Jan Egeland presenterer flyktningeregnskapet. Mer enn 65 millioner mennesker er på flukt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Ligningen går ikke opp for Hellas, Libanon og Italia dersom andre land ikke hjelper dem med å relokalisere flyktninger. Når det ikke lenger er plass i USA og rike EU-land, så blir totalbelastningen enorm på landene i nærområdet, påpeker Egeland til Vårt Land.

Han legger til:

– På toppen av dette insisterer Norge på at Hellas skal ta imot flyktninger som er kommet til oss – fordi Hellas var første mottaksland. Det får meg til å lure på om vi er blitt et samfunn der de strengeste politikerne og de strengeste kommentatorene setter tonen.

annonse

Les også: Jan Egeland bløffet om sultkatastrofe i 2005, nå maler han nok et krisebilde og beskylder Trump for «løgn og fanteri»

Kjetil Rolness skrev i VG: «Den kyniske samaritan – Egeland nyter privilegiet å være helt uansvarlig, samtidig som han moraliserer over dem som må ta hensyn til konsekvensene».

– Hvordan reagerer du på å bli stemplet som kynisk, Egeland?

annonse

– Står man opp for ­flyktninger og asylsøkere i vår tid, så ­hagler skjellsordene. Jeg er vant til det. Og jeg kan bruke sterke ord selv, svarer Egeland.

Les også: Jan Egeland hamrer løs på oss, vi er hensynsløse som ikke vil ha enda flere asylsøkere

– Vi kommer aldri til å si noe om hvor mange som bør få opphold i Norge. Men det er åpenbart at dette er et felles ­europeisk ansvar. Hellas kan ikke ta hele byrden. Derfor må Norge jobbe for å få til en ­samlet løsning der alle er med på å dra lasset, sier han til Vårt Land.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon