Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
En syklist som benyttet kollektivfeltet på Mosseveien i Oslo fikk bot av politiet. Nå går han til sak. Syklistenes Landsforening kaller det en prinsippsak.
annonse

54-åringen ble stoppet av politiet på Mosseveien på vei ut av Oslo. Han syklet i kollektivfeltet, på strekningen mellom avkjøringen til Ormsundveien og Ulvøybrua, en strekning på rundt 800 meter

Ifølge politiet skal han ha vært til unødig hinder for trafikken og dermed ble han ilagt en bot på 7.000 kroner. Han nektet nemlig å bruke en gang- og sykkelvei i nærheten.

Les også: Lan Marie Bergs rådgiver ønsker kilometerlang sykkeltunnel under Oslo

annonse

Denne boten har syklisten nektet å betale, og tirsdag kommer saken opp i Oslo tingrett.

Årsaken til at han nektet å betale boten, er at det ifølge trafikkreglene er tillatt å sykle i kollektivfelt, så lenge det ikke er snakk om motorvei, noe Mosseveien ikke regnes som. Dette gjelder også selv om det er gang- og sykkelvei i nærheten.

– Vi ser på dette som en prinsippsak. Dette er første sak av denne typen som prøves for retten, sier generalsekretær Morgan Andersson i Syklistenes Landsforening (SLF). Foreningen har engasjert seg i denne saken og gitt syklisten faglig bistand.

Les også: Maxbo ved Sinsenkrysset pålegges 88 p-plasser for sykkel

annonse

– Vi er ikke enig med politiet i at syklister uten videre skal bruke gang- og sykkelvei. Da må man dele areal med gående på deres premisser. Når man holder en høy fart, er ikke gang- og sykkelvei en egnet løsning. Gang- og sykkelveien i det aktuelle området trafikkeres av skolebarn, barnevogner, hunder i bånd samt biler som krysser veien, og som skal ut og inn til boliger langs gang- og sykkelveien. Flere steder er syklister nødt til å holde svært lav fart, tilnærmet gangfart, sier Andersson.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon