Forrige helg ble en dansk politiker angrepet med fyrverkeri av en innvandrergjeng under et partiarrangement på åpen gate. 

annonse

Det var på søndag for en uke siden at partileder Rasmus Paludan for det nystartede, danske partiet Stram Kurs besøkte Tilst i Danmark for å holde et demonstrasjonsmøte for åpen scene. Partiet er innvandringskritisk, ønsker å repatriere visse innvandrergrupper, og vil forby islam. Stram Kurs har den siste tiden blitt stadig mer populært, noe som går tydelig frem i sosiale medier. 

Under dette demonstrasjonsmøte i Tilst dukket en stor gjeng aggressive og utagerende innvandrere opp for å konfrontere Paludan. Deretter avfyrte innvandrerne fyrverkeri mot partilederen. 

Skrekkslagne møtedeltagere løp fra stedet for å unngå angrepet. Politifolkene som var til stede kunne heller ikke garantere for folks sikkerhet, og valgte selv å forlate stedet.

Les også: Innvandrergjeng angrep etnisk norske pensjonister på Tøyen

annonse
annonse

Utagerende gjenger

Det er ikke første gangen Paludan blir utsatt for truende eller voldelig oppførsel fra utagerende innvandrergjenger. Lignende hendelser har derimot inntruffet ved flere anledninger. 

I juli i fjor besøkte han utenforskapsområdet Vollsmose utenfor Odense. Der dukket det også opp en annen stor innvandrergjeng, som truet med å mishandle partilederen. Situasjonen eskalerte, til tross for at politiet befant seg på plass, og Paludan ble nødt til å flykte.

Antisemittisme

I en annen «innvandrergetto» på Sjælland ble Paludan i fjor sommer truet av migranter, som heller ikke la noe skjul på sine sterkt antisemittiske holdninger.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.