergrad selv om studiekompetanse totalt mangler.

Det er viktig at utdanning og kurs tilpasses befolkningens sammensetning, behov og ønsker. Her kan NAV være en landsdekkende aktør på kursmarkedet.

Det aktuelle kurset i pistolskyting viser at NAV er på rett vei og tar ansvar for sine kunder. At det fører til økt integrering og større forståelse for norsk kultur, er hevet over enhver tvil. Det er bare å håpe at NAV nå følger opp forslagene her og gjerne introduserer nye og nyttige kurs.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon